Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NFZ-kicha 666

Dziewczyny już nie mam siły....

Polecane posty

Gość NFZ-kicha 666

Od 10 rano siedze w necie i probuje znalezdz dobrego ginekologa w Gdańsku. To po prostu graniczy z cudem chyba. Mieszkam w Gdańsku od ponad roku byam u kilku lekarzy i masakra normalnie. Albo staruszka co ma metody z lat 20 chyba albo specjalista co tylko nabor na kase robi. Koszmar!!!!!! Nie ma już ginekologów co sie znają i nie mają prywatnych gabinetów?? Nie chce i nie stać mnie na leczenie prywatne. A jak jeszcze powiesz takiemu że sie starasz o dziecko to juz Cię widzą jak maszynke do robienia forsy. Jestem załamana i nie wiem już gdzie szukać. A moge iść tylko do kobiety a to zawęża grono poszukiwań. Kiedyś to było inaczej. OJ

Gość NFZ-kicha 666
Może znacie dobrego LUDZKIEGo gin?

Gość ciezko takkkkkk
ij kochana z leczeniem na kase tym bardziej jak sie starasz o dziecko ńie masz co liczyc proponuje od razu klinike w zaleznosci jak dlugo sie starasz

Gość NFZ-kicha 666
Czy nikt nie ma szczęścia w tym temacie tak jak ja? :-(

Gość ciezko takkkkkk
odpowiedzialam ci na pytania !!! jak dlugo sie starasz?

Gość kurcaaczkowaa
a czemu tak zapytam ginekolog facet nie wchodzi w gre???:O

Gość NFZ-kicha 666
Ciśnienia na dziecko aż takiego nie mam . Ale za to miałam pewne objawy.I juz rok staram sie dowiedziec co mi jest wogOl. Jak leczyć sie bez kasy. Wkońcu płace na opieke zdrowotną. Ja rozumiem że jak sytuacje wymaga częstych wizyt lub specjalistycznych badań to zachęcają by przyjść do nich prywatnie. Ale tak by wizyta trwała 5min i wizytówka wciśnięta w dłoń to chyba przesada. Wkońcu dostają kase że przyjmują na NFZ a nie za to by się reklamować. Nosz aż mnie ponosi!

Gość NFZ-kicha 666
Facet nie wchodzi w gre z przyczyn osobistej trałmy z przeszłości.

Gość NFZ-kicha 666
Co do starania to po prostu po roku NIC. Myślac o wcześniejszych dolegliwościach i o ty że dziwne że nie zaciążyłam -chciałam się dowiedzieć co i jak . Potem podjądz decyzje co dalej ale w tym tempie to prendzej zdechne niż coś konkretnego się dowiem. I co to znaczy żeby gin. nie zlecała badań bo nie ma uprawnień tylko na własny koszt trzeba robić.A kto ma uprzwnienia do badań związanych z chorobami kobiecymi jak nie gin???

Gość kurcaaczkowaa
to tak bedziesz mogla sie leczyc przez 10 lat hahahahahahahahahahahahahah a jakie mialas badania? maz robil badanie nasienia? niestety za wiekszsc badan sie placi nie masz ceisninia ale jednak starasz sei juz rok i jak widac pewne obawy masz bo bys o tym nie pisala

Takie upieranie się w tej kwestii, dla zasady, bo przecież płacę na NFZ jest najbardziej szkodliwe dla Ciebie, bo wiadomo jakie są realia...Jak nie masz kasy rozumiem, a jak masz i się dziwnie upierasz, to nie rozumiem.

Gość kurcaaczkowaa
mogotko zgodze sie z tona ja leczylam sie bardzo dlugo i zaden gin nie byl mi wstanie pomoc dopiero wlasnie leczenie w klinice mi pomoglo a skoro ona nie ma na leczenie to na dziecko ja tez nie bedzie stac:O

Gość NFZ-kicha 666
To nie będzie nasze 1 i jak nie wyjdzie to trudno.Dziwnie się czułam i miałam plamienia dlatego zrezygnowałam z tabl.Potem doszły bole i doszliśmy do wniosku z mężem ze trzeba to sprawdzić -potem było ok i postanow3iliśmy że skoro juz nie biore tab to moze sie postaramy. I nic A z czasem znowu objawy powrucily. Pisze bo mnie wk....wa że w zwyklej przychodni nie ma zwykłego lekarza tyko naciągacze. Zadnych wyjaśnień -pewnie by się rozgadała jak bym kase na syół żucila. O jakim kolwiek leczeniu można zapomnieć.

Gość NFZ-kicha 666
I to najbardzie jest denerwujace ze jak nie na na leczenie to na dziecko niema. Jak wydam wszystko na leczenie to napewno na dziecko juz nie będe miała. A pozatym z jakiej racji? Dziwie że tak sie kobitki dajecie spokojnie traktować " Jak kobieta chce mieć dziecko to zrobi wszystko i zapłaci każdą cene-Trzeba z niej doić ile wlezie"---chore to !!!!!

Jest jak jest, jeśli mogę coś radzić, to nie polecam żadnych nawet prywatnych przychodni, tylko typowo prywatny gabinet. Możliwe że nic poważnego ci nie dolega, jedna, dwie wizyty, to nie majątek...

Gość aann//
Niestety takie są nasze polskie realia. Tez mnie to niesamowicie wkurza ale co zrobic. Ja chodze prywatnie, lecze sie na PCO. Przez takie chodzenie po lekarzach na NFZ i czekając na badania straciłam 1,5 roku a mogłam sie juz zacząć leczyc. Tez staram sie o dziecko. Zresztą duza czesc badan i tak nie jest refundowana

Ja uważam że trzeba wiedzieć na czym oszczędzać, są sytuacje kiedy kasa przestaje być tak ważna.

Gość NFZ-kicha 666
Tak wiem z systeme i tak nie wygram.Oczywiście że się nie oszczędza na dzieciach np. Tylko dlaczego jestem pozbawiana tej decyzji. To strasznie boli. Z 1 strony niby mało dzieci się rodzi a z drugiej utrudniają nam to jak mogą. I tyko prywatne gabinety kase na tym robią. Musiełam się komuś wyżalić i już mi lepiej teraz. Nastempny etap szukanie gin.prywatnego co jest na tyle uczciwy że nie wymyśla chorb by mu płacić za nic.

Gość aann//
Są różne strony i portale na których kobiety wyrażaja swoje opinie na temat różnych lekarzy, Moze tam poszukaj albo popytaj koleżanek, siąsiadki itd

No właśnie najlepiej na portalach, mieszkasz w dużym mieście, więc takie opinie o większości lekarzy zapewne będą. Ja właśnie przez forum z opiniami znalazłam dobrego lekarza, co prawda wizyta kosztuje sporo, ale nie naciąga, a byłam w takiej sytuacji, że mógł mi kazać przychodzić często i nawet nie byłam w stanie stwierdzić, czy to jest mi faktycznie potrzebne, czy nie.

Gość NFZ-kicha 666
OD 4 godz dziś szukam na stronach -jestem już zmęczona.Koleżanek mam niewiele w Gdańsku a i tak chodzą do faceta -bo lepiej. Już nawet rozważałam taką opcje-wiadomo zdrowie najważniejsze ale cieżko mi sie przełamać tym bardziej jak pomyśle że nie będzie to 1 wizyta na rok.

Gość DOBREEEEE TAAAAA
dziewczyno to sie zdecyduj wkoncu bo0 wszystko be chyba to dziecko powinno byc najwazniejsze a nie towje widzi misie do faceta ginekologa nie pojdzie be:O:O:O

Gość NFZ-kicha 666
Dobreeeee Taaaaa---nie masz pojęcia o czym piszesz!

Wpisz w wyszukiwarkę Gdańsk ginekolog i ci wyskoczą nazwiska, a później sprawdź opinie o tych lekarzach.

Gość NFZ-kicha 666
Dobra koniec z żalami. Biore sie za szukanie Bardzo wam dziękuje że zniosłyście z cierpliwością moje "wrzaski" Czasem jest tak że sie wszystko w człowieku gotuje a i tak nic nie może na to poradzić. Trudno trzeba sie pogodzić chyba w końcu że inni nas wykorzystują tylko dlatego że nie mamy innego wyjścia. Wszystkich pozdrawiam i jeszcze raz Dzieki!!!:-)

No mnie też to wkurza, że na NFZ nie można liczyć, ale i tak jestem wdzięczna losowi, że stać mnie na prywatne wizyty, więc nie chce przesadzać z tym narzekaniem...