Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wszyscy odpisują

Dajecie niemowlętom banany?

Polecane posty

Gość wszyscy odpisują

Takie zwykłe z Tesco, no bo jakie niby inne?

a ile ma twoje?wiesz te banay to są faszerowane różnymi chemikaliami podobno...ja do 6 miesiąca dawalam tylko słoiczki traz juz czaem do ręki banana dostanie i jest git

Gość ja zaczynałam od słoiczkowych
a potem zwykłe ale dopiero po roczku ( ale moje dziecko ma skłonności do alergii)

Gość dfjhjz
moj ma 10m i normalnie daje banana takiego z lidla troche zje ale wiekszosc laduje na ziemi

Gość 10 dni
a te sloiczki to niby z jakich bananow rbione? :D

Ja mam na ogródku posadzoną palmę i na wiosnę podlewam swojskim gnojem, są bardziej eko niż te z marketu :D A tak na poważnie, to na początku też dawałam ze słoiczka, a teraz robie sama mieszanki owocowe :) Nie przesadzajmy z tym "zdrowym" jedzeniem, bo takiego nie ma :)

Gość wszyscy odpisują
Córka ma 7 miesięcy, takiego bananka w słoiczku dostaje i bardzo lubi...

Gość cmdkjeiruhfj
normalnie daje, ale na samym początku i tak dawałam tylko słoiczki

Gość wszyscy odpisują
No właśnie z jednej strony myślę, że w tych słoiczkach są takie same banany jak w Tesco, no i ile można jechać na słoiczkach, a z drugiej wszędzie krzyczą, że warzywa należy kupować w sklepach eko, a owoców nie wolno w marketach!... :O

Gość wszyscy odpisują
Cobyeta - boska ta Twoja Martynka! :)

ok jabłka, gruszki czy inne maliny to się zgodze że w sklepach eko mogą być lepsze ale banany :/ wszystkie są sprowadzane z zagranicy i firma sprowadzająca tak samo sprzedaje do sklepów jak i do marketów moje dzieci miały 4 miesiące jak zaczęłam podawać banany początkowo w słoiczkach bo wiadomo że tylko 1 czy 2 łyżeczki ale w momencie gdy cały słoiczek zjadały na raz przeszłam na normalne banany :) syn ma w tej chwili 15 miesięcy i prawie codzienni je banana bo uwielbia :) minusem bananów jest co innego :P lubią w nich siedzieć lamblie :P a jakby były takie złe i pełne chemi to by tam nie przetwały więc luz :)

Gość czy wy nie przesadzacie???????
To co czytam na tym forum jest kurwa paranormalne.... Czy wy tępoty naprawdę tak się nudzicie w domu ze swoimi dziećmi że wymyślacie sobie takie durne problemy. Kurwa!! Czy wy naprawdę myślicie że banan w tesco różni się od banana w biedronce czy sklepie EKO. Sama jestem kobietą ale przez takie idiotki jak wy szlag mnie trafia i wstydzę się że nią jestem!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość onaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tak ale tylko z adwokatem albo vodką. Inaczej nie chce mi jeść

mi by nigdy do głowy nie przyszło dać banana ze słoika :D one są tak samo sypane jak te w sklepach bo inaczej nie przetrwałyby podróży z afryki a już dawanie jabłka ze słoika to dla mnie kuriozum w kraju gdzie jabłko jest podstawowym owocem, ma idealne warunki do uprawy i rośnie samo i pięknie owocuje bez żadnych chemicznych wspomagaczy i świetnie się przechowuje w chłodnym miejscu prawie przez całą zimę

Gość wszyscy odpisują
:P:P:P:P:P - dzięki :D

Gość wszyscy odpisują
I Tobie też, Rafinka :)

To tak jak wiele osób myśli, że nowalijki są najlepsze i jak tylko pierwsza marchewka z ziemi wyjdzie to trzeba ją dziecku dać. Nieprawda. Czytałam wczoraj taki artykuł w necie, że nowalijek niemowlętom nie powinno się dawać bo to co pierwsze wyrosło zebralo ze sobą z ziemi wszytkie nawozy, czyli syf i najlepsze są te z lata, jesieni, a nie wiosny. Poniekąd zgadzam się z tym artykułem.

ale te pierwsze zebrały też zajwięcej minerałów z naszych coraz bardziej wyjałowionych gleb jak masz działkę albo ogródek i niczym nie sypiesz, to nie musisz się bać i wtedy nowalijki są super

Gość oszmanba
Banan ze sloika zdrowszy niz z Tesco? :D:D:D:D Poplakalam sie ze smiechu :D:D:D:D

Gość daje od 5 miesiaca
takie zwykle, miksuje na papkę. A te ze słoiczka to co niby jest? Takie same banany tyle ze przemielone. Pomyślcie trochę logicznie!

Gość daje od 5 miesiaca
I jak zwykle zgadzam sie z Rafinką (chyba założę fan clube Rafinki). Więcej już nie pisze bo mi się nie chce. Rafinka pisze za mnie :D

Gość kazdy ortopeda wam powie
kupuje wylacznie organiczne

Dziewczyny, które się unoszą, że babany z tesco są takie same jak te eco - nie macie absolutnie racji. Banany z tesco i te normalne przyjeżdżają zielone i dojrzewają chemicznie. Cytaty z sieci: W przechowalniach owoców skuteczne usuwanie etylenu wydzielanego przez owoce zapobiega ich przedwczesnemu dojrzewaniu. Natomiast przed sprzedażą owoce poddaje się działaniu etylenu w celu szybkiego doprowadzenia ich do stanu dojrzałości. Takiemu zabiegowi standardowo poddaje się banany, które zbierane są zielone, w stadium dojrzałości zbiorczej i po dotarciu na miejsce przeznaczenia dla uzyskania jednolitych jakościowo owoców poddane są zabiegowi gazowania etylenem przez okres 4-7 dni. Przedwczesnemu dojrzewaniu zapobiega się blokując działanie etylenu za pomocą 1-Metylocyklopropenu. Banany są bardzo podatne na choroby i szkodniki, stąd producenci stosują wielkie ilości pestycydów, m.in. DBCP (Nemagon), którego użycia zakazano w USA w r. 1979. W krajach bogatych zużywa się średnio 2,7 kg pestycydów na hektar rocznie; na plantacjach bananów w Kostaryce - aż 44 kg. Opryskuje się je nawet 50 razy w roku, co kosztuje dwukrotnie więcej niż płace. Robotnicy pracujący zwykle bez odzieży ochronnej narażeni są na działanie pestycydów, co powoduje ostre zatrucia, choroby, a nawet śmierć. Banany eco mają mniej chemii, pochodzą z małych plantacji i są brzydsze :)

Gość ja tak jak pisze
mój miał 4miesiące i juz dostawał banany ze słoiczka ale zaraz potem zaczelam tez mu podawac zwykle banany ze sklepu nic mu po nich nie dolega