Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość giordina

wciaganie brzucha w trakcie ciazy

Polecane posty

Gość giordina

ogolnie mam w miare zgrabna figure ale mam odstajacy brzuch. w zwiazku z tym od lat wciagam brzuch. dzieki temu jest plaski i nie odstaje pod marynarkami ktore obowiazkowo nosze w pracy. dzis dowiedzialam sie, ze jestem w 5 tygodniu ciazy. zapomnialam zapytac lekarza czy moge wciagac brzuch. jesli go wypuszcze bede wygladala conajmniej na 5 miesiac a nie tydzien. z drugiej strony nie chca zaszkodzic plodowi. myslicie, ze moge jeszcze przez jakies 3-4 miesiace wciagac brzuch?

Gość dionisja
lepiej nie

Gość ech...........................
Masz oddychać za 2 je debilko Więc nawet nie palić a ty chcesz oddech wstrzymywać.

Gość burrda
To nienormalne, zeby cale zycie wciagac brzuch. Nie masz jakiegos niedotlenienia od tego? Nos luzniejsze bluzki, tuniki i nie wciagaj brzucha tylko oddychaj normalnie.

Gość giordina
to chyba oczywiste, ze skoro od lat wciagam brzuch to potrafie oddychac przy napietych miesniach, myslslam, ze tego tlumaczyc nie trzeba. nie pale, mam rozum.

Gość giordina
tak jak pisalam, moja praca wymaga ode mnie noszenia marynarki, zadne tuniki w trakcie pracy nie wchodza w rachube

Gość dionisja
no to musisz wybrać albo wygląd albo bezpieczeństwo dziecka.

Gość burrda
Przy wciagnietym brzuchu nie da sie oddychac normalnie. To chore, zeby tak caly czas wcaigac brzuch.

Gość giordina
dla mnie nie ma w tym nic trudnego, mam opanowana technike wciagania berzucha. widze, ze tu nikt nie ma fachowej wiedzy popartej chocby teoria. bede musiala udac sie do lekarza.

Gość oczywiście ze można
sama tak wciągam, co prawda nie zawsze.zależy od stroju i okoliczności:)

Gość ja tez///////\\\\\\\\\\\\\\\
ja tez tak wciagam brzuch codziennie i wcale nie trzeba wstrzymywac oddechu tylko odpowiednio napiac miesnie. mozna sie przyzwyczaic. jak nie wciagam to wygladam jak na poczatku ciazy, chociaz w ciazy nie jestem

Gość giordina
guziczek bez petelki, przekaze wyrazy wspolczucia

Gość alinka2948715r
a płód to jest uformowane dziecko które wciąż się rozwija niedouczona pipo

Gość giordina
ja tez, ja mam dokladnie tak samo, gdy puszcze miesnie na luz brzuch automatycznie wypuszcza sie do przodu mimo iz nie mam na nim duzej ilosci tkanki tluszczowej. mam normalna tkanke, zadnych luzow czy oponek a mino wszystko wyglada to nieapetycznie

Gość burrda
Nie slyszalam jeszcze, zeby ktos mial taki problem :O Na poczatku ciazy drżalam ze strachu o malenstwo a nie martwilam sie wciaganiem brzucha.

Gość giordina
plod to plod. z plodu rozwija sie dziecko. plod jest etapem ewolucji dziecka co mozna uznac teoretycznie za dziecko podobnie jak pąk mozna nazwac kwiatem.

Gość ewelinaoopop
ja całe życie wciągam brzuch, ale jak się dowiedziałam że jestem w ciąży to od razu tego zaprzestałam. dziecko jest najważniejsze.

Gość burrda
Niektore kobiety maja taki okragly ksztalt brzucha. Skoro nie masz tluszczu to po co cale zycie wciagasz brzuch? Przeciez to klopotliwe i pewnie nie potrafisz sie rozluznic bo ciagle sciagasz brzuch. Dla mnie to jest paranoja.

Gość giordina
potrafie sie rozluznic, dla mnie nie stanowi to zadnego dyskomfortu. mozna sie do tego przyzwyczaic. a brzuch wciagam by byl plaski.

Gość freakin freak
niektórzy ludzie mają bardziej "wystające " narządy

Gość ewelinaoopop
czyli nie przekonują Cię wypowiedzi forumek że lepiej tego zaprzestać??

Gość giordina
nie chodzi o to czy mnie przekonuja. liczylam na wachowa porade, poparta jakas wiedza a nie intuicja. poki co zadna z Pan nie okazala sie lekarzem tudziez osoba, ktora w podobnej sprawie konsultowala sie z lekarzem. Panie tu swoje wypowiedzi opieraja tylko na wlasnym przeczuciu. dlatego tez tak jak pisalam udam sie do lekarza i zapytam specjalisty.

Gość alinka2948715r
to szerokiej drogi

Gość giordina
alina dziekuje

Gość lekarkaPOstudiach
absolutnie nie wciagaj....co też ludzie wymyślą czasami

Gość niech się lepiej lekarza
zapyta, bo wy forumowe mamuśki zawsze sracie żarem, pewnie dalej myślicie, że w czasie ciąży nie można uprawiać seksu czy farbować włosów, buhahahaha ciemnogród umysłowy 🖐️

Gość burrda
Nawet jesli lekarz powie, ze wciaganie brzucha nie szkodzi to dla mnie i tak to nie jest normalne. Obojetnie czy sie jest w ciazy czy nie.

Gość no to dla Ciebie normalne
to może nie być, kogo to obchodzi, autorka się pytała czy można to robić w ciąży

Nigdy nie słyszałaś np na historii, że kobiety roniły bo np wciskały się w gorset itp? Takie ściganie mięśni może powodować twardnienia macicy, skurcze a co za tym idzie poronienie. Mówisz, że musisz nosić marynarki, ale chyba ciąża to nie jest stan zakazany i normalnym jest, że ubierasz się luźniej, żeby brzucha nie uciskać.

Gość giordina
musze nosic marynarki caly czas, nie ma taryfy ulgowej. kobiety w ciazy dostaja nowe marynarki za kazdym razem, gdy potrzeba wiekszego rozmiaru. ale bedzie mi dosc ciezko wytlumaczyc, ze juz w 5 tygodniu ciazy potrzebuje duzo wiekszego rozmiaru.