Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katrem78

Pierwsze mieszkanie

Polecane posty

Gość katrem78

kochani, po długich staraniach udało mi się z mężem załatwić wstępną decyzję o kredycie (tzn. wreszcie spełniamy warunki udzielenia), nadszedł czas żeby zdecydować się na mieszkanie, wiele jest firm budujących w warszawie, a my szukamy czegoś dobrej jakości ale w rozsądnej cenie - macie może jakieś pomysły? - jeżeli chodzi o lokalizację to raczej nie interesują nas obrzeża miasta

Gość Ewaff
Polecam lokalizacje Ursynow - to nie jest centrum, ale do centrum metrem jedzie sie 15 minut. To samo kabaty - tam kupno mieszkanie jest tansze niz na Ursynowie. To mlode, spokojne dzielnice - raczej nie widzialam burd i degręgolady. Grunt to obczaic taka lokalizacje, zeby miec w miare dobre polaczenia do centrum - bo wiadomo, ze tam jest wiekszosc biurowcow i tam toczy sie zycie. Pozdr, http://ewalazinska.blogspot.com/

a w temacie wyprowadzki - zajrzyj na stronę firmy japa, mają świetny poradnik dotyczący tego co trzeba załatwić przed i w trakcie przeprowadzki, wiadomo, że w stresie i nerwach z tym związanych mozna na śmierć zapomnieć o różnych rzeczach. oni zajmują się dobrych pare lat przeprowadzkami, więc chyba można im zawierzyć :D

Gość salsita
Moim zdaniem nie ma co się zrażać od razu do dalszych lokalizacji. Może się okazać, że np. pociągiem z Piaseczna dojedziesz szybciej do centrum niż samochodem/autobusem z korkującego się wyjazdu z Wilanowa. A jeśli chodzi o takie rzeczy jak np. miejsca w przedszkolach, może być nawet lepiej niż w samej Warszawie. No już o różnicach w cenach nie wspominając, w obrębie Warszawy za mieszkania nadal się przepłaca.

Gość fioletowe irysy
Ja akurat nie o Warszawie, ale odnośnie powyższego postu. Mieszkamy w małej miejscowości położonej 17 km pod Poznaniem i faktycznie dojeżdżamy do pracy dwa razy szybciej, niż moje koleżanki mieszkające w mieście. Może więc warto i tę opcję rozważyć? :)

Rzeczywiście tu bazową informacją wydaje się być cena i perspektywa bliskiej komunikacji miejskiej. Według mnie rejony pod warszawskie są interesującą inwestycją. Pozostaje rozeznanie wśród developerów.

Dla osób zapracowanych pozostaje kontakt z agencjami nieruchomości, które podeślą nam gotowe propozycje mieszkań po uprzednim przedstawieniu naszych możliwości finansowych.

Gość Franca forfiter
odpuście sobie ta lala takich samych tematow zalozyla cale multum nawet nie pofatygowala sie odpisywac porady ja nie interesuja nauczyla sie dziewczyna -kopiuj, wklej i tak nasuwa caly czas

Gość meluska_99
Tu_pak asne, że kasa jest istotna dlatego trzeba kupić coś ciekawego ale w sensownej cenie. To nie sztuka przepłacić. Jak chcecie wybrać mieszkanie, to patrzcie i na lokalizacje, standard mieszkania, dostęp do parkingu. Ogarnijcie sobie tą nową inwestycje na Woli bo jest ok,a tu jakbyście chcieli więcej info widziałam http://www.urbanity.pl/budynek5096/na-sowinskiego .

Zgadzam się z miodowocynamonowo, jeśli myślisz poważnie o przeprowadzce, to zgłoś się do Japy, tej firmie naprawdę można zaufać. Działają na rynku już kilkanaście lat, mają doświadczenie i są solidni.

Zgadzam się z miodowocynamonowo, jeśli myślisz poważnie o przeprowadzce, to zgłoś się do Japy, tej firmie naprawdę można zaufać. Działają na rynku już kilkanaście lat, mają doświadczenie i są solidni.

słuchajcie nie che wyjść na głupka, ale czy ta firma japa to jest jakaś agencja nieruchomości, bo po raz pierwszy spotykam się z taką firmą??

Gość marwa_iin
W ogóle nie czaje co to za firma. Ja kupiłam mieszkanie w Na Sowińskiego, do tego jest jeszcze opcja wykończenia pod klucz i wszystko mam załatwione. Mam kontrakt do połowy 2013 roku w pracy w Najmegen w Holandii, a później przenoszę się do Wawy, jakoś już mam dość siedzenia za granicą mimo, że praca jest spoko.

Gość zuuuoa
Gdzie jest w Wawie ten budynek? Kto to buduje?

Gość samowola
a o grodzie piastowskim milowicza coś wiecie? szukam informacji na forach właśnie, to gdzieś pomiędzy ursusem i piastowem, całkiem przyjemna lokalizacja, znacie kogoś kto kupował już cztery ściany u milowicza?

Gość inesines666
Polecam osiedle europejskie w krakowie. Ustronne, spokojne miejsce, a ceny dużo lepsze niż w centrum miasta. Kupiłam mieszkanko kilka miesięcy temu i jestem jak an razie bardzo zadowolona.

Jeżeli chodzi o mieszkanie w Warszawie, ja polecam nowe osiedle na Bródnie. Jest to osiedle przy samiutkim lasku bródnowskim. Cały czas się rozbudowuje. Nie pamiętam teraz kto to buduje. Osiedle znajduje się przy ul. Przy Grodzisku. Ok kilometr dalej jest Centrum Handlowe Targówek. Bardzo fajna okolica. Gdyby nie fakt, że kończymy juz budowe domu pod Warszawą, to byśmy chcieli tam zamieszkać.

Gość już któryś raz z rzędu
widzę na topikach wzmianki o Japie, z ciekawości zajrzałam na ich stronę ich poradnik? nic nadzwyczajnego, nic czego bym nie wiedziała nie wiem skąd tutaj ten cały zachwyt nad tą firmą:-O chyba, że to celowe spamerstwo, tak jak ostatnio z olejem :-P

Gość polećcie coś
we Wrocławiu. Sporo się teraz buduje i ogłasza.

jak pierwsze mieszkanie to najwięcej wątpliwości. Obawa, czy miejsce będzie odpowiednie, kupić od dewelopera czy może jednak rynek wtórny, ale jak się spokojnie zastanowimy, określimy gdzie chcemy mieszkać to jest łatwiej. Potem tylko znaleźć takie, które najbardziej nam będzie odpowiadać. Co do Wrocławia to za bardzo nie wiem, gdzie najlepiej, bo nie znam za bardzo miasta, ale nie tylko tam się dużo buduje, w innych miastach też, się sporo buduje, mieszkam w Krakowie i co rusz widzę jakieś nowe budowy, a jak szukasz jakiegoś mieszkania do kupienia we Wrocławiu możesz poszukać na stronie serwisu dom.eu w zakładce nieruchomości.

Gość herdziana
Może zacznijcie od oglądania dostępnych ofert, co? Jesteśmy już po tym etapie - ba, kupiliśmy mieszkania nad nami, i chcemy je teraz połączyć schodami Prudlik. Zawsze o tym marzyliśmy - zobaczymy tylko co na te zmiany spółdzielnia... Oby się zgodzili...

Gość nie wchodzcie na tą
stronę gdyby była dobra to nie musieliby wszędzie spamować.

Gość Fila3

My własnie niedawno kopiliśmy nasze pierwsze mieszkanie! Ale nie chcielismy podejmowac tej decyzji pochopnie, dlatego zgłosiliśmy się do biura nieruchomości abc dom, które znalazło dla nas super ofertę!