Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiokjhua

czy ktoś usuwał pieprzyka ?

Polecane posty

Gość kiokjhua

Byłam dziś u chirurga i umówiłam się na usuwanie dwóch pieprzyków z brzucha i okolicy pośladków. Chirurg 10 razy mi się pytał po co ja to chce usuwać i żeby sie przygotowala że to potem będzie szło do badania histopatologicznego i że może się to zrakowić i że poprzez podrażnienie skóry i usunięcie tych pieprzyków może się okazać że bardzo cięzko zachoruje na raka skóry :o no i żebym się przygotowała bo będę miała duże brzydkie blizny :o Czy te blizny faktycznie są takie brzydkie i duże i czy mogę dostać po usunięciu czerniaka ??

Gość piegowata tośka
Na dwoje babka wróżyła. Znam osobę która usunęła i nic i taką, która usunęła, bo ją swędział i ma problemy ( ciągłe wizyty i kolejne operacje).

Gość JANUSZEK......................
Miałem usuwany na szyi,gdzie ciągle podrażniałem pasami od samochodu. Zapłaciłem prywatnie 500 zł z badaniami histopatologicznymi.Blizna jest Mnie jako mężczyżnie aż tak bardzo nie przeszkadza. Zyczę powodzenia.

Gość Jabardzo
Moja siostra usunęła 2 pieprzyki. Blizny wcale nie są duże, niczym ich nie smarowała. Lekarka powiedziała jej, że i tak ma tendencję do bliznowacenia, także u innych te blizny będą pewnie jeszcze mniejsze. Ona ma blizny 0,5x0,5cm. W jednym pieprzyku znaleziono komórki nowotworowe z tendencją do rakowacenia, także dobrze że usunęła zawczasu. Przecież po to usuwają z nadmiarem, żeby usunąć też potencjalny nowotwór. Jak masz ciemne, nieregularne pieprzyki to lepiej usuń szybko.

Gość Taka _ jedna _ pyra
Moje kolezanki były ostatnio u usunięcia. Wiem, ze odbywało sie to za darmo. Za 1 razem usunęły sobie po 2 pieprzyki. Zagoiło sie b. szybko, nie narzekały, że je coś boli itd. Później były jeszcze raz u wyciecia. Ja tez chciałam iść, ale troche sie boję, poza tym właśnie słyszalam, ze pieprzyków lepiej nie ruszać bo poźniej moze okazać się, że powstał z tego rak.. ale z 2 str. po wycieciu wysyłaja to na badania, wiec wolałabym za wczasu wiedziec, ze jest cos nie takk. :O:O

Gość kiokjhua
no właśnie tez myślałam że lepiej usunąć a ten chirurg tym twierdzeniem że mogę dostać cięzkiego raka dokładnie tak powiedział to żebym się zastanowiła czy aby na pewno chce żeby potem nie było że przez niego na raka zachorowałam :o no i stwierdził że blizny będą brzydkie ale przecież jak się zagoi to zostaje tylko odbarwiona skóra tak jak blizna, czy możę to wygląda jakoś inaczej ? Bo już sama nie wiem co miał na myśli mówiąc brzydkie blizny

Gość pomarańcza.................
może być tak że masz tam komórki rakowe które nigy by się nie ujawniły a przy usunięciu pieprzyka zaczną być aktywne i dostaniesz czerniaka, dlatego jest duże ryzyko.

Gość co wy pierdolicie
Aż strach pomyśleć że człowiek żyje wśród takiej ciemnoty :o

Gość manio ciekawski;
czemu ciemnoty?

Gość JANUSZEK......................
To Ty pierdolisz.jakie ciemnoty????

Gość pomarańcza.................
o co ci chodzi z tą ciemnotą geniuszu ???