Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość giordina

wciaganie brzucha w trakcie ciazy

Polecane posty

Gość juz motłoch wyzywa cie
a problem ten dotyczy licznych dziewczyn mnie równiez , do 5 tego miesiaca wciagałam brzuch i tylko mi to pomogło wycwiczone miesnie [ u mnie brzuch od wciagania wyglada kjak po siłowni] zero rozstepów , nie martw sie autorko dziecko od srodka jest chronione i to mu nie zaszkodzi

Gość giordina
chodzi mi tylko oto bym mogla wciagac brzuch do momentu gdy nalezy mi sie kolejny rozmiar. wiele kobiet tego nie zrozumie, ale w pracy zwyczajnie musze wygladac atletycznie, odstajacy brzuch, nawet jesli nie otluszczony wyglada niezdrowo i nagannie. juz mam umowiona wizyte i za 3 godziny bede wiedziala co mi wolno a co nie.

autorko proszę Cię napisz co powiedział lekarz ja ze wzgl na sport jaki uprawiam tez chodzę z wiecznie napiętym brzuchem, oczywiście normalnie przy tym oddychając i też się zastanawiam jak to będzie w ciąży

Gość giordina
Anielico napisze Ci na pewno. ja tez uprawiam duzo sportu, choc w tej chwili zrezygnowalam z cwiczen wysilkowych.

Mnie lekarz zabronił wprost dotykać, głaskać i brzuch uciskać. Ale może Twój powie inaczej. Ja się zastanawiam, co to za dziwna praca, że kobiety w ciąży są tak traktowane jak towar gorszej jakości bo się w standardy firmy nie mieszczą.

Gość giordina
nie jak towar gorszej jakosci, zwyczajnie na rowni z kobietami czy mezczyznami nieciezarnymi. bez przywilejow. przynajmniej do momentu w ktorym moge pracowac jak kazdy inny. to w swojej pracy lubie.

Ale Ty NIE możesz pracować na równi z innymi bo dla nich jest problemem, że figura się zmienia. Więc o jakieś równości my mówimy? Chyba, że to Twój wymysł jest, że tak musisz robić a oni nie mają z tym problemu.

Gość moja córka
a może sama przesuń guziki w tej marynarce

Gość giordina
moja corka jest to pomysl warty rozwazenia. dziekuje. po wizycie u lekarza zaniose marynarke do krawcowej i spytam co ona na to. sprobowalabym sama, ale nie potrafilabym obiektywnie ocenic czy wyglada to normalnie. dziekuje raz jeszcze.

Gość moja córka
:)

Gość grzenia
Ha ha ha jeśli z wciągnetym brzuchem nie da sie oddychac to połowa kobiet na tej planecie zyje bez oddychania!!:D:D Ale sie uśmiałam! Wiesz co autorko sama nie jestem pewna czy można ale jak np można spać na brzuchu to na takim wczesnym etapie wciągnąć brzuch lekko chyba tez:) Ale najlepiej spytaj lekarza! Tak zeby miec 100% pewność!:)

Gość grzenia
No i co powiedział lekarz?

Gość giordina
przepraszam, ze odpisuje dopiero teraz. lekarz powiedzial, ze w moim przypadku nie ma zadnych przeciwskazan abym wciagala brzuch i napinala miesnie brzucha. powiedzial, ze w przypadku ciazy niezagrozonej, gimnastyka i cwiczenia fizyczne sa jak najbardziej wskazane, to ulatwia porod. dostalam zestaw cwiczen na kazdy trymestr ciazy, ktore powinnam wykonywac, by zachowac zdrowy wyglad i ulatwic cialu przejscie przez proces porodu i pologu. dopoki ciaza nie jest na tyle rozwinieta przyprzeszkadzala w cwiczeniach mozna nawet spokojnie wykonywac brzuszki.

Gość grzenia
tak wlasnie myslalam:) no to udanej i zhdrowej ciazy a potem lekkiego porodu;) i zdrowego dzidzia:)

Autorko, tez cale zycie chodze na wciagnietym ;-) i do dziewczyn co uwazaja, ze wtedy sie nie da oddychac...wciagniecie brzucha nie polega na zassaniu go tylko na napieciu miesni! A co do samego napinania, to niestety progesteron powoduje rozluznianie miesni brzucha wiec wkrotce moze byc Ci po prostu ciezko to robic ;-) mi sie przestalo udawac od 7 tyg ale wlownie dlatego ze mialam bardzo wzdety brzuch przez caly pierwszy trymestr. Życzę spokojnych 9 miesiecy i szybkiego rozwiazania

Gość giordina
dziekuje bardzo. mam nadzieje, ze uda mi sie utrzymac brzuch na wodzy przynajmniej przez kilka lolejnych tygodni, potem moge usprawiedliwic zmiane marynarki tym, ze mam wzdecia, zgodnie z rada pani krawcowej ktora stwierdzila, ze w ciazy miala okropne wzdecia:)

Gość wstydliwe pytanko :P
laski, a jak wciagacie te brzuchy i chodzicie tak caly Bozy dzien, to nie macie potem zadnych problem z hmmm gazami? Ja tez wciagam czesto brzuch, bo mam odstajacy (mimo, ze jestem szczupla), ale potem straszne baki puszczam, na serio, i brzuch mnie boli, to chyba niedobre dla jelit :(

Gość giordina
nie moge wypowiadac sie w imieniu innych dziewczyn, ale ja nie mam zadneych problemow gastrycznych. nie odczuwam, zadnego dyskomfortu. jestes pewna, ze to przez wciaganie brzucha? moze to cos co jesz? z tego co mi wiadomo wciaganie brzucha nie ma zadnych negatywnych oddzialywan na cialo, jest to gimnastyka miesni jak kazda inna.