Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda-mężatka

mąż pracoholik i mamisynek

Polecane posty

Gość młoda-mężatka

witam, Pierwszy raz w życiu biorę udział w tego typu dyskusjach ale czytając różne wątki mozna dowiedzieć sie wielu ciekawych rzeczy. Tak wiec proszę o poradę w kwestii relacji zięć - teściowie. Otóż jestem mężatką od ponad 2 lat niedlugo urodzi nam sie dziecko. Wszystko niby jest ok tzn kochamy sie z meżem i jesteśmy szczęśliwi ALE jak jestesmy sami... Przed ślubem byliśmy ze sobą kilka lat i nasze relacje z teściami były ok. Jednak niedługo po nim zaczęły sie problemy. Zamieszkaliśmy u moich teściów i nie było źle dopóki mój mąz nie zmienił totalnie swojego stosunku do moich rodziców. Zaczęło sie od stopniowego ograniczania kontaktow, potem wytykanie ich wad (nieuzasadnione). Z czasem zaczęłam sie buntować i pojawiły sie klótnie z mężem. On tłumaczy że skoro moi rodzice mieszkaja 10 km od nas to "po co" do nich jeździć w każdym tygodniu!! W tej chwili mieszkamy już sami ale bardzo blisko jego rodziców. Niestety on nadal spędza u nich większośc czasu, do moich pojedzie raz na jakis czas jak go zaszantażuje że ja do jego rodziców też nie pójdę. Do tego jak moi rodzice nas odwiedzą to on albo nic nie mówi albo wychodzi z mieszaknia. Mnie to to strasznie denerwuje bo widzę jak przykro jest moim rodzicom. próbowalam z nim rozmawiać ale on nie przyjmuje żadnych argumentów , jest mamisynkiem i to co ja mówie to "głupoty". Każe mi tez przyjaźnic się z jego mama, bo to "mądra kobieta" a jak jadę do swojej (oczywiście sama ) to ma pretensje. Nie wiem jak wybrnąć z tej chorej sytuacji, chciałabym żeby wszystko było normalnie z obu stron tym bardziej że niedługo pojawi się dziecko. Dodam że jest do tego straszny pracoholikiem i czas dzieli miedzy prace a swoich rodziców (ze mną spędza jakąś godzinę dziennie) dziękuję za dobre i mądre rady.

Gość wstyd45
kolejna ...z kąd wy sie bierzecie

Gość Radosna i zadowolona
Możesz ze swoim mężem rozwiązać test http://drbach.pl/mieszadlo/ i poszukać odpowiednich ekstraktów kwiatowych, które przy odpowiednim połączeniu nauczą Twojego męża odczuwać potrzeby organizmu, co ułatwi odpoczywanie, a wtedy to już tylko namówisz go żeby czas odpoczynku spędzał z Tobą, a nie ze swoimi rodzicami. Czas odciąć pępowinę!