Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magdalnea88

Szukanie pracy przez agencję pracy.

Polecane posty

Gość Magdalnea88

Hej. Czy ktoś może mi powiedzieć jak działa agencja pracy tymczasowej? Nie odsyłajcie mnie do gogle, bo nie udzielił mi wystarczającej informacji. 1. Czy to agencja dzwoni do potencjalnych pracowników, że mają dla nas prace czy trzeba do nich się zgłaszać co jakiś czas? Jestem zarejestrowana w trzech agencjach jak dotąd bez żadnych sukcesów 2. Jeśli są w posiadaniu starego CV rozumiem, ze powinnam iśc i je odnowić? 3. Oni sami decydują o tym gdzie moje CV się znajdzie czy przed tym powinnam wyrazić na to zgodę?

Gość miszel fajfer
pracowałam w agencji pracy tymczasowej więc to wygląda tak: jak składasz CV to trafia ono do bazy kandydatów i w przypadku oferty pracy ta baza jest przeglądana pod kątem pasujących kandydatów, przy czym CV-ki mogą się np. skleić dlatego zawsze prosiliśmy, aby w razie zobaczenia interesującej oferty kandydat jeszcze raz przesłał swoje CV. odnowić CV powinnaś wtedy, kiedy np. zrobiłaś jakiś dodatkowy kurs lub od czasu złożenia dokumentu podejmowałaś pracę trzeciego pytania nie rozumiem do końca - zanim Twoje CV trafi do potencjalnego pracodawcy to konsultant dzwoni do Ciebie i pyta się czy jesteś zainteresowana ofertą (w przypadku gdy CV leży w bazie od jakiegoś czasu), lub dzwoni i zaprasza Cię na rozmowę kwalifikacyjną (gdy odpowiedziałaś na konkretna ofertę a Twój profil odpowiada idealnemu kandydatowi)

Gość Magdalnea88
Dziękuję za odpowiedź. teraz juz wszystko rozumiem. Moze po odnowieniu CV stanie się ono mocniejsze dla pracodawców i znajdę zatrudnienie. W moim mieście ciężko o pracę, większosć jest tylko na telefon.

Gość gość
Teraz to w zasadzie się nie szuka. Jeśli zgłosicie się do EuroKadra to zatrudnienie dostaniecie w zasadzie z dnia na dzień. Nie ma z tym żadnych problemów, można trafić naprawdę dobre warunki. A zasady pracy, jej możliwości to już zupełnie inna kwestia. Ale ogólnie nie ma żadnych problemów z zatrudnieniem.

Gość gość
Eurokadra - działajcie z nimi. O ile oczywiście mają gdzieś w waszej okolicy jakiś oddział. W Katowicach dostałam się dzięki nim do firmy, w której sama w żaden sposób bym się nie znalazła. Trzykrotnie składałam papiery bez efektów. A z nimi dostałam pracę z dnia na dzień. O czymś to świadczy....

Gość gość
EuroKadra ogarnia to z dnia na dzień, pracy jest bardzo dużo, znajdzie się coś dla każdego. W zasadzie pozostaje jedynie kwestia kwalifikacji. Jeśli komuś zależy na zatrudnieniu to w tym momencie je dostaje z dnia na dzień. Przyszły zdecydowanie mocne zmiany i oby to wyglądało tak dalej. Czas pokaże, jakie będą zmiany.