Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika244543445

Zdrowie

Polecane posty

Gość monika244543445

Czesc ostatnio choruje na zapalenie pochwy ginekolog przepisał mi globulki betadine ale one nic nie pomogły poniewaz nie stosowałam ich według zalecen. Czy jesli pójde do ginekologa w najblizszym czasie moze mi on je przepisac ponownie? I czy moge wejsc bez rejestracji w tym nagłym wypadku. Dodam jeszcze ze bardzo sie przy tym bólu mecze i opuszczam lekcje z tego powodu.

Gość MISS KAFEETERII
very lucy star to ty na zdjęciu?

Gość Luna_31
No więc tak :) Muszę Cię rozczarować bo grzybicy nie pozbywa się w miesiąc, to o wiele bardziej długotrwały proces i trzeba bardzo restrykcyjnie pilnować diety. Metodą prób i błędów dobierać sobie odpowiednie produkty, bo wiem że nie każdemu służy to samo. Grzybicę masz w organizmie w środku a twój wysyp na skórze to tylko tego objaw. Musisz wprowadzić dietę i leczyć się od środka bo jeśli tego nie zrobisz i ograniczysz się tylko na smarowaniu tych miejsc to będziesz w martwym punkcie. Leczenie antybiotykami też niczego dobrego nie przynosi, jest jakby chwilowa poprawa ale już po nie długim czasie wszystko wraca ze zdwojoną siłą :/ Musisz się uzbroić w nerwy i zacząć działać. Skoro czytałeś coś na temat grzybicy to zapewne wiesz że dieta to podstawa. Musisz odstawić cukier pod każdą postacią, nabiał i białą mąkę to jest najważniejsze bo tym grzyb się żywi i na tym sobie rośnie. Poczytaj sobie ten artykuł http://www.grzybica.net.pl/diety/dieta-przeciwgrzybicza/ Ja leczyłam grzybicę około roku czasu. Będzie Ci potrzebna sokowirówka, przy grzybicy to bardzo przydatne urządzenie. wprowadź do swojej diety świeże soki z marchewki, buraka, pietruszki, a nawet ziemniaka bo świetnie działa na żołądek. Pij soki z różnych warzyw. Sprawdzaj co jak na Ciebie działa. Jeśli wprowadzasz jakiś produkt i skóra nie swędzi to czyli że jest wskazany a jeśli skóra będzie swędziała to czyli że trzeba odstawić. Kup sobie probiotyk żeby odbudować florę bakteryjną jelit i żeby dostarczyć sobie tych dobrych bakterii. Kiedy jelito będzie zasiedlone w te dobre bakterie to te złe, np grzybicze nie będą miała się gdzie osiedlać że tak to nazwę :) Pierwsze co to zajadaj się czosnkiem. Kup sobie koniecznie liść oliwny i tabletki z oregano, olejek z oregano i jest coś takiego jak czosnek niedźwiedzi, działa bardzo mocno bakteriobójczo. Do tego glinka zielona, będziesz nią okładać te ranki o których wspominasz, a zobaczysz że będą się świetnie goić. Glinkę mieszą się z wodą i tworzy się z tego papkę. Glinka jest dostępna w 1,5 kg wiaderkach więc i nawet Twoja kobieta na tym skorzysta bo glinka świetnie nadaje się na maseczki. Również zalecane jest picie glinki przy grzybicy, świetnie wypłukuje cały syf z organizmu. Poczytaj http://www.jaworek.net/kosmetyki/fascynacja_glinka_zielona.php Nie wiem czy słyszałeś o ssaniu oleju ale to przy grzybicy też świetna sprawa :) http://www.apetyt-na-zdrowie.pl/oleje/ssanie-oleju-kuracja-olejem-slonecznikowym.html Nie trzeba trzymać tego tyle ile tam piszą bo kto by tyle wytrzymał. Olej ściąga świetnie toksyny z całego wnętrza. Zaopatrz się też w sodę oczyszczoną i pij co drugi dzień jedna łyżeczkę na szklankę wody na czczo. Do tego dobrze jakbyś zaczynał każdy dzień od szklanki wody z sokiem z cytryny, powinno ci to wejść w krem jak mycie zębów. NO to na razie chyba na tyle. Jak sobie kupisz tabletki to wszystko ci napiszę jak je brać. Trzymam kciuki w walce z tym dziadem i Pozdrawiam :)

Gość Luna_31
to samo ma sie do pochwy.

Gość monika244543445
Dzieki za rady czyli jak mówicie bede walczyc z tym bardzo długo a czy da sie jakos pozbyc tego dokuczliwego i okropnego bólu. A co do zywienia uwielbiam jesc wazywa jem duzo mandarynek pije herbatki z cytryna i jem czosnek ale nie codziennie. Uważam tez przy kapieli uzywam płynów do higieny intymnej i uzywam płynów do płukania pochwy. Najgorzej jest wieczorami gdy kłade sie spac wtedy nasila sie ten ból. Tak jak czytałam w internecie staram sie unikac publicznych toalet ale niestety musze jesli w szkole znowu mnie to atakuje ;(

Gość Luna_31
Sama leczyłam grzybice w ten sposób i wylleczyłam ale altwo nie było :-o rygor musi byc, zero cukru, cukier mozesz zatapic stewia.