Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asfasdgvfcfb

Dziewczyny czy wypada zwrócić uwagę?

Polecane posty

Gość asfasdgvfcfb

Dziewczyny czy wypada zwrócić uwagę mojej koleżance, że za chłodno ubiera swoje dziecko? Było -4 a ona ubrała ją w bluzeczkę z długim rękawem a na to sam kombinezon, ale on nie był jakiś bardzo ciepły... Na nóżkach dziewczynka miała śpiworek od wózka, ale na górze już niczym dodatkowym nie była przykryta... Nie miała rękawiczek... no i może bym nawet o tym nie myślała, ale tak średnio co 2 tygodnie koleżanka pisze, że jej mała znowu ma katar i kicha... Moim zdaniem właśnie przez to, że za lekko ją ubiera... Uważacie, że warto zwrócić uwagę czy się nie wtrącać?

Gość studentka - niania :)
oczywiście, pogadaj z nią o tym

Gość asfasdgvfcfb
No właśnie zastanawiam się jak w delikatny sposób jej to powiedzieć... sama nie lubię jak ktoś wtrąca się w to co robię przy własnym dziecku... Nie chciałabym jej urazić, bo pomimo tego ubierania uważam, że jest doskonałą matką...

Gość mistrzyni klmstwa
no jak napisze, ze ma katar czy kicha, to Ty jej odpisz, ze moze za lekko byla ubrana (bo np. Twoje dziecko, czy tam kogos innego, wczoraj tez sie za lekko ubralo i teraz chore i lekarz powiedzial,zena pewno przez to ze bylo za lekko ubrane- bo np spytal czy matka nie przehrzewa dziecka, matka pwoiedziala, ze ma ubrala tylko to i to, wiec lekarz stwierdzil, ze za lekko je ubrala)

ja jestem zlosliwa jesli chodzi o takiue rzeczy i wazniejsze jest dla mnie zdrowie dziecka wiec ja bym jej zwrocila uwage, kolezanka by sie obrazila, ale mialabym swiadomosc ze nie przeszlam obojetnie obok a moze ona akurat sie jebnie z rozpedu w sciane i pomysli dziecko musi miec, spioszki, lub koszulke, na to bluzeczkie, bluzke z kapturem, najlepiej spodenki - ogrodniczki i na to kombinezon, czapa, rekawice i szaliczek i kremik na twarz

Gość studentka - niania :)
ja ostatnio widziałam parę Cyganów (bardzo młodzi) z małym dzieckiem w wózku dziecko było bez rękawiczek, bez szalika i zamiast butów miało na stopach grube skarpety kurtkę i czapkę miało, miało też zziębniętą twarzyczkę i gluta pod nosem zwróciłam uwagę, ale nie wiem, czy coś do nich dotarło

Gość asfasdgvfcfb
mistrzyni klmstwa=> dzięki nie wpadłabym na to:D jest to jakiś sposób... jeszcze raz dzięki