Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

TooShy

Wczesne objawy ciąży!

Polecane posty

Witam, od niedawna z mężem staramy się o dziecko, owulacje miałam 16.02 [wiem, ponieważ w tym dniu byłam u ginekologa i robiąc USG stwierdził, że w prawym jajniku jest komórka jajowa, która czeka na zapłodnienie :)] Dwa dni po owulacji zaczęło pobolewać mnie podbrzusze, niby tak jak przed okresem ale lżej i ciągle... Poza tym ciągle jestem senna (raczej nie jest to spowodowane niewystarczającą ilością snu, ponieważ sypiam po około 8-9 godzin dziennie) Mam wrażenie, że moja macica jest jakaś 'wrażliwa' ciężko mi opisać to uczucie ale bez przerwy ją 'czuję' i mam wrażenie ciągłej wilgotności... Dziś rano zauważyłam także że sterczą mi sutki... co jest u mnie niespotykane beż przyczyny :) Poza tym piersi chyba stały się pełniejsze. Z tego co się orientuję są to objawy ciąży ale obawiam się, że niepotrzebnie się nakręcam... Dlatego proszę o wasze opinie na ten temat. Z góry dziękuję!

Gość o rany julek....
miałas owulacje 16.02, dzis mamy 20.02 i Ty chcesz miec obawy ciązy? Zarodek sie jeszcze nawet nie zdązyl zagnieżdzic!! Objawy zaczynają się ok 7-8 tyg ciązy a Ty nawet w 4 nie jestes...

Gość Słownik polsko-chiński
dokładnie TooShy,wyluzuj :D Ja prawodpobonie jestem w ciąży - od końca stycznia i dopiero wczoraj zrobiłam test i idę do lekarza w tym tygodniu (był pozytywny)...i nic nie czuję, no może poza wrażliwymi piersiami nad wyraz :D i czymś a la 'plamienie w momencie lokowania sie zarodka' - tak to sobie tłumaczę :)

Widzicie tak to jest jak się czegoś bardzo pragnie :)

Gość o rany julek....
Myśle, ze gdyby Ci lekarz o pęcherzyku nie powiedział, to by Ci nic nie było...

Gość Słownik polsko-chiński
no pewnie :) ale zdrowy rozsądek pomaga..ja też się nei cieszę aż do wizyty lekarza, choć test jak byk!

objawem ciąży jest obecność beta hcg w organizmie. to, co opisujesz, może być czymkolwiek. na objawy ciąży po 4 (!!!) dniach od owulacji jest zdecydowanie za wcześnie, zapłodniona komórka (o ile do zapłodnienia doszło), nawet się jeszcze nie zagnieździła.

za wczesnie. poczekaj 2 tygodnie, zrob test , o ile wczesniej nie pojawi sie okres:)