Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zanetazaneta

dlugi po rodzicach pomocy

Polecane posty

Gość zanetazaneta

Witam,mam ogromny problem. moj ojciec zadluzyl mieszkanie . Sprawe przegral, mial zaplacic dlug + koszty sadowe, itp. lecz byl niesciagalny poniewaz siedzi za granica . Sprawa od tamtego czasu ucichla. Na poczatku lutego tego roku do domu przyszedl komornik uswiadamiajac ojcu (gdyz ja z moim chlopakiem mieszkamy w uk) ze byla nowa sprawa bez jego wiedzy i teraz on bedzie egzekwowal dlug. Powiedzial ojcu ze moze zajac moje jak rowniez konto mojej siostry. Czy komornik ma taka mozliwosc?ze rodzicow dlugi przechodza na dzieci? i najwazniejsze, czy jest mozliwosc zeby jakos sie przed tym uchronic? i czy jak pojade do Polski czy komornik wejdzie mi na wyplate jak pojde do pracy. Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam

Gość komornik zeby egzekwowac od
ciebie lub twojej siostry dlug musi miec wydany przez sad tytul wykonawczy z klauzula wykonlanosci na ciebie i siostre a co do przechodzenia dlugow na dzieci tylko i wylacznie w przypadku smierci rodzicow i kiedy dzieic przyjma spadek zamiast go odrzucic musicie pojechac do tego komornika niech wam pokarze tytul wykonawczy na kogo jest

to zależy czy mieszkanie jest też na was, jeśli nie to komornik nie ma prawa wejść na wasze konta. inaczej jest natomiast jeśli wasz tata by zmarł to dziedziczycie majątek razem z długami. wtedy komornik może wszystko.

Gość zanetazaneta
ja sie wyprowadzilam jak mialam 17 lat i nie jestem tam zameldowana rok czasu po wyprowacce

Gość zanetazaneta
penetruje analny otwór kaktusem :classic_cool:

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
komornik nie ma prawa zająć kont dzieci, Twój ojciec trafił po prostu na komornika który sadzi ze nastraszy cała rodzine i ze strachu bedziecie spłacac za ojca, bo z niego sciagnąc nie może