Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załammmanna

LUDZIE POMÓZCIE- NIE WIEM CO SIĘ DZIEJE

Polecane posty

Gość załammmanna

od pewnego czasu dzieje sie ze mna coś dziwnego. A mianowicie: moge sobie spokojnie bez nerwów siedziec, w domu, w autobusie, no dosłownie dzieje mi sie to bez znaczenia na miejsce, okolicznosci. Nagle zaczynam sie zle czuc- czuje jak nagle zaczyna mi sie robic ciepło (dziwne uczucie bo niby przechodzi mnie fala gorąca ale jak np. ostatnio był mrozy to generalnie było zimno a ja musialam sie rozbierać bo robiło mi sie nagle ciepło i musialam siedziec w krótkim rękawku a jednoczesnie trzęsłam sie z zimna bo w danym pomieszczeniu było zimno). Jest to takie uczucie ze jakbym oderwała sie od rzeczywistosci, nie mogę sie skupić i czuję się tak, jakbym zaraz miała zemdleć (ale nigdy nie mdleję). Trwa to od około kilku minut do ok 0,5h. miał z was ktoś tak? wie co to jest?

Gość bertttta
Nerwica?

Gość załammmanna
powinnam się z tym moim problemem zgłosić do lekarza? Myśle, że tak ale jakie badania moze mi wykonać lekarz? Ja czuję, że coś złego dzieje sie w moim organizmie :(

Gość bertttta
Moze to byc nerwica, ale tez np nadczynnosc tarczycy daje takie objawy. Zglos sie do lekarza i nie panikuj tak :)

Gość oj znam ten bol niestety
ja bym stawiala na tarczyce...ja mialam takie akcje kiedy chcialam sobie uciac spanko w ciagu dnia, wieczorami mialam klopoty ze snem, ale nie az takie...jakby mi rosla ogromna kula w gardle, i nie moglam przelknac sliny, ogarniala mnie panika jak w naciezszym stresie(mimo ze lezalam zrelaksowana w lozku)zoladek mi jezdzil, wszystko mrowialo, a serce kolatalo jak szalone (mam niedomykalnosc zastawki, wiec myslalam ze to od czegos innego), postawilam sama sobie diagnoze: nerwica, a okazalo sie, ze to nadczynnosc tarczycy:/ zrob sobie badania na wlasna reke, albo idz do lekarza... / ja na sam koniec bylam tak strasznie zmeczona, a za nic w swiecie nie potrafilam zasnac- koszmar...

Mi tez odrazu tarczyca przyszla do glowy :) Lepiej sie przebadaj w tym kierunku.

Gość to może być np.........
nerwica, psychoza, kłopoty z tarczycą, anemia, alergia na coś. Zbadaj się u: a) alergologa - w kierunku alergii kontaktowych (kosmetyki, leki); w kierunku alergii wziewnych (kurz, sierść, pylki); pokarmowych (uczulenie na jakiś pokarm); b) psychologa - czy nie jest to psychoza natręctw albo nerwica; c) endokrynologa - w kierunku hormonów, czy czasem coś nie tak z którymiś d) ogólnego - poziom hormonu tarczycy oraz poziom ferrytyny (zapasów żelaza w wątrobie - nie wystarczy zwykłe badanie żelaza!!!, pamiętaj!!! - poproś o zlecenie badania ferrytyny). A może w rodzinie sa problemy z krążeniem. Z pewnością nie możesz tego bagatelizować. Dobrze śpisz? Wysypiasz się? Nie masz kłopotów z oddychaniem? Masz prostą przegrodę nosową? Powodzenia!

Gość załammmanna
byłam juz kiedys badana pod wzgledem tarczycy. Była lekko powiększona ale nic szczegolnego wszystkie badani nie wykazały. W sumie zauwazyłam u siebie pewne zmieny- czuję niepokój, lęk, zaburzenia snu (najczęściej kłade sie baaardzo pozno bo po 2 w nocy, a wstaję z samego rana 7, nie czując wiekszych problemow ze wstawaniem, co wczesniej nie zdazało mi sie). Ponadto mam wstręt do jedzienia- nie umiem nic jesc, bo czuję ten niepokój lęk, niewiadomego pochodzenia o któym pisałam wyżej. I koło sie zamyka. strasznie boje sie o swoje zdrowie. W przyszłym tygodniu musze isc do lekarza :(

Gość tak mi sie zdaje
nerwica