Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość irma8

czy to ciąża?

Polecane posty

Gość irma8

półtorej tygodnia temu zbliżaliśmy się z chłopakiem w efekcie czego wszedł we mnie ale nie całkiem, wcześniej był bardzo blisko mnie. mialam wtedy początek dni płodnych dlatego chciałam uniknąć stosunku. do wytrysku doszło, ale jak już nie był blisko. na nastepny dzień czulam lekki ból jajnika który towarzyszył mi przez cały tydzień. pojawił się również śluz z domieszką krwi. Aktualnie mam podwyższoną temperaturę (ok 37 stp) czy mogę spodziewać się dzidziusia?

Gość mlkf
po 2 tyg. zrób test.

Witaj Irma. Nie sądzę, żebyś była w ciąży. Jeśli wytrysk nastąpił poza pochwą, to plemniki nie dadzą rady dotrzeć same do komórki jajowej. Ból jajnika jest normalny w okresie okołoowulacyjnym, a zwłaszcza w dniu owulacji. Ja mam tak co miesiąc. Śluz występuje przez cały cykl, tylko w każdej fazie inaczej wygląda. Do zagnieżdżenia zarodka dochodzi mniej więcej 10 dnia po zapłodnieniu, wtedy może pojawić się plamienie implantacyjne. Niektóre dziewczyny mają plamienia przed miesiączką, jedne 2-3 dni, inne nawet tydzień. To może być normalne (piszę może, bo każdy organizm jest inny i nie można zawsze wszystkich wrzucać do jednego worka). Temperaturę masz podwyższoną, ponieważ temperatura zawsze podskakuje w drugiej połowie cyklu, czyli po owulacji. A poza tym to może być Twoja normalna temperatura, jeśli nigdy nie prowadziłaś pomiaru temperatury to nie będziesz tego wiedziała. Każdy ma swoją specyficzną temperaturę. A jeśli się naprawdę obawiasz, to po prostu w dniu, w którym powinnaś dostać okres zrób test ciążowy. Nie wcześniej bo może nie wyjść.

Gość madonini
raczej nie masz się czym przejmować.. :)

Gość Miska_Animiska
To nie jest ciąża. A temp podwyższona jest oznaką drugiej fazy cyklu, kiedy progesteron jest wysoki. Kiedy następuje spadek progesteronu, to zaczyna się łuszczyć ścianka macicy i tuż przed samym okresem następuje spadek temperatury.

Gość 54ry45y67545y754y747
tak jestes w ciazy GRATULACJE! Na podstawie tego co napisalas moge stwierdzic ze na 50% bedzie dziewczynka!