Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwoooonkaaa

czy wada wzroku może miec wpływ na pamięć ?

Polecane posty

Gość iwoooonkaaa

Witam! Ostatnio nie wiem co sie ze mną dzieję, ciagle czegoś zapominam... Mimo, że kiedyś miałam naprawdę świetną pamięć... Zapominam gdzie położyłam torebkę, mimo, że zrobiłam to 5 minut temu... Nie wiem co się ze mna dzieję... Boję się, że to cos powaznego, ale ostatnio przyszło mi na myśl, że może być to spowodowane wadą wzroku. Ogónie widzę bardzo słabo i ostatnio to sie pogarsza, nigdy nie miałam czasu wybrac się do okulisty, jednak za 2 tyg mam wizytę. No i pytanie do Was takie jak w temacie. A jak nie to może macie jakieś inne propozycje co moze mi się dziać... Pozdrawiam

Gość pytanie o korund
bezposrednio wada wzroku nie wplywa, ale moze posrednio - bole glowy, ogolne rozkojarzenie przez to, problem ze skupieniem. albo, jak juz zostalo napisane wyzej, moze byc to jakis guz lub jakakolwiek inna choroba neurologiczna.

Gość medialna hiena cmentarna 2
matti ma racje koniecznie zrob sobie MRI mozgu!!

Gość iwoooonkaaa
dosyć często też mam czarne pplamy prze oczami i zawroty głowy ...

Gość pytanie o korund
wynika z tego ze cos neurologicznego sie dzieje... a czy nie masz krzywego kregoslupa?

Gość iwoooonkaaa
ogólnie mam asymterie kręglosłupa...

Gość pytanie o korund
a jestes rehabilitowana? przestrzegasz zalecen ortopedy? czy sobie odpuscilas?

Gość iwoooonkaaa
Moja siostra jest fizykoterapeytą i ona dała mi kiedys jakies ćwiczenia, ale teraz juz ich nie robię

Gość pytanie o korund
teoretycznie to nawet to moze byc przyczyna. ale koniecznie okulista i neurolog jest wskazany. masz w rodzinie jakies przypadki chorob oczu i/lub chorob neurologicznych typu sm albo als?

Gość iuewioeuow
sama wada wzroku nie powoduje problemów z pamięcia, ale u ciebie prawdopodobnie jakas choroba - chyba neurologiczna- powoduje jedno i drugie... Radzę się wybrac do naprawde dobrego lekarza- poszukaj z polecenia, moze byc to chyba ze sto chorób i więcej. Nawet borelioza...

Gość chyba planuje
jak tu pisza ja bym szla do neurologa, jest wiele chorob np demencja i mg, ktore na poczatku maja objawy nieswoiste