Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kakakakakka

Przepis na orzeszki... ktoś posiada?

Polecane posty

Jak w temacie... takie orzeszki z kruchego ciasta które robi się w specjalnej formie... chciałabym aby nadzienie było bez orzechów;-)

Gość oooooooooommm
poszukaj w google , swoja droga sama bym zrobila , tylko formy nie mam .( przepisu tez :-P)

szukałam... wszędzie jest masa z orzechami;-) A ja nie lubię orzechów... boje się, że jak zrobię bez orzechów to będzie bez smaku;-)

dla mnie najszybsza wersja to orzeszki wypiekane z gotowego ciasta francuskiego, od jakiegos czasu robie wlasnie z niego i powiem Ci, ze juz nie zamierzam wracac do poprzedniej metody, bo ta dla mnie jest szybka, a i orzeszki smakuja super skubiesz ciasto po kawalku, robisz z niego male kuleczki wielkosci malego orzecha wloskiego, wypiekasz i gotowe, ale podczas wypiekania trzeba sciskac raczki patelni, bo ciasto rosnie, troche tez patelnia ocieka tluszczem, ale mozna nad tym zapanowac, orzeszki robia sie bardzo szybko z nadzieniem tez juz sie nie bawie i nadziewam i sklejam je gotowa masa kajmakowa

Dopiero przed chwilką wpadłam na to, że mam kuchenkę indukcyjną... pożyczona patelnia od babci na nic:(:( Chyba, że ktoś ma jakiś sposób? A taką miałam ochotę na te orzeszki!!