Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nadius01

POMOCY!! CO TO JEST ? ALERGIA, UCZULENIE?

Polecane posty

WITAM WSZYSTKICH! PROSZĘ O POMOC, OD JAKICHŚ 3 TYGODNI NA MOICH NOGACH POJAWIŁY SIĘ PLAMY KTÓRE Z DNIA NA DZIEŃ PRZEISTACZAJĄ SIĘ W SWĘDZĄCE KROSTY, JEST CORAZ GORZEJ MAM TO NIE TYLKO NA NOGACH LECZ RÓWNIEŻ NA TYŁKU, ORAZ PALCACH OD NÓG. MIAŁ KTOŚ KIEDYŚ DO CZYNIENIA Z CZYMŚ PODOBNYM? PROSZĘ O ODPOWIEDZI! ASIA [URL=http://www.fotoszok.pl/show.php/861655_dsc05117.jpg.html][IMG]http://www.fotoszok.pl/out.php/t861655_dsc05117.jpg[/IMG][/URL]

Wygląda jak ukąszenie pluskwy :-o trudno stwierdzić co to dokładnie może być.

hm..jeśli to faktycznie pluskwy to dziewczyna nie będzie miała wesoło.

Gość to może być np.........
Tak, to uczulenie, też miałam takie po Bałtyku, prawdopodobnie sinice plus moje uczulenie na p[ewne rzeczy, które są w większości kremów do opalania. Zrób testy kontaktowe ok. 140zł, potem, gdy już będziesz wiedziala na co jesteś uczulona, zastosuj kurację. Wapno nie powinno Tobie zaszkodzić, ale pewnie jak nie zrobisz badań u alergologa - testów kontaktowych, to lekarz ogólny lub zwykły dermatolog zapisze Ci sterydy - najprostsze i najgorsze oraz najgroźniejsze dla organizmu, a więc: albo mnie posłuchsz i zrobisz najpierw testy kontaktowe u alergologa i dopiero potem kuracja, albo jeśli mnie nie posłuchasz albo nie masz pieniędzy, to zapiszą Ci sterydy i to pomoże na moment, ale potem dostaniesz uczulenia na łokciach, kolanach, rękach , a może nawet na twarzy. Nie żartuję. Piszę z własnego doświadczenia. Na razie spróbuj kremu AA Help skóra atopowa Oceanic. Zrób jak uważasz, ale maść cholesterolowa też może nie pomóc, tak samo maść eucerynowa. Zapewniam Cię, że albo AA albo nic. Sterydy Cię podleczą, ale i wyniszczą... Powodzenia.

Gość dfrfrf
TEKST SKOPIOWNY Z INNEGO FORUM :-o

Gość gość
zrob badania i sie dowiesz;) ja robilam kiedys tutaj www.alergomed.com.pl zrobilam testy calkowite i wyszlo, ze mam uczulenie na wszystko co lubie:( musialam sie odczulac 3 miesiace:(