Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meldunek

Moze ktos wie , meldunek

Polecane posty

Gość meldunek

Witam mam pytanie dotyczace meldunku. Tesc" kupi"l nam mieszkanie i przekaze nam je gdy splacimy kredyt. Jest włascicielem , narzeczony jest upoważniony do podejmowania decyzji w spoldzielni. Ja i synek jestesmy zameldowaniu u mojej mamy , choc tam nie mieszkamy. mieszkanie mamy jest zadluzone na 20 tys , a ja mam działalnosc gospodarczą i moga odemnie to sciagać .Niestety mama ma problem z alkoholem i nie utrzymuje z nia kontaktow. i tu moje pytanie czy tesc osobiscie musi mnie tam zameldowac , czy mozna poprzez jakies upowaznienie ?

Gość mou
tesc osobiście musi iść z aktem własności do wydziału ewidencji ludności.

Gość meldunek
dziękuję .

Nie musi wcale osobiście, to Ty się meldujesz a właściciel mieszkania tylko podpisuje wniosek (możesz wydrukować albo przynieść z urzędu) i prawdopodobnie potrzebny będzie też akt własności mieszkania. Załatwiałam to w zeszłym roku i tak to wyglądało. A co do zadłużenia- chodzi o niepłacenie czynszu? Bo nie jestem pewna czy nie odpowiada tylko właściciel albo główny najemca, dopytaj się w administracji. Jeśli Ty też odpowiadasz, to tylko do momentu jak się wymeldujesz, więc najlepiej jak najszybciej to załatwić.

Gość jolka fasolka
ja mialam taka sama sytuacje i musiala moja tesciowa zemna byc.

Gość meldnuek
tak o nie placenie czynszu. powiedzieli mi ze kazdy kto jest zameldowany ponosi koszty placenia czynszu. Tzn powiedzieli to bardziej prawnie ale tak to wynikało na chłopski rozum.