Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość euda

Popękane naczyńka na policzkach u dziecka ? ...

Polecane posty

Gość euda

chciałam zapytać was mamy .. czy któreś z waszych pociech ma lub miało popękane naczyńka jak u dorosłego na policzkach ? pewnie od mrozu ale nie mam pojęcia jak to możliwe bo zawsze zawsze powtarzam zawsze ma buzie smarowaną kremem nivea na każdą pogodę przed wyjściem z domu raz mąż chyba go wziął i nie posmarował ... nie było mrozu ale był wiatr ... nie lubimy chodzić po lekarzach specjalistach od roku nie miał gorączki i ostatnio byliśmy na bilansie ... nie chce go specjalnie zapisywać do poradni .. bo ''przyniesiemy'' coś nowego z poradni ... zamiast jednej recepty będą 2 .. jedna na policzki druga na grypsko albo kij wie co .. ja ogółem pytam ;) czy macie jakieś sprawdzwone porady ? :) dzięki !

do lekarza możesz iść do dzieci zdrowych ,ja zostałam zapisana do zdrowych dziec ,jakieś dwa tyg temu też z czerwonymi polikami ,do chorych nawet bym nie poszła ,lekarka zapisała mi eucerin maść robiona na receptę ,czerwonych polików dawno nie ma a maść tej można używać zamiast kremu na dwór ,możesz smarować policzki dziecku linomagiem ,również pomaga.

Gość euda
u mnie jest tak porąbanie ... że nie ma chorych i zdrowych dzieci !? dziwne ależ prawdziwe co ide .. patrze zdrowe maluszki na szczepionki i chore z grypskiem albo ospą razem na korytażu bo u nas nie ma dofinansowania żeby zrobić 2 osobne wejścia dla zdrowych i chorych dzieciaczków ! porażka ! na recepte mówisz ... zapytam czy to też na popękane naczyńka w aptece

Nie smaruj buzi dziecka kremem Nivea bo on jest nawilżający i jeszcze bardziej potęguje niekorzystne działanie zimnego powietrza na skórę.To dobry krem na lato-kiedy jest suche powietrze.Ja smaruję kremam IVOSTIN -jest to krem dla alergików,tłusty-poleciła mi go pediatra.Bez recepty w aptece-duża tuba za ok 40zł.Sama też zaczełam się nim smarować:)