Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akordowa

przez osiem godz zarobiłam 2,5zł

Polecane posty

Gość akordowa

pracuję dorywczo, praca na akord,przez trzy tyg zarobiłam 600 zł,a na ostatniej zmianie brygadzista mówi że za paczkę(10 szt.) jest 70gr. Czyli za 1000szt 7 zł. Krew mnie zalała i mówię że idę do domu a on że nie mogę i takie tam,więc zostałam.Razem z dwoma koleżankami,reszta pracowników robiła dzielnie te głupie paczki,a my albo pić albo kanapka,kilka sztuk się zrobiło i odpoczynek,bo jaki sens męczyć się osiem godzin na nocy za te grosze.Wreszcie i oni się dowiedzieli od jednej z kol jaka jest stawka i szlag ich wziął. Wyszła z tego dyskusja z brygadzistą który postawił sprawę jasno kto zostaje ten pracuje nadal a reszta może iść do domu. Taki mamy cudowny kraj i wyzyskiwaczy ludzi

Gość dajcie spokój,.,
do sądu pracy z nim i tą firmą

Gość mruffkavmala
chiny przy tym to eldorado......Kiedy wreszcie rewolucja nastanie?

Gość akordowa
ale pracować gdzieś trzeba a ja mam dwoje dzieci więc tylko nocna zmiana,myślałam że parę groszy zarobię,no i niby trochę zarobiłam ale ta ostatnia stawka rozwaliła mnie na łopatki

Gość paloma negrita
"Razem z dwoma koleżankami,reszta pracowników robiła dzielnie te głupie paczki,a my albo pić albo kanapka,kilka sztuk się zrobiło i odpoczynek,bo jaki sens męczyć się osiem godzin na nocy za te grosze." no to skoro przy pracy na akord zajmowałaś się piciem albo kanapkami to czemu się dziwisz? ok, to jest wyzysk taka stawka. ale jak ktoś pracuje na akord to powinien mieć świadomość, że za picie kawy nikt mu nie zapłaci.

Gość akordowa
nie pracowałam bo nie pozwolił mi iść do domu,a reszta pracowników nie wiedziała za jaką stawkę pracuje,gdy się dowiedzieli również przestali. Nie było fizycznej siły żeby przez te osiem godzin zrobić więcej niż 1200 szt. A za taka kwotę nie warto sobie rąk niszczyć i kaleczyć

Gość hhhjjhjhhj
"za paczkę(10 szt.) jest 70gr. Czyli za 1000szt 7 zł." 1000/10=100 'paczek' 70gr za 'paczke' razy 100 = 70zł a nie 7:o jakbys uwazala na matematyce to by cie w ch_uja nie robili:o🖐️

Gość akordowa
kurczę uciekło mi to jedno zero,obliczenia masz dobre tylko ja zle napisałam, 70 zł to tylko raz zarobiłam składając rosyjską gazetę,bo za nasze jest 1,20zl za 100 szt

Gość ha ha ha123
dobre,ha ha