Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina2455

Powrót do Polski?

Polecane posty

Gość karolina2455

Witam wszystkich! Mieszkam za granicą od sześciu lat, dokładnie w Sztokholmie. Czuję się tu dobrze, tylko problem w tym że coraz częściej myślę o powrocie do ojczyzny. I w tym momencie powstaje wiele pytań. Jak? Od czego zacząć? Założyć własną firmę w Polsce? I jakie miasto daje największe możliwości? Aczkolwiek pochodzę z wioski na południu kraju, i tam nie ma możliwości takich jak np. w Warszawie. Jakie teraz są wypłaty w Polsce? Będę wdzięczna za wszelkie rady. Pozdrawiam! :)

Gość 000000*
Przyjmuj klientów w domu, to najtaniej. Najpierw kup erotyczną bielizne.

Gość karolina2455
00000* Dziękuje za radę ale nie skorzystam. Ale bardzo dobry pomysł dla takiej kreatywnej osoby jak ty. :P

Gość bubububububububu
Firmy w polsce nie polecam, wiem bo mam będziesz robić tylko na podatki, zusy i opłaty!!!! Zupełne bagno:(

Gość karolina2455
Czy Polacy lubią frytki ? Chcialabym założyć sieć hurtowni frytek.

Gość karolina2455
To o frytkach, ktos widze ze chce sie pode mnie podrobić.

Ja bym na twoim miejscu nie wracał. Bo w Polsce generalnie większość ludzi nie ma kasy.Zus jest drogi i ogólnie życie takie jak na zachodzie tylko wypłaty jak na wschodzie.

Gość figa z makiem z pasternakiem
NIE WRACAJ TU NIGDY W ŻYCIU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja niedlugo wyjeżdżam

Gość karolina2455*
Czyzby ktos az tak starsznie zazdroscil ze ktos ma ambicje ze potrafi sie podrabiac pode mnie? Prosze bardzo. :) Wszcy sa tacy sami i wszyscy sa tak samo rowniu zacofany czlowieku ktory podrabia sie pode mnie. :P

Gość kudłata Adela
wydaje się, że nie masz jeszcze sprecyzowanej wizji ew. biznesu w polsce, tutaj raczej nie otrzymasz inspiracji:( jedno jest pewne, nie wracaj w ciemno, nie stawiaj na sentyment itd, w pl naprawdę nie jest lekko i mnóstwo osób marzy, aby pracować za przyzwoite pieniądze w innym kraju, jeśli nie masz pomysłu na biznes, może jakaś franczyza? niektórzy od razu krytykują taki biznes ale moim zdaniem jest to dobra inwestycja, można skorzystać z gotowych rozwiązań, mając oczywiście odpowiedni wkład, tu masz przykładową stronę, gdzie są informacje ile trzeba mieć i kiedy można zarobić http://franchising.pl/artykuly/2/odziez-obuwie/

a kiedy bylas ostatnio w PL ja miesiac temu popatrzylam jak ludzie tam zyja w wiekszosci nakupowalam prezencikow, zapelnilam rodzicom lodowke i pojechalam w pizduuuuuu bylam tydzien wybielilam zeby zrobilam sobie rzesy-przedluzylam 2 razy bylam na zakupach wiekszych i juz bym byla bez mojej starej polskiej wyplaty:P czynsz podskoczyl do 7oo zl na moim starym mieszkaniu wiec musialabym jechac na karcie kredytowej

Gość zmarszczka na zmarszce
dlaczego chcesz wracac? czym zajmujesz się za granica?

mieszkam za granica i mam rodzine corka chodzi na hokej, i inne zajecia pozalekcyjne no i dodatkowy jezyk obcy zabawki i ciuchy kupuje jak cos mi wpadnie w oko sprzety domowe , meble -tak samo ladne to kupujesz i nie liczysz co tydzien zakupy odziezowe-taki konsumpcyjny tryb zycia tu jest:P 2 razy w roku egzotyczne wakacje uprawiam snowboard w pl bylam 2 razy w wisle:P i nawet swojej deski nie mialam tylko wypozyczalam jakos zycia w pl jest nie do porownania po prostu zapierdalasz i nic z tego nie masz nicccccccc 1 osoba robi na czynsz i oplaty a 2 na zycie a gdzie hobby? restauracje? kina? bylam w kinie 2 razy kupilam nalesniki za 2o zeta kole za 1o i popcorn za 2o duzy plus 4 x bilety ja sie nie dziwie ze malo ludzi bylo na seansach bo skad na to brac kase?????

Gość karolina2455*
Tutaj pracuje w biurze podrozy. Praca jest fajna i pieniadze dobre, ale wiecie jak to czasami jest. Sa takie momenty ze raz sie chce, a pozniej nie i tak od kilku tygodni sobie mysle o powrocie do kraju, ale nie wiem jak wyglada sytuacja. :)

Gość karolina2455*
ja ci pomoge sluchaj - zgadzam sie z toba. wyjazdy kiedy sie chce, restauracje, kino, stac cie praktycznie na wszystko. Z tego co zauwazylam chyba sie w polsce nie polepszylo. Moze chociaz mieszkanie bym kupila w jakims ladnym miescie. Pomysle jeszcze nad tym. :)

Gość sama bym wyjechała ale dokąd?
Będziesz żałowała decyzji powrotu, tym bardziej że masz pracę, a tutaj w pl człowiek nie odłoży złamanego grosza! nie da się!!!

a i kosmetyki kupuje sobie kremiki jakie chce balsamiki perfumy farby do wlosow-dla kobiet to wazne spakowalam prezenty dla rodziny do walizki i w Pl ide do drogerii a tam moj krem za 7o zl farba za 3o a uzywam 2 masakra!!!!!!!!!!!!! ocenach jedzenia nie wspominam

wielu moich znajomych wrocilo do PL zeby znow emigrowac i splacac dlugi tylko ze tu zaczynali znowu od pracy w agencji itp bez mieszkania ja po roku kupuje dom dom!!!!!!! w pl wynajmowalam mieszkanie na ktore ledwo bylo mnie stac skonczylam studia i pracowalam w handlu w piatki swiatki i niedziele za grosze i mobbing cos czego nie doswiadczylam za granica mobbing sfrustrowanych kierowniczek zazdrosnych o to ze jestes mlodsza ladniejsza itp nie tesknie za Pl za rodzina owszem ale kupuje im bilety i dziadkowie odwiedzaja wnuczke a reszta rodziny i tak sie porozjezdzala po swiecie wyjechalam tu dla dziecka glownie zebym nie musiala harowac jak wol na jej wyksztalcenie z ktorego gooowno by miala w naszym miescie

Gość pani z kafeee
PO chce odwrócić uwagę od reformy emerytur? Będą kontrowersyjne projekty ustaw W marcu PO chce złożyć w Sejmie projekt ustawy dotyczący in vitro, klub PO ma też dyskutować o projekcie ws. związków partnerskich. Według politologów Platforma chce odwrócić uwagę od reformy emerytalnej i nie chce oddać pola Ruchowi Palikota w kwestiach światopoglądowych.