Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chrissu26

nadciśnienie tętnicze.. stosował ktoś lek NEDAL ??

Polecane posty

Gość chrissu26

Witam Mam problem z nadciśnieniem tętniczym. Jestem honorowym zasłużonym dawcą krwi.. Krew oddawałem regularnie przez 4 lata (zawsze co 8 tygodni), Powiedziano mi że zaprzestanie oddawania krwi jest bezpieczne i w każdym momencie mogę przerwać oddawanie. Oddawałem krew dla ludzi którzy tej krwi potrzebowali, miałem kontakt ze szpitalem, ojomem i oddawałem tym ludziom potrzebującym, nigdy honorowo niewiadomo komu. Postanowiłem przestać oddawać krew na jakiś dłuższy czas, i ... wylądowałem w szpitalu. Jestem młodym człowiekiem, pomogłem wielu ludziom a teraz sam potrzebuje pomocy. Czy lek Nedal jest Wam znany ? Brałem wcześniej Prestarium oraz Tritace Po prestarium moje ciśnienie wynosiło średnio 135/100 puls 100, Po Tritace (lepszy według mnie) wynosi średnio 145/80 puls 70, serce mi tak nie kołacze przy tym Tritace ale chciałbym bardziej obniżyć to górne ciśnienie krwi. Co mi powiedzie o tym Nedalu ? kolega mój go stosuje od 6 miesięcy i ma super ciśnienie 125/75 dobry puls, z seksem wszystko w porządku. Czekam na Wasze rady, może mi pomożecie...

Gość sprawiedliwa3
witam,ja zazywam nedal i jest oki

Gość sprawiedliwa3
tritace wieczoem pol tabletki

Gość sprawiedliwa3
Krzysiu jeszcze CI napisze ze rano z nedalem biore DINONORM

Gość chrissu26
oookk.. dzięki.. to bardzo dobry lek podobno, ale.. to bloker.. czyli raczej dla ludzi starszych.. ja mam 26 latek.. kolega z pracy ma 40 lat zażywa Nedal od roku i u niego wszystko w porządku z seksem.. różnie może być.. jak jest u was z tym.. ?

Gość LO staszica
uprawiasz seks z kolegą? :)

Gość sprawiedliwa3
jak najbardziej ze jest OKI

Gość chrissu26
no to sie ciesze, mam nadzieje żę mnie nie zablokuje, skończe brać tritace 5 mg i zaczynam nedal. trzymajcie sie !

Gość gość
też biorę nedal 5 mg, mnie POSTAWIŁ NA NOGI, odżyłam, bo już umierałam , serce miałam w gardle, ponoć przez wysokie ciśnienie , serce nie nadąża i trzepie czyli mam kołatania. Przy nedalu odżyłam, czuje się dobrze, a ciśnienie i tak potrafi mi skoczyć i to dość wysoko ale to przez emocje...

Gość sebxx
Warto rozważyć zakup automatu Sanity Simple. Dużo nie kosztuje, a parametrami nie ustępuje tym aparatom za 200 zł moim zdaniem.

Gość gość
Ja również stosuje Nedal od niedawna ale głównie ze względu na wysoki puls.Biore pól tabletki i narazie sikam jak szalona ale ciśnienie mi spadlo i puls poniżej 80 takze ok

Gość adakit
Jeśli chodzi o automaty na ramienne nie za drogie ale już solidne to Simple jest w porządku. Mam go już prawie rok i nie zawiesza się, mankiet dobrze leży na ręce nie ślizga się na skurze itp.

Gość gość
Mankiet ma fajny wygodny mój Simple, nie ma takiego ucisku o jaki się bałam że wyskoczy przy pompowaniu.

Gość eaaaa
Kupowałam ostatnio Easy Med i odpukać ale jak na razie nic się nie dzieje złego, płynnie pompuje mankiet, wynik jest od ręki.

Gość gość
Pompuje wydajnie nasz Simple nie trzeba czekać jakoś dłużej żeby się mankiet napełnił, nie wykrzywia wynikuw, w kazdym razie jakiś przekłamań nie przyuważyłam ;-)

Gość gość
Sanity ma bardzo fajny tani ciśnieniomierz Simple, raczej jest to model z serii tych mniejszych, bardziej ergonomicznych i właśnie czegoś takiego szukałam dla siebie.

Gość gość
Ja tez polecam cisniniomierz Simple

Gość gość
Prenessa jest dobra.

Gość Gość l

Co robić jeśli występują skutki uboczne po nedalu tj. Ból i zawroty głowy  słabość.  Przeczekać czy odstawić lek?

Gość Gość l

Co robić jeśli występują skutki uboczne po nedalu tj. Ból i zawroty głowy  słabość.  Przeczekać czy odstawić lek?

Gość Gość

Czy ktoś dostał lek Nedal na uregulowanie tętna,bo czytam i widzę że wszyscy zażywacie go na nadciśnienie.Ja mam ciśnienie dobre,nawet na pograniczu niskim,ale "szaleje" mi tętno ,raz 90,za chwile 70  i co chwilę inne wartości,Do tego mam częste kołatania,Właśnie dziś mam zacząć go brać i się boję,bo jeśli on zbija ciśnienie,to przy moim niskim często 100/60 spanie jeszcze.Czy ktoś brał Nedal na zaburzenie rytmu serca z niskim ciśnieniem?Dziękuję za każdą odpowiedz.

Gość arek
Dnia 28.06.2018 o 13:52, Gość gość napisał:

Sanity ma bardzo fajny tani ciśnieniomierz Simple, raczej jest to model z serii tych mniejszych, bardziej ergonomicznych i właśnie czegoś takiego szukałam dla siebie.

Polecam ten cisnieniomierz