Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja miałem zupe pomidorową

Dlaczego papierosy są takie drogie?

Polecane posty

Dawniej, jeszcze w 1 klasie technikum kupowałem marsy krótkie niebieskie za 4,6 a teraz one kosztuję 11,6 prawie czy ponad 100% przebitki

Gość poranny kac
fajki to pół biedy gorzej że paliwo podrożało ;/

4,6 jakby kosztowalo to panstwo by na tym zarabialo

Gość poranny kac
gdyby państwo chciało zarobić to by obniżyło podatki wtedy więcej osób by kupowało

Gość chyba w to nie wierzycie ...
nie wiem czy wraz ze wzrostem cen papierosow zmniejsza sie liczba palaczy. Raczej nie.

zmniejsza się, wszelkie utrudnienia w paleniu, zakazy palenia, podwy zka cen itd sklania ludzi lekko uzaleznionych lub myslacych o zaczęciu palenia do darowania sobie. a im mniej palaczy tym mniej publiczna sluzba zdrowia łozy na ich leczenie a w krajach ue w tym w polsce już dawno temu zorientowano się że akcyza na papierosy nawet nie pokrywa kosztu leczenia palaczy w publicznej slużbie zdrowia!!!! dlatego palacy będa mieli coraz więcej kłód pod nogi rzucanych by w cholere rzucili a młodzi nie zaczynali palić:D:D:

Gość ggfhghjjk
i bardzo dobrze

Gość ooprostu daccc
czy ja wiem?? wydaje mi sie ze kupuja papierosy tylko te tansze ,gorsze.

nie ma takich. chyba że od ruskich na targu. byłem w sklepie i kupilem fajki tajtańsze jakie były cienkie mentolowe to 9,80 ze stara banderolą. jakieś chujowe z filtrem na pol papierosa. :D jeszcze nie probowalem. i pyta a z nowa ile? 11,70zl :classic_cool: wszystkei fajki w ciągu roku będa kosztowały powyżej 11 zl.. docelowo będzię paczka od 16-20 zł.

Gość są drogie, żeby opłacał się
przemyt z Rosji.

Gość ja tam kupuje za 5zl
ale trzeba miec znajomosci :classic_cool:

a jak można kupic papierosy za 5 złotych, nie ma takich bo sprawdzałem ceny w internecie.

Gość a moze rozpedz sie i walnij ba
i wiecie co, ze rzucilam. Nie pale od 6 lutego. No prosze jakies gratki...

a kto powiezial, ze ja w sklepie kupuje?:P Po znajomosci u faceta, ktory przywozi i handluje

ja pale cienkie mentolowe i sa zajebiste. Wszystkie ruskie cienkie sa do dupy tylko jedne wlasnie da sie palic.

Gość Supremus Dux
No nawet Ci co palili dużo, będą zmuszeni palić mniej.

ty co kupujesz papierosy za 5 zlotych daj mi namiary na tego chlopa.

Ja kupuje za 11.80, stać mnie dzięki rencie i jak uda się to coś dorobię żeby się nie nudzić, nigdy nie byłem u lekarza ani w szpitalu w Polsce.

Gość Alternatywa dla palczy
Propnuje zamienic zwyklego papierosa na papierosa elektronicznego. Jest tani w eksploatacji i nie zatruwa organizmu. Od 2 msc pale tylko e- papierosa jak zapale zwyklego robi mi sie nie dobrze. Kupilem papieros vibratank polecam ma wbudowana wibracje.

normalnie on sprzedaje po 6-7zl, ale ja jestem stala klientka od lat dlatego mam taniej:P

Tym razem to znowu ja + ban x2--pobożne życzenie sie nie spełniają.Dowiedz sie tylko ,ile kasy bierze Każdy rząd z ubezpieczenia do budżetu.Toż przestępstwo w białych rekawiczkach.Papierosy BĘDĄ kosztować 20-22 zł gdyż liberałowie chca sie utrzymac dalszą kadencje ,a populistyczne hasła mogą słuchać tacy jak TY.Bzdury na resorach.Jakby nagle przez tydzień nikt by nie kupował papierosów ceny towarów spozywczych o te sumę natychmiast by poszybowały w górę. 5 % z budzetu państwa nawet nie jest pokrywane przez państwo na leczenie groznych chorób!!!

W Iraku były papierosy smaczniejsze niż u nas, miętowe. 13 zł za wagon.

Nie palę coś ponad 10 lat... przestałem to liczyć. Natomiast argumentacja że jest niezdrowe, albo że akcyza nie pokrywa leczenia... no nie przemawiają do mnie. Oczywiście im coś droższe może to komuś utrudnić... no tu by było ciężko przeprowadzić dowód że jest inaczej. No ale co z już uzależnionymi? Najpierw przemysł tytoniowy, w końcu za zgodą państwa, uzależnił ich a teraz wydatki na papierosy obciążają całą rodzinę w tym niepalące dzieci np. Akcyza nie pokrywa kosztów ich leczenia... no zaraz, zaraz, palacze oprócz tego płacą normalne, te wszystkie obowiązkowe, ubezpieczenia. Czyli wraz z akcyzą płacą jednak dużo więcej niż niepalący. Poza tym argument trąci dyskryminacją. A jadący z nadmierną prędkością może spowodować wypadek, być niepalącym i koszty jego leczenia opłacane składki na ubezpieczenie mogą nie pokryć. Godząc się na taki tok rozumowania, będziecie się musieli kiedyś zgodzić że każdy poruszający się inaczej niż pieszo będą płacić więcej bo to większe ryzyko. A słodycze, są zdrowe? Szereg innych rzeczy, zgodzicie się na to by dla tego obłożyć je akcyzą. A chodzenie po górach jest bezpieczne? Unia Europejska, czy może w ogóle cywilizowany świat, doprowadził w prawie do wynaturzenia. Jeśli ktokolwiek sądzi że da się człowiek ochronić przed samym sobą jest... a zresztą...