Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paczka do Anglii

Co wysłac z Polski do Anglii?

Polecane posty

Gość paczka do Anglii

Witam Chcę wysłać paczkę do Anglii przyjaciółce, ale nie wiem co może być jej tam potrzebne. Wiem, że są tam polskie sklepy tym bardziej nie wiem co w takiej paczce zapakować. Wędliny rożne, pakowane hermetycznie już kupiłam, ale nie wyśle przecież samej wędliny. Pomóżcie, czego tam nie ma lub jest dużo droższe niż w PL? Bardzo mi na tym zależy, chciałabym jakoś się odwdzięczyć, ona dożo razy wysyłała mi różne prezenty, a teraz jest w kiepskiej sytuacji finansowej i chciałabym jakoś jej pomóc.

Gość serrrrrrrrrr
moja kolezanka wysyła córce ser zółty, podobno drogi tam jest

Ser zolty wcale nie ejst tu drogi,a co w Pl jest tani? hehe A co wyslac hmmm....Ja jak jestem w Polsce to kupuje sobie sucha kielbase typu kabanosy itp. Przywoze sobie ogorki kiszone ale roboty mojego taty,i specyfiki typu rutinoscorbin :)

Ser nie jest drogi :-o Właściwie to jest tutaj wiele rzeczy tańszych niż w PL.

Gość paczka do Anglii
tez myślałam o przetworach, a moze jeszcze jakieś przyprawy? budyń, kisiel?

Gość fgjgdhusijnfkjewdospikmnc
jesli pali papierosy to wyslij jej . moze jakies slodycze mimo iz tu sa tanie nie patrz na to wsadz to co uwazasz za stosowne i tyle. wszystko jej sie przyda a ja polecam firme express-euro.eu moja paczka przyszla wczoraj z pl do anglii 3 dni robocze i 30 kg za 23 f nie wiem po ile teraz funt stoi ale naprawde polecam

Gość paczka do Anglii
nie pali także papierosy odpadają, akurat mam sprawdzonego przewoźnika, który wyjeżdża w sobotę rano a w niedziele popołudniu paczka jest już na miejscu, kiedyś podawałam jej książki i właśnie przez niego ona dla mnie wysyłała paczki. Najgorsze jest to że jak ją pytam to odpowiada że nic nie potrzebuje, ze jakoś daje radę. słodycze kupiłam: ptasie mleczko wedla i cukierki wawel michałki i trufle, może jeszcze coś dokupię

no to jezeli ta paczka bedzie tak szybko to moze jakies mieso na obiady piersi z kurczaka schabowe mielone jesli masz odpowiedzie fundusze moze jakis zel pod prysznic gazety polskie krzyzowki sery

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
ja bym poszla w przyprawy, galaretki, kisiele, budynie, bo w UK to jest drozsze niz w PL zadnej chemii nie wysylaj, bo tam to jest tanie generalnie z tego co pamietam, to w UK zywnosc jest o wiele tansza niz u nas, oczywiscie przyjmujac ze 1funt=1 zlotowka przykladowo-tam zarabiasz minimalnie 5f na godzine, tutaj 5zl/h tam kupisz za to litr mleka, chleb, litr oleju i kilka puszek z kukurydza czy fasola, u nas kupisz za to tylko litr oleju, albo mleko i puszke kukurydzy i na chleb juz ci zabraknie

Gość paczka do Anglii
myślałam właśnie o mięsie, można byłoby od razu w sklepie hermetycznie zapakować ale nie wiem czy się pomimo tego nie zmarnuje. On zabierze ode mnie paczkę w piątek wieczorem, do niedzieli popołudniu to jest w sumie trochę czasu. Właśnie myślałam o różnych przyprawach, kisielach, budyniach, galaretkach i chyba to dokupię jeszcze dzisiaj. Jeżeli chodzi o fundusze to nie chcę oszczędzać, ja od niej dostawałam naprawdę dużo i to nie tanich rzeczy. Średni dwa razy w roku przysyłała mi paczkę, ale taką konkretną perfumy, torebki, buty, ciuchy dużo rożnych rzeczy do domu, także oszczędzać nie mogę, najlepiej to chciałabym jej pomóc finansowo ale ona kasy nie przyjmie :(

teraz minimalna to nie 5f tylko 6f

Gość aagutka
moja szwagierka cukier waniliowy,zelatynę ,masy makowe do ciast ,masy karmelowe,karpatka taka w proszku uwielbia śliwkę w czekoladzie wedlowska , kupujemy jej dla dzieciaków kosmetyki bambino /dzieciaki alergiki / wiem że duzo drozsze sa kremy vichy ,no i kielaba sucha ,cienka hermetycznie zamknieta

Gość aagutka
jak kasy nie przyjmie a ma dzieci kup im wyprawke np. buty ze skórznaymi tam krucho z tego co wiem i drogie

Gość paczka do Anglii
Dziękuje wszystkim za pomoc

Gość shaolin33
witam, Zapraszam do skorzystania z oferty PACZKI Z PL DO UK Kurier FEDER Solidnie paczka 1KG - 40zł brutto paczka 20KG - 95zł BRUTTO dla stałych klientów możliwość rabatów:) kontakt: Tomasz tel. 508 332 162 mail: biuro@grupandt.pl GG: 5515889