Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość T2029

Test ciążowy Acon

Polecane posty

Gość T2029

Dziewczyny, zastanawiam się nad kupieniem testu ciążowego Acon, bo za kilka dni planuję zrobić test. Czy miałyście z nim do czynienia? Kiedy wykrył ciążę? Mam na myśli Acon ultraczuły.

ja miałam właśnie te, ciążę wykrył w dniu miesiączki. nie miałam żadnych objawów ciąży.

Gość T2029
Dzięki za odpowiedź :). Czy któraś z was jeszcze miała do czynienia z tym testem?

Gość mamaaniołka8tydz
przypomnij mi tylko jak wygląda ... jeśli to ten z dzidziusiem na opakowaniu, to jest ok. Robiłam 2. Jeden cały biały a drugi różowo biały. Cały biały jest chyba czulszy, bo kreski wyszły od razu, grube. W drugim kreska była znacznie cieńsza. RObiłam z jednej próbki moczu.

Gość mamaaniołka8tydz
sprawdziłam w necie - o ten test mi chodziło :)

Gość T2029
Chodzi o ten biały. Również dzięki serdeczne za odpowiedź.

Gość a1fffffffff
W ulotce napisane jest, że można go wykonać już 3 dni przed datą spodziewanej miesiączki. Można go wykonać o dowolnej porze dnia, jednak zaleca się pierwszy poranny, gdyż wtedy w moczu jest największe stężenie hcg. Na pytanie, jak dokładny jest test, producent odpowiada: "W badaniu wykorzystano 140 próbek moczu. W dwóch próbach otrzymano 80 wyników pozytywnych oraz 60 negatywnych. (...) W porównaniu do innych testów membranowych uzyskał ponad 99% dokładność". Na pytanie JAK CZUŁY JEST TEST w ulotce odpowiadają paradoksalnie inaczej, niż napisane jest na opakowaniu: "określa obecność w moczu hormonu hcg przy stężeniu co najmniej 25mlU/mL. A na opakowaniu zewnętrzym napisane jest przecież że od 10mlU!

Ja go robiłam parę dni po terminie miesiaczki i pokazał ciąże a wczesniej w dniu spodziewanego okresu robiłam Pre-test i nie wykrył ciąży polecam acon

Gość kalafiorkowas
Najlepszy jest bobo test zolte opakowanie, wykryl mi ciaze 5 dni przed miesiaczka, acon nie byl az tak czuly

Gość testyjkjkgf
W wg Was dziewczyny lepszy jest test Acon czy Bobo test?

Gość aniacon
Leży sobie przede mną test Acon. Leży i czeka :) Jestem na 3 dni przed @ Dziś zrobiłam Bobo Test -jedna kreska. A Acon tak kusi... Ale bez sensu robić znów jutro....

Gość ui8ioio
Hej dziewczyny, stopsowałyście acon przed @ ? Ja mam 2 dni do @ i nie wiem czy się skusić ;)

Gość miszkowata
Robiłam Acon 10 ml w dniu spodziewanej miesiączki, chociaż i tak prawie na 100% wiedziałam, że będzie pozytywny. Od razu dwie grube krechy. Pre Testów nie polecam.

Czy wy na serio pamietacie, jakiej marki kupujecie testy??? :D I w ogole czemu juz kupujecie testy, skoro nawet dzien okresu nie minal? Ogarnijcie sie dziewuchy!!

Gość Czarna%Czekolada
Jak to czemu? Jak się planuje ciażę, kocha sie w dni płodne, to chyba normalne, że chce się jak najszybciej wiedzieć czy się udało :) Zresztą czasem do testów oulacyjnych dodają test ciążowy :) Jak kupiłamtesty owulacyjne Bobo Plan, to w środku był też test ciążowy Bobo Test. Acon jest bardzo czułym testem, też go polecają.