Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gilka

listopad, godzina, ciemnosc

Polecane posty

Gość gilka

prosze Was o rade, 10 listopada jest nasz slub. slonce zachodzi o 16.10. o ktorej zamowilybyscie msze? chcielibysmy puscic tzw swiatelka do nieba, czy jesli bedzie slub o 15 to czy po 16 moze byc jeszcze za jasno na takie swiatelka?

Gość gilka
niektorzy doradzaja slub o 14 zeby nie bylo zbyt ciemno

Gość yahhhy
ja wybralabym 14 ze wzgedu na zdjecia

Gość monis-29
Miedzy 12-14 jeśli planujesz wesele - w zmroku i tak już wszyscy będą na sali. Ewentualnie plener w inny dzień.

Gość fioletowe irysy
Osobiście nie lubię ślubów wcześniejszych niż godz. 16. Pleneru i tak zazwyczaj nie robi się w tym samym dniu. Wiele osób zresztą pracuje w soboty, a nie każdy może czy chce specjalnie brać urlop przy takiej okazji. Moim zdaniem późniejszy ślub jest lepszy, bez względu na porę roku.

my mieliśmy wesele o 12, było wszystko ok, goście mieli czas żeby się pobawić, dostali obiad o normalnej porze i na wszystko był czas, nawet na zdjęcia po ślubie...

Gość gilka
ale czy zdazyliscie ze wszystkim na slub na 12? to o ktorej mieliscie blogoslawienstwo? i wtedy do ktorej w nocy trwa wesele?gdzies wyczytalam, ze ludzie maja sluby nawet o 17 czy 18, to napewno za pozno. myslalam o 14, 15 lub 16. tak, zeby zdazyc ze wszystkim ale zeby ludzie nie byli tez zbyt zniecierpliwieni i glodni...

Gość fioletowe irysy
Ja miałam ślub o 19, to normalna godzina w mojej parafii. To był czerwiec, o 19 jeszcze było jasno, a na szczęście już nie było gorąco. Ale gdybyśmy mieli ślub wcześniej, część gości z daleka nie zdążyłaby dojechać na czas.

Gość slubkalubka
o 19??? czy to bylo przyjecie w domu?

Gość yahhhy
o 15 w sam raz

Gość yahhhy
i tak nie bedziesz robic zdjec