Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

samaa22

prosze o pomoc i kontakt

Polecane posty

witam jestem samotna matka 16-miesiecznego synka nie mam mozliwosci dalszego mieszkania w Polsce .slyszalam ze w Anglii sytuacja dla samotnych matek wyglada nawet dobrze,jedynie czego sie najbardziej obawiam jak ja sobie sama poradze z dzieckiem w obcym kraju.prosze o nawiazanie lepszego kontaktu z kobietami o ktore sa w podobnej sytuacji do mojej.emaciag@o2.pl z gory dziekuje

Gość aqabasza
A dlaczego nie masz mozliwosci dalszego mieszkania w Polsce? Wyrzucaja cie z niej? :classic_cool: A teraz pomysl....Jak sobie wyobrazasz w obcym kraju (jezyk w ogole znasz? :O) podjecie pracy, wynajecie mieszkania, opieke nad dzieckiem? Sorry ale czasami naiwnosc innych zwala mnie z nog :O

Gość co z wami do choleryyy
a ty myslisz ze przyjedziesz tu z dzieckiem i bedziesz miec wszytko tak??? bez ani jednego przepracowanego dnia??? buuhahahhaha!! obudz sie kolezanko..radze poczytac na ten temat zanim zadasz tak durne [pytanie!!

Gość zaczarowany olowek1000
nie dostaniesz nic. Nie obraz sie, ale takie wlasnie jak ty psuja opinie pracowitym Polakom. Zaszla w ciaze, facet gdzies sie ulotnil i zamiast wziac sie za robote to wyciagnelaby lapy po kase kraju, ktorego nawet jezyka nie zna. Zalosne

Gość numerowaaa
Sytuacja dla samotnych matek wyglada dobrze, ale jesli jestes obywatelka UK lub jesli jestes rezydentka tego kraju, czyli mieszkasz tu i pracowalas.

Z samych bemnefitow nie utrzymasz sie. Poza tym nie mysle zeby ktos ci cos dal,jesli nie przepracowalas w angli ani jednego dnia.Poczytaj sobie na necie,jest pelno takich tematow.

musisz najpierw popracowac a z 16-miesiecznym dzieckiem i sama to jakos nie widze. no chyba ze ci ktos pomoze. mozesz znalezc sobie kolezanke w podobnej sytuacji i pracowac na zmiane. ale ciezko bedzie cos tak znalezc skoro nie masz zadnego doswiadczenia z jezykiem nie za bardzo i do tego jeszcze stawiasz warunki pracodawcom co do swoich godzin.. szukaj raczej kogos kto juz w uk jest i ma prace i mieszkanie. inaczej ciezko mi to sobie wyobrazic raczej.

Gość Oby ten temat
był tylko prowokacją... :O

Gość niebieskooka kafeterianka Anka
Na poczatek dostaniesz tylko child benefit (zasilek rodzinny na dziecko), ktory przysluguje kazdemu rodzicowi majacemu dziecko. Ale nie jestem pewna czy musi rodzic pracowac czy nie. To jest 20 funtow tygodniowo. Za to sie nie utrzymasz ani dziecka. Zeby otrzymac inne zasilki na pewno musi byc 1 rok caly przepracowany full time albo 2 lata part time.

No nie wiem czy sytuacja w Anglii dla samotnych matek wyglada tak dobrze jak myslisz, skoro ja jestem samotna mama i wychowuje syna samotnie od pieciu ponad lat mieszkajac w Londynie, pracujac na pol etatu od kilku lat i nie pobieram zadnych zasilkow oprocz wspomnianego wyzej CHB.

Gość Dolores_
Mayor a tax credits nie pobierasz? a dlaczego?