Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pilniczek dp

Od dzisiaj farbuję włosy tylko henna!

Polecane posty

Gość marmolka
hejka , mam do sprzedania henne JAMILA ORG. NIE OTWIERANA , miałam farbowac włosy ale niestety powstał problem który wyklucza kładzenie henny Jeśli ktos chetny zapraszam na gg 38225059 pozdrawiam

Gość włos123
na tej stronie z henną nic nie piszą ze nie można na farbowane sztucznie. Gdybym chciałam poczekac az mi sztuczna zejdzie to na okres przejsciowy musiałabym zakopac sie....

Gość kamila baksik
Henna tak, ale na brwi i rzęsy - ja robię to sama. Jak najbardziej wystarczająca będzie taka henna - http://sklep.new-nails.com/hnna-do-brwi-i-rzes-kasztanowa.html Korzystają z tego nawet salony ;-) Produkt jest naprawdę dobry, ale to już same oceńcie. Gdyby nie henna, moje brwi zupełnie nie byłyby widoczne ;-)

Gość gość
Venita nie jest w 100% naturalną henną !!!

Gość fanka naturalnej henny
mamina Venita tylko leżała koło henny.....

Gość gość
zycie jest cudowne i jestem bardzo piekna 333 www.youtube.com/watch?v=DvEYhVwnQtw

Gość gość
Świetna grupa, zaraz do Was dołączę. Używałam różnych farb, bo moje włosy źle znoszą chemię. Szukałam alternatyw i w końcu koleżanka poleciła mi hennę. Najpierw nie byłam przekonana, ale po pierwszym zastosowaniu, widziałam, że moje włosy ją akceptują. Kupuję ją regularnie razem z naturalnymi olejkami regenerującymi do włosów Sesa w sklepie Bombay Baazar. Link do farby: http://www.bombaybazaar.pl/kategoria/naturalne-farby-z-henna/swati-naturalna-henna-orzechowy-braz-150g

Gość gość
Skuszona pochlebnymi opiniami, postanowiłam zafarbować włosy henną khadi (czarny indygo) wybrałam ten kolor ponieważ z natury jestem brunetką ale z już pojawiającymi się w coraz większych ilościach siwymi włosami. Zanim jednak przystąpiłam do farbowania obejrzałam kilka filmików na Youtube i dość sporo poczytałam na ten temat. Chcę powiedzieć, że niestety żadna z pań preferujących ten sposób koloryzacji ani słowem nie wspomniała, że henna poza włosami, koloryzuje również skórę. Na drugi dzień poszłam do pracy nie wiedząc o tym, że moja szyja przybrała niebieskawy kolor (z tyłu głowy i z boku, za uszami, uszy zresztą też miały sinawo-niebieski odcień) dobrze że włosy rozpuszczone, zakrywające kark. W pracy jednak nie byłam tego świadoma, zauważyłam tylko ,że moje paznokcie i koniuszki palców są niebieskie. Co chwilę myłam ręce. Mam taki nawyk, że często przeciągam dłonią po włosach, albo po prostu ciągle w tych włosach brzydko mówiąc grzebię ( robię to bezwiednie). Tak więc dopiero po przyjściu do domu to wszystko odkryłam:) Przyjrzałam się też dokładnie poduszce na której spałam i koszuli nocnej, oczywiście też niebieskie. I mam tutaj w związku z tym pytanie. Czy ja coś źle zrobiłam farbując te włosy? Czy to po prostu taki urok farbowania henną, o którym nikt nie napisał? Aha, i dodam jeszcze, że jestem już po 2 myciu włosów szamponem, a paznokcie i tak przybierają w ciągu dnia kolor sinawo-niebieski.

Gość gość
ja poltora miesiąca temu jeszcze farbowałam wlosy chemia w salonie ,tak przez 3 lata co poltora miesiąca,wlosy zniszczyłam,wypadaly strasznie,dzis jestem po farbowaniu henna kolor ciemny braz bo jestem szatynka,chcialam glownie ukryc siwe wlosy których mam bardzo dużo,efekt farbowania przeszedł moje najśmielsze oczekiwania,nie poznaje po prostu moich wlosow ! sa niesamowicie blyszczace,miekkie,jest ich jakby drugie tyle niż malam przed farbowaniem,nie ma suchości wogole ale to pewnie na skutek dodanej do mieszanki odzywki,mam wysoko porowate wlosy ktore chlona wszystko co na nie poloze,wiec poszlo im to na dobre,kolor super ,wiem ze to dopiero początek ,ze przez następne dwa dni kolor będzie się stabilizowal ale już się ciesze,polecam farbowanie henna bo to sama dobroc ,do farbowania farbami chemicznymi już na pewno nie wroce.Pozdrawiam.

Gość Maryellen
Chcę się podzielić rewelacyjną metodą farbowania henną, ktorą sama wymyśliłam. Jako bazę do henny przygotowuję bardzo mocny wywar z herbaty, kawy, szałwii, rozmarynu i kory dębu, z którego robię gęsty budyń - do miseczki wlewam 150 ml odwaru i mieszam z 4 łyżeczkami mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczką mąki pszennej, 2 łyżeczkami kakao, 1/4 łyżeczki dowolnego oleju, 1/4 łyżeczki octu jablkowego , wstawiam do kąpieli wodnej i gotuję mieszając do konsystencji budyniu. Po lekkim przestygnięciu dosypuję 3 łyżeczki dowolnej henny i dolewam stopniowo jeszcze tyle ziołowego odwaru aby otrzymać po dokładnym wymieszaniu super gładka farbę o żelowej konsystencji. Farbę z niezwykłą łatwością nakładam na suche nieumyte włosy, na to worek foliowy i czapkę, zwykle pozostawiam na noc. Rano polewam wodą zmieszaną z szamponem i odżywka, masuję i zmywam. Włosy są po tym zabiegu gładkie, błyszczące i zafarbowane przy użyciu zaledwie trzech łyżeczek henny, a nie całego opakowania, bez efektu pohennowego przesuszenia. Metoda ta jest bardzo łatwa i oszczędna, ja jestem posiadaczką wyjątkowo gęstych i grubych włosów do ramion w kolorze ciemnego brązu z pasemkami siwizny. Po farbowaniu włosy siwe przybrały miedziany odcień, a reszta mieni się na mahoniowo co bardzo ładnie wygląda. Jako bazę do henny można użyć oczywiście innych ziół, ja gotuję większą ilość i przechowuje w słoiku litrowym w lodówce. Polecam wszystkim tę metodę.

Gość gość
ale po hennie trudno przerzucić się na cokolwiek innego. są przecież inne delikatne farby - w aptece można bez problemu coś takiego dostać. Mnie drogeryjne farby "gryzą" podczas farbowania, więc przerzuciłam się całkowicie na Naturtint.

Gość gość
dokładnie - po hennie ciężko zmienić kolor :/ ja używam farb loreal (takich jak używają w salonach) farby z drogerii wszystkie wychodza czarne, poczynajac od poziomu 6.0 ;)

Gość gość
teraz można dostać już dobre farby które nie niszczą włosy, mi sie podoba paleta kolorów z inoa - salonexpert.pl/trend/koloryzacja-inoa-blond-resist fajne naturalne kolorki, koleżanka farbowała nimi i zadoowlona mega jest

Gość teri9
Dokładnie, farby wcale nie muszą być złe, jeśli są naturalne :) Ja uwielbiam farby Naturtint. Są bez amoniaku, nie niszczą włosów, a kolorki wychodzą pięknie :)

Gość gość
Też odraczam hennę bo naprawdę później zmyć ten kolor. Ja to się zawsze maluje na jasne odcienie brązu. Mam dobrą fryzjerkę i ona zawsze jakieś nowe akcesoria testuje do koloryzacji. Ostatnio robiła mi ja przy pomocy koła https://lefed.pl/produkt/kolo_do_koloryzacji_wlosow/. Nie dość, że przyspiesza to pracę to i rezultat jest bardziej efektowny.

Gość blue_flower
Ja nie zgadzam się z tym, że farbowanie zawsze niszczy włosy. Jak się ma dobrego fryzjera i używa dobrych farb to na prawdę nie ma co narzekać . No trzeba uważać, aby nie przepłacić ale tu macie ile co kosztuje https://www.vivus.pl/moje-finanse/jest-okazja-jest-pozyczka/ile-kosztuje-farbowanie-wlosow-u-fryzjera-modne-kolory-wlosow-i-metody-koloryzacji/

Gość gość
Ja co pol roku henna, raz na dwa miechy.

Gość gość
Ja najpierw farbowałam henną delii, a teraz przerzuciłam się już na ich farbę cameleo omega, tez jest łagodna dla włosów i ma ladne kolorki :)

Gość julietta684
Jak dla mnie henna Khadi jest najlepsza :) Wcześniej farbowałam tylko farbami chemicznymi, ale doprowadziłam tym moje włosy do strasznego stanu - wypadały mi dosłownie garściami!! Byłam przerażona, stwierdziłam, że przestaję farbować. Poczekałam aż odrost urośnie, z reszty włosów zdjęłam kolor i przez jakiś czas miałam swój naturalny. No ale po kilku miesiącach znowu zaczęło mnie ciągnąć do farbowania, jak już włosy odżyły... Tylko bałam się, żeby nie powtórzyło się to, co wcześniej. Któregoś razu jak szukałam informacji w necie, natknęłam się na ten artykuł: http://roznosci.elblag.pl/2018/02/09/farbuje-wlosy-henna/ I postanowiłam spróbować. Jestem mega zadowolona! Moje włosy są odżywione, błyszczące i miękkie. Mam wrażenie, że rosną teraz silniejsze. Także polecam wszystkim takim osobom jak ja ;)

Gość gość
Mam sprawdzone farby revlona z hologramem, są profesjonalne, fryzjerskie, nie śmierdzą ani nie niszczą włosów. Jak koloryzacja to tylko w dobrym salonie, na włosach nie ma co oszczędzać.

Gość gość
Ja również polecam farbowanie henną, moje włosy zyskały na tym bardzo wiele, przede wszystkim są pełniejsze na co najbardziej liczyłam. Są one takie dobre, ponieważ wypełniają ubytki we włosach i mają sporo witamin. Zainteresowane osoby odsyłam do tego artykułu: https://kawiarnia-catering.pl/co-warto-wiedziec-o-hennie/