Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pilniczek dp

Od dzisiaj farbuję włosy tylko henna!

Polecane posty

Gość pilniczek dp

Świetna sprawa. Henna kosztuje 20 zł, starcza na calutkie grube i długie włosy (jeszcze zostaje), nie smierdzi tak jak chemiczne farby (tzn smierdzi, ale naturą ;), taką jakby skoszoną trawą ;)). 1,5 godzinki z przygotowaniem i mam piękny, glęboki, zimny brąz na głowie :). Pierwszy raz próbowałam i naprawde polecam. Juz nie wroce pewnie do farby

Gość Siostra Chanki ;)
Mozesz wklić link do tej henny którą fabowałaś ? poważnie masz chłodny brąz ? chętnie bym zobaczyła zdjęcie włosków :D

Gość pilniczek dp
henna była tej firmy: http://www.zdrowekosmetyki.com.pl/images/farba%20khadi%20henna%20ciemny%20braz.jpg nie mam teraz dobrego aparatu żeby zrobić fotkę, w każdym razie to moje włosy: http://www.fotoszok.pl/show.php/862712_dsc02166.jpg.html wiem, mało widać jak naprawde wygląda kolor :). Bardzo podobny ma ta dziewczyna, na drugim zdjęciu. http://4.bp.blogspot.com/-pgZioWt-5FM/TsAsUt9ZwVI/AAAAAAAADCM/jik2v-anNOs/s1600/sierpieni.jpg

Gość Siostra Chanki ;)
Dzięki :D Robiłaś już wczesniej henna czy pierwszy raz ? ciekawe jak sie bedzie wymywac to jaki bedzie kolor, no i wąłsnie ciekawe ile utrzyma sie na włosach.

Gość Siostra chanki :)
Ten jasny brąz taki zrudzialy albo zbyt czerowny wychodzi, ja wąłsnie taki potrzebuje :-o Ciemny braz ładny ale za ciemny :/

Gość Martnaka 4477
Ale ja złyszlam ze jak sie farbowało włosy fabami to nie mozna na to kłasc henny wiec co mam czekac na swoje włsy ???

widzę ze ten ciemny brąz u każdej wychodzi inaczej chyba się skuszę :P Autorko napisz jeszcze gdzie kupujesz tą hennę ? Ja obecnie mieszkam za granicą i muszę szepnąc rodzince żeby mi przysłali, muszę tez ich nakierować gdzie mają szukać :)

Gość ewikkks
Siostra chanki, możesz wymieszać 2 kolory, np. średni brąz i ciemny :) Ja hennuję od roku regularnie, najpierw średnim brązem, a teraz właśnie mieszanką z ciemnym. Martnaka 4477, zależy, tutaj znalazłam wyjaśnienie: http://anwena.blogspot.com/2011/09/farbowanie-henna.html "Włosy farbowane chemicznie a henna Bardzo często pytacie mnie czy na farbowane chemicznymi farbami włosy można nałożyć hennę. Powiem tak nie w każdym przypadku. Na pewno na rozjaśniane włosy (lub naturalnie jasne) nie odważyłabym się nakładać farby, która ma w składzie Indygo. Kolor w tym wypadku mógłby wyjść zielony i odcień ten nie koniecznie sam by zniknął. Jeżeli chodzi o naturalną hennę bez dodatków (czyli taką po której kolor wyjdzie nam rudy/czerwony) to nawet przy rozjaśnianych włosach nie musicie się jej obawiać. Pamiętajcie też, że henna nie ma możliwości rozjaśnić nam włosów. Przy jej użyciu możemy jedynie przyciemnić lub nadać im inny odcień. W przypadku siwych włosów zaleca się farbowanie dwuetapowe. Blondynki, które chcą jedynie delikatnie ocieplić kolor włosów, nadać im blask i je wzmocnić mogą użyć Cassi (tutaj, na blogu Idalii możecie zobaczyć efekt takiego farbowania: http://idaalia.blogspot.com/2011/08/bezbarwna-henna-cassia-khadi-opcja-dla.html) czyli bezbarwnej henny. "

Gość trghdgre
Autorko, nie wrocisz do farby z prostego powodu: po hennie żadna farba nie chwyci Ci na włosach, zostaje systematyczne podcinanie wlosow az cala henne 'zetniesz' Takie swinstwo. Niby ładny kolorek a jak potem chcesz cos farbą zrobic to dupa blada.

Gość ewikkks
mamina, Venita to nie jest henna. To jest zwykła farba chemiczna z odrobiną henny w składzie.

Gość pilniczek dp
ja kupiłam na allegro. W sumie mój naturalny kolor jest nieco podobny do tego co wyszło mi po hennie, więc może pomoże mi wrócić do naturalnego i nie farbować jeszcze kilka lat (póki mogę ;)). Ostatnio miałam sciagany kolor i troche mi się włosy zmarnowały. Po hennie są odżywione i bardzo fajne :))

Gość ewikkks
Nie. Nie zmywa się. Henna wbudowuje się w keratynę włosów i farbuje bardzo trwale.

Mi się zmywa całkowicie,dlatego koloryzuję co 2 tygodnie,nie ma się czego obawiać,z każdym myciem głowy widać że się wypłukuje chociażby po kolorze wody.

Gość ewikkks
mamina, ale Ty farbujesz FARBĄ a nie henną. Henna jest 100% roślinna i o takiej tu mówimy. Venita czy Eld to nie jest henna.

ewikkks- Często mieszam farby więc wiem o co biega. A jaki kolorek wychodziła ci po takiej mieszance ? ja wiem że wszystko zależy od koloru wyjściowego i innych detali ale tak orientacyjnie pytam ? :)

Gość dddddffffff
czy ten odcien indygo dodaje sie do fsarby zeby ochłodzic kolor ? jak wam sie szybko zmywa ?

Gość ewikkks
ciut ciemniejszy niż tej dziewczynie: http://www.khadi.pl/henna-orzechowy-braz-na-wlosy-sredni-braz A mój naturalny to trochę ciemniejszy niż wyjściowy tutaj: http://www.khadi.pl/sprany-rudy dddddffffff, kolor ochładza mieszanka amli i indygo dodana do henny. Indygo przede wszystkim przyciemnia. A co do wypłukiwania się to różne opinie widziałam, niektóre dziewczyny pisały, że im indygo się częściowo wypłukuje i przebija hennowa rudość. U mnie woda jest kolorowa przez 2-3 pierwsze mycia, potem już nic. Może to zależy od włosów albo szamponu? Nie wiem. Ale nawet jeśli się trochę wypłukuje to zawsze można raz w tygodniu zrobić taką "przypominajkę" koloru (tzw. gloss): miesza się łyżkę hennowej mieszanki z odżywką i nakłada na pół godziny.

to jest henna tyle że w kremie,wiem o czym rozmawiacie.

Gość to henna
w proszku

Gość to henna
a to w tubce radzę sprawdzić pod kątem składu:P

Gość ewikkks
Jak nie wiesz o czym my rozmawiamy to się dokształć. Rozmawiamy o hennie w proszku, składającej się w 100% z naturalnych ziół (lawsonia, amla, indygo) a nie o chemicznej farbie z "z ekstraktem z henny". Najlepszym dowodem na to, że Venita jest chemią jest wybór kolorów: naturalną henną nie można włosów rozjaśnić, nie można też uzyskać kolorów takich jak blond czy fiolet.

Gość to henna
dokładnie

Gość delia henna
a henna z deli jest ok ?

Gość to henna
krem delia podawała mamina, to nie henna

Robił ktoś z wad delią ? jaki to ma faktycznie skład ?