Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jessi1

mozliwa ciaza w 10dc?

Polecane posty

Gość jessi1

Czy w 10 dc mozna zajsc w ciaze? ostatnie 2 cykle trwaly u mnie 31dni. Co do wczesniejszych nie jestem pewna. W ktorym dniu moga zaczac sie u mnie dni plodne?

Gość jessi1
odpowie ktos?:)

Gość jessi1
nawet przy tak dlugich cyklach? dzieki za odpowiedz.

Gość jessi1
tego nie moge byc pewna. wiem ze ostatnie 2 cykle trwaly idealnie 31 dni. Dzis mam 11dc i czuje sie nie za dobrze. (ból glowy, nudnosci) ale wydaje mi sie, ze nawet jesli jestem w ciazy, to na objawy ciazy jest zdecydowanie za wczesnie.

Jeżeli stosunek odbył się 10 dnia cyklu, to 11 dnia cyklu nie można nawet jeszcze powiedzieć, że jesteś w ciąży, nawet jeżeli plemnik dobrał się do komórki jajowej. :o 🖐️ Poczytaj trochę o procesie zapłodnienia i zagnieżdżania się zarodka. :o

Gość jessi1
Wiem o tym, takze moze moje objawy spowodowane sa mysleniem o tym:)

Gość aumnie
u mnie przez ostatnie 8 lat cykle trwały nie mniej niż 28 dni a ostatnie 2 miesiące temu 23 dni. Radze się nie sugerowac długością poprzednich cykli.

Gość jessi1
Myslicie ze ciaza jest prawdopodobna? wedlug kalendarzyka wyszlo ze to dzien nieplodny wiec nie wiem co mam myslec..

Gość aumnie
no wiesz, ja jak bym 2 miesiące temu skorzystała z kalendarzyka to też by mi wyliczyło płodne dni nie wtedy kiedy trzeba. To jest właśnie kalendarzyk, liczy na podstawie danych które były wcześniej. Poza tym dzięki kalendarzykowi można powiedzieć że ja istnieję bo moja mama była 4 dzieckiem na planowaną dwójkę u babci. I to nie tylko moja babcia miała takie "szczęście". Warto też wspomnieć że jak wynaleziono kalendarzyk to ludzie myśleli że plemnik może żyć tylko 3 dni.

Gość jessi1
chyba moze zyc do 7 dni najdluzej.. tez mi sie te kalendarzyki nie wydaja do konca pewne bo sprawdzalam na kilku roznych stronach i rozne dni mi pokazaly;/ Poza tym czytalam ze owulacja moze wystapic wczesniej z roznych powodow. m.in stres itd. Nigdy chyba nie mozna miec pewnosci 100%