Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w dwoch ciazach

Na piersi- kiedy podac pierwszy raz kaszke/kleik?

Polecane posty

Gość w dwoch ciazach

No wlasnie- kaszke czy kleik i kiedy? (dziecko bez skazy na piersi)

po 4 mies pomału ,po trochu ,można podawać nawet jak dziecko jest na piersi ,ja mojemu podawałam jak skończył 4 mies ale tylko kaszki bo kleiku nawet z dodatkiem owoców nie lubi.

Gość w dwoch ciazach
wlasnie tak myslam, zeby zaczac powolutku po 4 bo maly jest dosc duzy i chcialabym go troszke na noc nakarmic zeby mi sie co godzine nie budzil. A robilas kaszki na wodzie czy na mleku modyfikowanym?? Sa takie na mleku od 4 miesiaca????

Gość aswwwww
hehe. uwielbiam takie pytania :D kleik możesz dodać do swojego mleczka i będzie OK. ja tak robiłam jak mały skonczył 3,5 miesiąca. z kaszką bym poczekała po co wprowadzać mu już cukier. zapewniam Cię, że kleik mu spasuje. więc się nie stresuj. na wodzie możesz zrobić, ale jaki to ma sens? no i wiadomo, że są takie od 4 miesiąca na MM :) mleczno-ryżowe :) kaszki ze swoim mlekiem nie łącz bo i tak nie zgęstnieje :)

Gość aswwwww
aha chodziło Ci, że na wodzie do którego dajesz MM apotem kaszkę no tak też można, ale po co tak kombinować?:) od razu mleczno-ryżowe kup bobovitę czy nestlę używam obu na zmianę.

Gość lolit_a
mój ma ponad rok i dwa razy w nocy wstaje na jedzenie czasem bywa że raz. po 4 miesiącu można mu podawać kaszki ja swojemu kleiku nie dawałam bo sąsiadka mówiła że on niema żadnych wartości odżywczych że lepiej kaszkę. możesz mu też zacząć dawać ztarte jabłko na tarce i zwróć uwage na tą kaszkę bo mój np po ryżowej długo długo nie mógł zrobic kupki zatykała go musiałam mu dawać inną byle nie ryżową ale każdy ma inaczej

Gość w dwoch ciazach
Dzieki dziewczyny za rady.

Gość aswwwww
nie każdy ma inaczej tylko, ryżowa zatwardza, a kuku rozluźnia. ej kobito. nie słuchaj sąsiadki:o kleik jest najbardziej lekkostrawnym pożywieniem dla dzieci:) i na pewno takiemu maluszkowi który tylko je pierś nic nie będzie. bez przesady po co mu słodkie kaszki już wprowadzać? a probiotyki Bifidus BL i witaminę B1 to nic?:o