Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

w rozsypce:(

biegunki chory maluszek

Polecane posty

witam, mam problem i chciałam zapytac czy ktos z was przechodził przez cos podobnego. otóz mój synek(2 lata) od miesiaca ma biegunki zółte lub zielone, smierdzace gazy i kotłuje mu sie w brzuszku. to trwa juz miesiac. tydzien po tym jak to sie zaczeło poszliszmy do lekarza ten zalecił leki i diete przez tydzien i wtedy było dobrze potem przez pare dni równiez. az w zeszły czwartek mały znów zabiegunkował i wymiotował od tamtego czasu stracił całkowice apetyt . dzis bylismy u lekarza znowu ten po wynikach badan kału stwierdził ze lamblia i przepisał leki na 3 dni i dieta z tym ze mały chudnie w oczach i nie chce nic ale to nic zjesc. czy ktos tez miał takie przewlekłe biegunki lub wiel ile trwa wyleczenie sie z lambliozy???

ja się leczylam pół roku ,nie miałam żadnych biegunek ,ale mdłości owszem .Schdułam 6 kilo.Ni wiem jak się to leczy u dzieci ,mi nie pomogły żadne antybiotyki tylko suplementy firmy vision,nie wiem czy są też dla takich maluszków

Gość dssfsfsfssffs
lambli esie troche leczy. ale niestety musze ci powiedziec, ze twoja tez w tym wina, ze nie przestrzegasz higieny jedzenia odpowiednio.

o kurcze to za tyle rtwa leczenie?? dla mnie teraz najwazniejsze zeby jadł normalnie i ustapila ta biegunka. mimo ze lekarz stwierdził ta lamblie to ja wcale nie jestem pewna ze to za 100 pr to. zobaczymy w pon mamy isc do kontroli

dssfsfsfssffs teraz wszyscy tak szoruja cały dom i raczki co chwilka. jesli to przez to mój malec tak cierpi to sie chyba załamie

Gość dssfsfsfssffs
jesli masz watpliwosci to zawsze mozesz odwiedzic innego lekarza.

Gość dssfsfsfssffs
w rozsypce ale nie ma co sie zalamywac, nie on pierwszym i nie ostatnim zapewne dzieckiem, lamblia jest dosc popularna, ale niestety przyczyna jest brak higieny zywnosci, a byc moze po prostu maly wzial koncowke banana a ty akurat nie zauwazylas? najgorsze co mozesz zrobic to obwiniac kogokolwiek.

Gość Szatynka1981
Dokładnie, jak najbardziej wskazana konsultacja z innym pediatrom.

dzikuje za pocieszenie wiem równiez ze nie on pierwszy i nie ostatni zachorował ale miesieczna biegunka jest strasznym przezyciem.a konsultacje z innym pediatra zrobie jesli w przyszłym tyg nie bedzie poprawy

Gość Szatynka1981
Wiesz, wydaje mi się, że skoro sie tak niepokoisz, to nie ma na co czekać, zwłaszcza, że dziecko może się odwodnić, stracić siły. Tu raczej poprawa nie przyjdzie tak samoistnie, nie ma co tracić czasu.

mój mały dostal dzis tabletki i 3 dni ma brac ale jesli nie bedzie mi jadl to musze isc do lekarza znowu. odwodnic sie nie odwodni bo wypija koło 2 litrów płynów

witam od ostatniego postu mineło 3 tyg i to były 3 tyg spokoju normalne jedzenie i normalne kupy, zadnych wymiotów az tu nagle w srode zaczeło sie znowu. nie wiem czy złapał cos nowego bo zaczał nagle wymiotowac i biegunka pojawiła sie zaraz potem i tak juz 3 dni. niewiele je wczoraj byłam u lekarza znowu zalecił diete ale ilez mozna. juz sama nie wiem co myslec ja tez wczoraj wymiotowałam i mialam biegunke wiec to moze nie ma zwiazku z poprzednia sprawa ale był tylko miesiac spokoju wiec zaczynam panikowac. czemu lekarz nie zaleci innych badan?? moze ma miliony takich przypadków i ja naprawde przesadzam??