Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co je laczy

dzisiaj niby post, a bedac w maku ...

Polecane posty

Gość co je laczy

nie uświadczyłam osoby, która zamowilaby FILET O FISHA. nie jestem gorliwa katoliczka, nie chodze w sumie do kosciola, jednak mam jakies przyzwyczajenie i te kilka dni w roku co powinno sie przestrzegac postu - przestrzegam. przyznam sie ze troche mnie to oburzylo, ze ludzie w dupie maja post i wcinaja bigmacki i inne miesne kanapki.

No, teraz juz wiesz co jest kwintesencją chrześcijaństwa i katolicyzmu. W dvpe z życiem wiecznym, le[piej hamburgera zeżreć!

Gość kopaccckt
Piszesz, ze nie chodzisz do kosciola a przestrzegasz postu dla mnie to jest mega dziwne a nie to, ze ludzie jedli dzisiaj mieso w maku :O

Gość co je laczy
do elokwentnie ... sorry ale jajko sadzone z ziemniakami i cebulka to idzie w pol godziny zrobic ;/ nie mowiac o jakies salatce, czy upieczeniu ryby w panierce ;/

Gość co je laczy
jakbys byla wychowywana cale zycie w rodzinie katolickiej to by ci pewnie tez zostaly jakies przyzwyczajenia, swieta wielkanocne i bozonarodzeniowe tez obchodze, poniewaz to dla mnie tradycja.

Gość nosem w kałuże
jakby chcieli to by pościli, co to za żenujące tłumaczenie, że się nie ma czasu. dno

Gość JANUSZEK......................
Poszczę wtedy kiedy nie mam TYLE

Ja obecnie mam nadmiar czasu jak widać siedze na forum. Jak zapierdzielałem 14 godzin to nie zastanawiałem sie czy zjeść sałatke, czy najeść sie do syta bo to będzie ostatnia okazja w ciagu 6godzin... W domu to tylko spałem

Gość co za hipokrytka
nie jestes gorliwa katoliczka ale wystarczajaca by mowic innym co i jak i kiedy maja robic ze swoja wiara :O

Gość zadam pyytanie
Dla ciebie to moze jest tradycja a dla innych nie. Skad wiesz, ze ci ludzie z maka nie sa ateistami? Zadna z ciebie katoliczka skoro post top dla ciebie "tradycja" i nic wiecej.

Gość co je laczy
dobra mi to wali, moge nie byc katoliczka, jesli wam tak bardzo zalezy na slownictwie. w boga wierze, a ze w ksiezy i kosciol nie to inna sprawa. a w maku na pewno byli sami ateisci ;/

Gość zadam pyytanie
Moze oni tez wierza tak jak ty...? Post popielcowy jest wymyslony przez koscil a nie nakazany przez Boga. Powiedz mi gdzie w Biblii jest napisane o poscie?

Gość ja też miałam obiad mięsny
Jeżeli ktoś jest wierzący albo tradycyjnie nie je mięsa - jego sprawa. Ja i moja rodzina nie pościmy. Wolno nam?

Gość do czternastego roku życia
post jakosciowy nie obowiązuje

Gość HYDE
SHIZUKA---TAKA FAJNA JESTES,A CIAGLE O TOBIE PIERDOLY WYPISUJA... POZDRAWIAM:)

Gość do czternastego roku życia
a starsi tam nie bywaja , chyba że ze wsi ale ich tez nie obowiązuje post bo są w podróży.

'nie chodze w sumie do kosciola, jednak mam jakies przyzwyczajenie i te kilka dni w roku co powinno sie przestrzegac postu - przestrzegam.' szkoda mi słów :O :O :O 🖐️

Gość a ryba to nie mięso?
matko święta! mięso ryby to tez mięso,więc co to za post?

Gość zadam pyytanie
Ryby to ryby. Uznane, ze ryby to nie mieso. Nie filozofuj.