Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarynka1992

depilacja wąsika

Polecane posty

Gość katarynka1992

Hej dziewczynki, mam pytanko. Czym depilujecie swoje wąsiki?? Bo ja mam lekki, ale jednak mi przeszkadza. Czy mogę go machnąć zwykłym woskiem do depilacji nóg?? Czy jest coś specjalnego do tego?? I jeśli je wyrwę, to czy szybko i widocznie mi to odrośnie??

Gość Ewa z Meksyku
Ja miałam taki delikatny meszek i w końcu zaczął mnie wkurzać. Poszłam 4 razy na depilację laserem. niezbyt przyjemne uczucie. Jednak po tych 4 razach babka mi powiedziała, ze mam jasne delikatne włoski i one nie dadzą się "spalić" laserem. Mam tego mniej i są słabsze niż kiedyś, ale teraz te trzy cztery od czasu do czasu po prostu wyrywam pincetą (najpierw mocno oziębiam lodem!). Kiedyś raz na szybko zgoliłam maszynką i też było ok. Spróbuj laser poki nie ma jeszcze lata.

Gość ferrdek kiepski
idz do ginekologa moze masz za malo estrogenow.

Gość katarynka1992
ktoś ma jeszcze jakieś pomysły??

Gość fdfd
ja jestem brunetką i mam dosyć wyraźny, a raczej miałabym, bo co parę dni wyrywam pensetą. bez lodu, po którymś razie człowiek się przyzwyczaja - robię tak od 10 lat.

Gość asdfghkj
Ja stosuję plastry z woskiem do depilacji twarzy Tanita albo Sensual, odrastają po około 3 tygodniach, więc depiluję tak raz na miesiąc, jestem zadowolona, koszt i wysiłek niewielki, a potem mam spokój.

Gość katarynka1992
a jak wyrywacie to odrastają potem takie czarne kropki?? bo wolałabym tego uniknąć

Gość katarynka1992
a brunetki mają??

Gość asdfghkj
Ja też nie mam kropek. No, ale ja nie jestem brunetką.

Gość katarynka1992
a jest tu jakaś brunetka?? Która ma taki problem??

Gość MŁŁODA
kropki sa jesli depilujesz maszynka wtedy robia sie wloski grubsze i ciemniejsze,depilujac woskiem lub depilatorem wloski odrastaja jasniejsze i slabsze wiec kropek nie ma a tak wgl to najlepsza jest elektroliza ktora zabija cebulki tak ze wlosy nie odrastaja juz nigdy a nie zadne bawienie sie w lasery bo gowno daja

Gość katarynka1992
a gdzie i jak można zrobić tę elektrolize??

Gość MŁŁODA
u kosmetyczki tylko niektore salony ja wykonuja ale elektrolize robi sie raz a nie tak jak podczas zabiegow laserem . wpisz w googlach i napewno znajdziesz jakis dobry gabinet tylko taka przyjemnosc kosztuje ale zliczajac te wszystkie woski i lasery to sie oplaca zainwestowac na cale zycie i miec spokoj

Gość trghdgre
żadnych kropek :) jestem brunetka i regularnie co kilka tyg robie woskiem do twarzy chyba z joanny :) szybko, sprawnie i długi spokoj z wasikiem

Gość karolka05
plastry z woskiem, potem posmarowac oliwką i jest spokoj na dobre 3 tyg, tez jestem brunetką, mozesz tez uzyc kremu do depilacji twarzy... trzymasz 5 min i po wloskach ani sladu, tylko ze ma bardzo brzydki zapach... trudno wytrzymac z tym pod nosem.. :D

Gość katarynka1992
dzięki za odpowiedzi. Najbardziej zależy mi na tym, żeby nie było tych czarnych kropek, kiedy będą odrastać

Gość fdfd
ja też nie mam czarnych kropek, od pęsety się nie robią :)

Gość mika mika mika mika
"kropki sa jesli depilujesz maszynka wtedy robia sie wloski grubsze i ciemniejsze" - niekoniecznie, ja tak robię od kilku lat już. Maszynka ciach ciach 1-2 razy w tygodniu na sucho oczywiście i nic nie widać. Wcześniej miałam lekki meszek i bystre oko złośliwego ojca prawiło mi uwagi;) Przymierzam się do wypróbowania "płynu" dr. Tombaka z jego książki. Ale najpierw muszę poszukać czegoś na ten temat, może ktoś na kafe już próbował?

Gość HYDE
PLASTER!:p NAWET NIE BOLI JAK SIE MEGA SZYBKO ZERWIE..TYLKO NA 4-5 RAZY TRZEBA SOBIE ROZLOZYC..MNIEJ BOLI I DOKLADNIEJ JEST.SA SPECJALNE MALUSKIE PLASTRY"DO WASOW":)

Ja polecam EPISTICK - sprężynkę, którą pokręcając wyrywa się włoski szybciej niż pęsetą. Można kupić na allegro za kilkanaście zł. Sama używam i jest to dla mnie wybawienie.

Gość paulka99
Najlepiej jest udać się do specjalistów, którzy się tym zajmą. Zdecydowanie najlepsza opcja. Ja zawsze korzystam z depilconcept.pl :)

Gość Mariola1985
Byłam na depilacji laserowej wąsika w Vici Clinic i naprawdę sobie chwale. Włoski zniknęły błyskawicznie. Wcześniej bałam się, że będzie boleć, ale nic z tych rzeczy - całość odbyła się w przemiłej, takiej prawie rodzinnej atmosferze i nie zabrała dużo czasu. Także gorąco polecam dziewczyny.

Gość James90
Jak depilacja laserowa to tylko w Vici Clinic w Krakowie. Byłam u nich na kilku zabiegach i chociaż mam jasne włosy to laser poradził sobie z nimi bez żadnego problemu. Polecam przemiłą Panią Kasię :) Zabiegi praktycznie bezbolesne :)

Gość Nela F
Depilacja laserowa to najlepsza możliwa opcja. W zeszłym roku zrobiłam sobie zabiegi depilacji laserowej na łydki w Vici Clinic w Krakowie, do dziś włoski nie odrastają. Mam święty spokój. Zabiegi nie bolały więc tego też nie musicie się obawiać.