Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pity srity :)

ehh te Pity... ratunku

Polecane posty

dziewczyny moze ktoras sie zna? maz ma dzialalnosc gospodarcza , ryczalt 3% , rozliczal sie pitem 28 w 2011 roku od stycznia do wrzesnia bylam osoba wspolpracujaca u meza (styczen -kwiecien -zwolnienie, od 20kwietnia urlop macierzynski ) od pazdziernika do grudnia bylam na umowie zlecenie na 1/4 etatu w "obcej"firmie i teraz pytanie- czy moge odliczyc ulge na dziecko? bo rozumiem ze maz nie moze, bo jest na ryczalcie

kurcze nie pamiętam jak to jest z ryczałtem czy może czy nie to byś musiała się w US upewnić a ty jak najbardziej możesz tylko pamietaj że musisz zaznaczyć że nie pełny rok ale luz w picie jest do zaznaczenia więc sobie poradzisz

dzieki :)zastanawiam sie czy oby na pewno moge skoro maz nie ma takiego prawa? i w takiej sytuacji bede mogla odliczyc ok 800zl ? czyli co US odda mi to na konto :)? nie znam sie...

aha i ja rozumiem ze pit 37 za ta umowe zlecenie? i jest on do 30kwietnia ,i do tego dokladam ten pit o ? i jeszccze jedno za osobe wspolpracujaca nie musze dostac od meza pit-11 nie?

pit 11 daje pracodawca jeśli byłaś współpracownikiem a nie pracownikiem to chyba nie musi :) za zlecenie normalnie na picie 37 się rozliczasz a odpisy na 0 :) jest o tyle fajnie że na tej 0 masz do zaznaczenia jakie miesiące na dziecko przysługują :) polecam rozliczyć ci się przez internet bo wtedy się nie pomylisz system wszystko sam ci wyliczy :) pita męża też tam rozliczysz wiem bo mojego rozliczałam :) tylko wtedy jeszcze nie było odpisu na dziecko dlatego nie wiem czy na ryczałcie można

dzzieki :)no wlasnie tego ze na ryczalcie nie mozna to jestem pewna na 100% tylko tak sie wlasnie zastanawiam ze skoro maz nie moze to ja moge? bo wkoncu wspolne gospodarstwo domowe itp

Gość uuuuuuuuuuuuuuii
upupupupupupup

możesz możesz :) jeśli rozliczasz się sama to jak najbardziej możesz tylko pewnie będzie trzeba coś dołączyć na dowód że mąż dzieci nie odpisuje najlepiej w US dopytaj