Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AlexandruniaK

Bactrim - wypowiedzcie się proszę.

Polecane posty

Witam. Moja przeszło 2letnia córeczka dostała ten syrop na zapalenie gardła. Miała straszny kaszel "odrywający się", do tego wymiotowała po nabiale. Poszłam w poniedziałek dostała Bactrim + Stodal na kaszel. Dziś jest środa, a moje dziecko nadal kaszle do tego po 1 dawce bactrimu pojawił się okropny katar (gęsty, przezroczysty). Ciągle kaszle aż ma odruchy wymiotne, do tego co chwilę muszę jej ściągać Fridą tą wydzielinę. No i od poniedziałku nie robiła kupki :/ Co jej się nie zdarza, bo od urodzenia robi regularnie codziennie. Czy tak być powinno czy może ten lek jest źle dobrany??? Dodam, że córci idą na raz 2 ostatnie piątki.

Gość ojacieeeeeeeeeee
a gorączkuje?

Gość ojacieeeeeeeeeee
no jesteś to raczej wygląda na wirus, bo jeśli gorączka utrzyma sie do 5 dni, to mamy do czynienia z bakterią i wtedy potrzebny jest antybiotyk bactrim jak najbardziej w tym przypadku, ale katar nie ma z nim nic wspólnego, po prostu złapała wirusa moje dziecko miało to samo, tylko na początku 4 razy wymioty, później gorączka 2 dni bez kaszlu ale kaszel jest odrywający, wiec też bez paniki a wychodzące ząbi tylko osłabiły organizm dziecka i jest jak jest

Czy mam podawać ten Bactrim bez problemu tak?! A co z tym Stodalem? też go podawać? bo on jest niby na kaszel ale jej po nim nic nie przechodzi :/ A co mi poradzisz na to, że córka wstrzymuję kupkę :( Już dzisiaj jej się na prawdę chce, bo widzę ale nie chce zrobić :( wstrzymuje. Od czasu jak skończyła 7 m-cy robi kupki na nocnik a tu taki odwet :(

Gość ojacieeeeeeeeeee
dawaj leki jak lekarz zalecił z kupką to nie wiem, ale być moze mało je i stąd ten problem, albo mało je pokarmów z błonnikiem podczas choroby, albo któryś lek ma takie działanie uboczne w trakcie choroby wszystko jest mozliwe

Gość ojacieeeeeeeeeee
no i kaszel w 2 dni nie przechodzi, czasem moze się tak męczyć i miesiąc, ale jeśli sie odrywa to juz połowa sukcesu

Gość ojacieeeeeeeeeee
mam syna 25 miesięcy

Gość ojacieeeeeeeeeee
no to sobie mogą łapkę podać

Gość ojacieeeeeeeeeee
uhu tylko ja nie mam konta na fejsie, jakoś tak nie chce mi sie tam logować

Gość ojacieeeeeeeeeee
oj 100 osób już mnie namawiało, ale jakoś tak mam awersje do tego jestem na nk i to już też powoli zamiera

Gość ojacieeeeeeeeeee
jestem na kafe najczęścije pod czarnym nickiem, jak będziesz miała jeszcze jakieś pytania to pytaj tutaj, raczej powinnam sie zjawić

Gość ojacieeeeeeeeeee
nieee, bo mnie tu zaraz zjadą, bo pojechałam dzisiaj po niektórych paniach ale nie martw sie na problemy to ja

Gość ojacieeeeeeeeeee
ooo być moze i stad problemy z kupką u autorki u nas tego problemu nie było, ale każdy jest inny

Córcia na szczęście przed chwilą zrobiła kupkę :) Trochę było płaczu i buntu ale jelitka już czyste :) Dam jej ten Bactrim do końca, bo chyba nie jest taki szkodliwy jak antybiotyk. Zastanawia mnie tylko ten kaszel :/ Strasznie ją męczy :(