Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość razr

Wycisk zębów

Polecane posty

Gość razr

Witajcie, kilka tygodni temu miałam robiony wycisk zębów do aparatu stałego. Niestety dosłownie 2 dni po tym, złamał mi się ząb, poszłam do dentysty i usunęłam jego resztki. Być może wie ktoś co teraz w tej sytuacji? Czy będę miała robiony nowy wycisk? Wizytę u ortodonty mam za kilka dni.

Gość moniqqqque
potrzebny nowy wycisk bo zeby napewno minimalnie ale zmienily polozenie ( nawet nie zauwazysz tego)

Gość po praskiej stronie życia
nie będzie potrzebny nowy wycisk, zęby nie przesuwają się ot tak zwłaszcza od ułamania

Poza tym ortodonta będzie ci i tak przesuwał zęby więc to nie ma znaczenia aż takiego.

Gość razr
Ząb który się złamał to była 5, a 6 już wcześniej nie miałam. Czyli teraz dwie dziury obok.. Właśnie nie wiem czego się spodziewać, też myślałam że będzie nowy wycisk. Ta 5 była leczona kanałowo, i nawet ortodontka powiedziała że zastanawia się czy nie zacznie mnie ona boleć po nałożeniu aparatu, teraz przynajmniej nie ma się już czym martwić

Spoko nic się nie stalo, myślę że żadnych problemów w związku z tym nie będzie. Ja też już po wyciskach wyrywałam 6 i po prostu mam luke w tym miejscu.

Gość razr
Dzięki za odpowiedź, trochę mnie uspokoiłaś, bo ostatnio ciągle nad tym się zastanawiałam :)

Spoko nie ma sprawy :) Owocnych efektów życzę ja już w październiku ściągam i było warto :)