Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasias4

kosmetyki z rossmana

Polecane posty

Czy ktoś używa tych kosmetyków dla dzieci chodzi mi o markę babydream??Polecacie czy nie???

od kiedy mały sie urodzil stosowałam oilatum, po 2 mc-ach maż kupiła kosmetyki z hippa, pewnego razu wyjechalismy do rodziny i zapomnielismy kosmetyków, kuzynka miała małe dziecko i wszystkie kosmetyki miała tylko baby dream, umylam malego wieczorem nimi i sie zachwycilam, od tamtego czasu kupuje tylko babydream;-) ladnie pachną, sa wydajne i tanie,maja ten sam atest co hipp;-) uzywamy plynu do kapieli, zelu do mycia, szamponu, kremu na wiatr i zimno, czasami jak nie ma normalnego zelu to kupuje taki 2in1 z balsamem, tez fajny;-) polecam aknajbardziej;-) nie polecam tylko chusteczek nawilzanych bo sa suche;-) pieluszki kupilam moze ze 2 razy takie mateczki, szybko przeciekaja ale sa swietne dla dzieci ktore ucza sie korzystania z toalety;-)

ja na razie używam ale dla siebie - na dzidzie dopiero czekam. będę ich używała z dwóch powodów: 1-sprawdziłam jakie mają opinie wśród mam i po pozytywnych zaczęłam używać na sobie i również polecam. 2-chodzę do szkoły rodzenia. jedne zajęcia prowadziła kosmetolog. stwierdziła, że jak zresztą doskonale wiemy dzieci do doskonały biznes. kupujesz droższe kosmetyki bo sądzisz że lepsze. nic bardziej mylnego. babydream niczego nie brakuje.

Ja tez używam narazie dla siebie. Żele pod prysznic ISANA są świetne. Czytałam pozytywne opinie na temat kosmetykow dla dzieci, więc jak skończy się to co mam wypróbuję BabyDream. Zdaje się, że to produkcja niemiecka jest.

moja znajmoa jest kierowniczka w rossmanie i mowila mi ze te produkty pod marka wlasna isana babydream domol i inne sa lepsze niz te firmowe, sa tansze bo maja brzydsze opakowania po prostu

Gość hf9e0gfdwsq[
JA POLECAM, BO DLA MOICH DZIECI JEST REWELACYJNA. OCZYWIŚCIE NIE WSZYSTKIE KOSM. używaliśmy tej niebieskiej serii i bardzo polecam pieluszki - są super

Gość hf9e0gfdwsq[
Bajkowa mamo - masz świetną stopke! a wracajac do tematu dla noworodka polecam Wam oilan płyn do kąpieli choć może jest drogi,tonie wymaga już żadnych, absolutnie żadnych dodatkowych kosmetyków i ciałko dziecka jest takie delikatniutkie i nawilżone:))

a dzieki, oilan emolium wszystkie sa na parafinie tak jak oilatum tylko cenowo sie roznią;-) johnsos jest okropny, wszyscy mamy po nim wysypkę;-(

moja Kukułeczka jest wszystko-akceptowalna, nie ma na nic uczulenia, wiec próbuje rózne pieluchy, pudry, szampony. z BD uzywałam pieluch - polecam, teraz chusteczki nawilzające-moga byc choc troche słabo nawilzone, i puder z cynkiem p/w odparzeniom - polecam ostatnio kupiła\m dla córci szampom Bambi - nadal go produkują http://cokupic.pl/produkt/BAMBI-szampon-dla-dzieci-150ml sama uzywałam go jak byłam mała, super pachnie - wspomnienia

mnie zawsze szczypał w oczy, nie chciałabym narażać na to moje dziecko bo i tak nie lubi myc wlosów

Gość y46y4645
I od siebie (i córeczki) dodam że jesteśmy zadowolone. Kremy, płyny do mycia, szampony... Mamy to wypróbowane i produkty sprawdziły się choć ostatnio znalazłam takie które odpowiadają mi bardziej. Niektóre Baby Dream mają zbyt natrętnie pudrowy zapach (bolączka wielu kosmetyków dla dzieci).

ja używam różnych rzeczy baby dream - są super. chusteczki są różne, zielone faktycznie suchawe, ale te różowe dla nas ok. pieluch niestety nie mogliśmy używać, ale to dlatego, że mały ma super wrażliwy tyłek i tylko huggisy go nie uczulają. słoiczki bd też są ok, tylko mały wybór smaków.

Gość Chyba nikt tu takich nie ma
Powiem ci, że ja kupiwałam dla dziecka wszytko z Babydream i jestem naprawdę zadowolona! Kupiłam mydło w kostce, oliwkę, puder, krem na odparzenia, krem na pogodę, pieluchy 1, mleko 1, smoczki, butelkę, wkładki laktacyjne, patyczki do uszu, płatki kosmetyczne i wszystko się bardzo sprawdza. Czytałam wcześniej wiele recenzji i część z nich się potwierdziła, a część nie. Wiadomo, że nie wszystkie produkty są idealne i tak w przypadku Babydream część okazała się naprawdę bardzo dobra, a część po prostu dobra. Np. mydło się dość szybko wymadla, ale poza tym jest ok. To samo chusteczki - te z kolei są trochę zbyt suche, ale nie ma tragedii, po prostu trochę dłużej się czyści skórę i tyle, innych wad nie mają. Najbardziej zaskoczyły mnie pieluchy, bo jedynki z tej serii miały niewiele pozytywnych opinii, a u mnie zdają egzamin śpiewająco! Czyli wygląda na to, że wiele zależy od samego dziecka i jego skóry. Najbardziej jestem zadowolona z kremu na odparzenia z cynkiem - jest świetny, pudru, mleka - które dziecko bardzo chętnie pije, butelki, płatków - które są bardzo miękkie i grube jak Lillibe, oliwki, wkładek. Smoczek uspokajający mógłby mieć troszkę miększy silikon, ale dziecku na szczęście nie przeszkadza, a wata na patyczkach powinna być bardziej zbita, bo czasem się trochę odwija. Poza tymi drobiazgami nie mam zastrzeżeń! Teraz zamierzam spróbować płynu Babydream 2w1 i kupić stamtąd gryzak. Podobnie bardzo się przekonałam do Ikei! Nawet śmiesznie tanie produkty, które kupiłam tam do wyprawki są zaskakująco dobrej jakości, także gorąco polecam!

Gość y46y4645
Skoro i o jedzenie zahaczyłyście, to muszę nadmienić że córa i ja bardzo lubimy kaszki Baby Dream, w szczególności mleczno-owocową. Słoiczki są porządne, smaki urozmaicone. Tyle że naprawdę uważają z solą i czym tam więc bardzo łagodne w smaku. Woda jest dla maluchów w kartonie. To wygodne i chyba bezpieczniejsze niż gotowana kranówka. Kupowałam też te deserki w kubeczkach czy napoje. Nigdy nie nacięłam się. A ceny- ludzkie.

Z serii Babydream dla mamy sprawdziłam tylko olejek przeciw rozstępom i krem na brodawki piersiowe i również mogę z czystym sercem polecić. Innych kosmetyków z tej serii nie próbowałam.

Też mam zamiar podawać kaszki i słoiczki z Babydream kiedy już dojdziemy do tego etapu. Póki co jesteśmy przy mleku jest super.

Ja wody tam nie kupuję. Używam filtrowanej kranówki.

Małe sprostowanie do pierwszego postu: chusteczki także tam kupiłam do wyprawki i z rozpędu zapomniałam dopisać. Jestem również bardzo zadowolona z kremu na pogodę z Rossmanna.

Gość ja kupilam synkowi plyn
do kapieli z babydream i nie jestem zadowolna bo bardzo wysuszyl skore. Ja sie tez pare x mylam w nim i tez efekt? potwornie sucha skora. :( u nas J&J sie sprawdza i nie widz elepszego.

Teraz będziemy próbowali pieluchy 2, ale chciałabym spróbować jeszcze zielonych Tesco i Dadę, które są w podobnym przedziale cenowym i ponoć równie dobre.

ja kupilam z niebieskiej serii krem na wiatr i zimno i jest meeeega dobry :) polecam. Bambino czy Nivea nie podskoczy ,ze o cenie nie wspomne - Nivea 28zl za 50 ml...;/ potem kupilam tez krem na odparzenia,,ale jeszcze nie uzylam,gdyz koncze sudocremy :) mam nadzieje ze okae sie rownie swietny ;p

To mamy ten sam krem na pogodę. :) Zgadzam się z tym co piszesz! Jeśli ten na odparzenia to taki w dużym niebieskim pojemniku z nakrętką, to właśnie go używam. :) Porównywałam z próbką Sudocremu, którą dostałam w szpitalu i jest niemal identyczny. Ta sama konsystencja, oba z tlenkiem cynku i identyczny rezultat działania.

To mamy ten sam krem na pogodę. :) Zgadzam się z tym co piszesz! Jeśli ten na odparzenia to taki w dużym niebieskim pojemniku z nakrętką, to właśnie go używam. :) Porównywałam z próbką Sudocremu, którą dostałam w szpitalu i jest niemal identyczny. Ta sama konsystencja, oba z tlenkiem cynku i identyczny rezultat działania.

Gość Stabilna sytuacja głównie.
Ja też bardzo lubię te z Rossmanna. :) Ze Schleckera również. Są podobnie dobre. Fajne są jeszcze z Lidla, ale nie mają chyba tak ekologicznego składu jak te wyżej.