Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bounceee

studia prawne

Polecane posty

Gość bounceee

Co myślicie o studiowaniu prawa i zrobieniu aplikacji? Znajdzie się później przyzwoicie płatną robotę? (mając znajomości) Czy to bardzo oblegany kierunek?Jak duży poziom trudności? Czy może uważacie , że to jeden z tych bezsensownych humanistycznych kierunków, po których pracujesz w biedronce?

Gość kaakakakakkaa
Ja studiuję prawo, 1 rok. Jak na razie miałam egzamin z prawa rzymskiego, który uchodzi za niby najtrudniejszy, chociaż ja zdałam za pierwszym razem. W sesji letniej będzie egzamin z historii powszechnej prawa (600 str książka), historia prawa polskeigo (600 stron również) prawoznastwo to ok 300 str, prawo konstytucyjne 400 str, prawo wyznaniowe to jeszcze sama nie wiem. Nauki będzie mnóstwo, tego się nauczyć trzeba na pamięć i innej możliwości nie ma. Sama nie wiem jak będzie z pracą, mam nadzieję, że dostanę się na aplikację. Mi się te studia podobają:)

Gość bounceee
A gdzie studiujesz, kaakakaka...? Dużo u was było chętnych na jedno miejsce?Bo słyszałam , że raczej bardziej oblegana jest administracja. A jeśli zakuwasz regularnie,nie na ostatnią chwilę, to da się jakoś to ogarnąć?Czy nawet wtedy jest ciężko? :P