Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podświetl.

Strój na obrone pracy magisterskiej.

Polecane posty

Gość podświetl.

Chciałam prosic o wasza opinie nt ubioru na obrone. Wiem ze najlepiej i najbezpieczniej byłoby ubrac sie klasycznie, ale... chciałabym załozyc czarna sukienke bez ramiaczek, na to marynarke morelową i buty peep toe (z odkrytym palcem) w kolorze nude/bezowym. Czy taki stroj bedzie ok? Co o tym myslicie?

Gość ręka bez palców
ubierz sie klasycznie nic morelowego!

Gość podświetl.
Czyli do czarnej sukienki czarną marynarke? Nie lubi zbytnio czarnego koloru i go unikam. A nie chciałabym specjalnie na obrone kupowac czarną marynarke, ktorej pewnie więcej nie załoze ;/ Mam jeszcze bezową i szarą. A moze granatowa?

Gość też niedługo mgr
a kiedy masz obronę? teraz jakoś niedługo? czy w czerwcu?

Gość ręka bez palców
kobieto a co to ma do tego, ze nie lubisz pamietaj, ze w pewych sytuacjach obowiązuje dress kod a profesorzy wiadomo...mogą krzywo patrzec i wtedy przerąbane...

Gość bez przesady, ja byłam w
czarnej spódnicy ołówkowej, i bluzce w krateczkę, taką lekko koszulowatą. A na Pierwszej obronie, w spódnicy tez czarnej, czarnym topie i żakiecie takim srebrnym. Możesz iść tak jak chcesz, obrona to nie mianowanie na ucznia 1 klasy. Byleby elegancko.

Gość odlacz internet
granatowa bedzie ok.

takiej lekko koszulowatej*

Gość ręka bez palców
miedzy morelowym a srebrnym to chyba jest róznica bezpieczniej ubrac sie klasycznie

Gość podświetl.
Obrona bedzie w czerwcu wiec miesiac gorący:) ale ze lubie byc za wczasu przygotowana to zastanawiałam sie co pasuja, a co nie;) Cała na czarno ubrana nie pojde, a np czarna spodnica i biała bluzka to mi sie bardziej szkolnie kojarzy;)

Różnica jest ale to, że ma morelowy kolor nie oznacza, że nie jest elegancki, będzie miała czarna sukienkę, więc moim zdaniem morelowy żakiet pasuje. Elegancko nie znaczy czarno/gratanowo - biało. Jedyne co, to nie jestem za butami z odkrytym palcem, do eleganckiego stronu obowiązuje zasada, rajstopy/pończochy plus buty z zakrytymi palcami i piętami.

Ja na swojej obronie bylam podobnie ubrana,mialam czarna klasyczna sukienke do tego bolerko w kolorze spopielonego rozu do tego buty na obcasie niezbyt wysokim(bo nie lubie) w kolorze cielistym

Gość podświetl.
:)

Gość też niedługo mgr
jeśli buty z odkrytymi palcami to nie możesz zakładać rajstop (pończoch) tylko gołe nogi. Niektórzy na to zwracają uwagę. U mnie na jednym egz. jak dziewczyna miała odkryte buty + rajstopy to musiała rajstopy zdjąć i dopiero wejść i to w sesji zimowej też.

Gość podświetl.
mam rozumiec, ze komisja kazała jej zdjac rajstopy?! wiem ze do peep toe nie powinno sie nosic rajstop. ale w czerwcu na pewno bedzie ciepło poza tym nie przepadam za rajstopami. inna sprawa ze niektorzy uwazają brak rajstop do sukienki/spodnicy za nieeleganckie:o

Gość też niedługo mgr
tak musiała zdjąć rajstopy, ale to nie była obrona mgr tylko jeden z egzaminów.

Gość też niedługo mgr
ja też myślę żeby tak się ubrać jak będzie ciepło w czerwcu :)

Gość podświetl.
sukienka+zakiet+peep toe?:) a jakie kolory?;p

Gość też niedługo mgr
raczej ciemne, czarny, grafit albo beżowy, jeszcze się zastanawiam...

Gość moze nie kolorowe jarmarki
mysle ze ten zakiet przejdzie, ale skoro to jest czerwiec to polecilabym szara zamiast czarnej sukienki (taki klasyczny popielaty szary)- tez beda kolory ladnie grac. NIestety w oficjalnych sytuacja buty z odkrytymi palcami nie sa najlepszym wyjsciem. powodzenia

Gość moze nie kolorowe jarmarki
teraz doczatalam ze masz szara marynarke- czarny i szary sa swietnym zestawieniem kolorystyczny- rozjasnij moze jakims deikatnym srebrnymi naszyjnikiem albo perelkami i bedzie ladnie

Gość podświetl.
dzieki za rady:)