Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bambarankw

Czy takie kości policzkowe i szczęki to ideał?

Polecane posty

Gość bambarankw

Czy takie kości policzkowe i szczęki to ideał? http://zyciegwiazd.onet.pl/312295,11,przystojni-synowie-znanych-polakow-zobaczcie,fotonews_detail.html

Gość bambarankw
Już wiem czemu mam wysokie podniebienie wąskie szczeki i ciagle mialem zatkany nos Wady karmienie sztucznego: 1.Ssanie, połykanie i oddychanie nie zachodzą równocześnie. Aby została wykonana jedna czynność musi być przerwana druga czynność. 2.Ciągłe cofanie żuchwy utrwala tyłożuchwie fizjologiczne, a wciąganie policzków powoduje zwężenie szczęki i żuchwy. 3.Brak pracy mięśnia okrężnego warg i mięśni żwaczowych doprowadza w bardzo krótkim czasie do hipotonii mięśnia okrężnego warg i zakłócenia mimiki twarzy. 4.Język przyciskając smoczek do podniebienia, modeluje wysoko wysklepione tzw. podniebienie gotyckie. 5.Wysokie wysklepione podniebienie zwęża przewody nosowe i upośledza funkcję oddechową, prowadząc do nawykowego oddychania przez usta. 6.Nawykowe oddychanie przez usta powoduje wysychanie błony śluzowej układu oddechowego, powodując większą podatność organizmu na infekcje i zachorowania. ssanie smoczka albo butelik nalezy eliminowac po pierwszym roku a ja ssałem co najmniej do 5

Gość bambarankw
pamietam że miałem wycinane migdałki w dzieciństwie wiec moze to przez to mam krzywy zgryz i takie slabe zeby