Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EmigrantUK

Emigracja !! Depresja !!

Polecane posty

Gość trzymaj się.......
chłopie/babo :) tu (w kraju) jeszcze gorzej:(

Ciężko mi powiedziec bo nigdy na dluzej nie pracowalem w polsce .Ale tutaj moze pensja ok ale zeby jakis awnas czy nawet pochwala ze dobrze pracujesz Zapomnij.No i ogolnie okreslenie Polak to tak jak murzyn czy rumun w polsce :/

Gość lenka_31
Też mieszkam za granicą i mam dodła strasznego, więc świetnie cię rozumiem co musisz przcywać :(

Nie wiem kogo winić za tą cała sytuacje.Siebie bo nie poszedlem na studia i nie zagwarantowalem sobie dogodnego zycia w polsce . Czy Panstwa ktore ma nas wszystkich tu i w polsce gdzies ??!!

nie zgadzam sie!!!!!!!!! mnie chwala i awansowalam :P i nie pracuje w fabryce na tasmie na bananach heh ludzie jak wyjezdzacie w ciemno bez jezyka to wam sie nie dziwie w mojej pracy polacy sa inzynierami i sa doceniani!!!!! moze jakis kurs? polwpszyc swoje kwalifikacje i startowac od nowa

aaaaaaa ja jestem po studiach i nie zylam godnie i nie jakies pedagogiki oooo nie wydział położnictwa i co z tego mam? papierek i do handlu :P teraz dopiero zaczelam zyc w jakim miescie mieszkasz???

Moze cos w tym jest ze fabryka a biuro to dwa zupelnie inne swiaty.Ale prawda jest taka ze jednak 90% naszych tu to jednak fabryki.Co do mnie to pracuje na poczcie wiec teoretycznie powinno byc lepiej !! niestety.Niby sie usmiechaja niby cos tam pomoga ale tak na prawde to donosza w kazdej dogodnej sytuacji ze ty taki i taki. Ogolnie lipa !!

Gość zawserdthju
Ja zjechałem z emigracji, bo czułem, że zaczynam się staczać, za dużo alkoholu:) i teraz trzeba zacząć wszystko od nowa

Tez chce wrocic do kraju ale wydaje mi sie za na ta chwile to bylby strzal w kolano . Ale nie wiem jak dlugo dam rade sie oklamywac ze moje zycie jest fajne bo mieszkam w uk i mam wiecej kasy niz inni moi zanjomi w polsce :/ .

ja jestem kobieta a w pracy mam samych chopow :P serio wiesz jak chlop stary nie stary ale zobaczy ladna mloda dziewczyne hehe no jest mi latwiej jezykowy progres w pol roku lepszy niz po szkole do ktorej wczesniej tu chodzilam pomagaja mi wszyscy i sa zyczliwi a dlaczego? bo doceniaja moja prace dostaje zaproszenia na jakies uroczystosci festyny w klubach w ktorych sie udzielaja:P np na siwta bylam z rodzina w takim klubie golfowym gdzie byl mikolaj i jakas loteria pomagali takiej chorej dziewczynce na wozku-corka znajomych zalozyli chor i sprzedaja plyty cd za kilka funtow-caly dochod na dziewczynke no to chodze kupuje cd itp ludzie dzialaja tu duzo w wolontariacie mam bardzo milych wspolpracownikow zycze Ci podobnych :P a bo to jedna prace w zyciu ma czlowiek?

A ja mieszkam w Irlandii i czuje sie wspaniale. I co z tego, ze praca nienajlepsza. Dopiero zaczynam, nie dokonczylam studiow- normalne W polsce pracowalabym moze za 1000zl, tu mam zdecydowanie wiecej, staracza mi na wiele. i ludzie mili i pogoda fajna i piekne widoki i przepelnione puby z irlanddzka muzyka trzeba tylko znac swoja droge i wiedziec gdzie sie idzie stopniowo, powoli czasy sa teraz ciezkie. nie ma co marudzic tylko brac sie do roboty- jak mowi moj tata:)

emigrant a maz hobby ? pasje? ja np jezdze na snowboardzie bylam w Alpach teraz mam super deche , ciuchy itp jak mieszkalam w PL deske wypozyczalam, spodnie mialam jedne -dostalam, ledwo mialam na karnet hobby daje nam radosc zapelnia czas czujesz ze kasa to nie wszystko-no bo tak jest przeznacz ja na cos na co lubisz ja mam dziecko wiesz jaka dla mnie radosc jak chodzi na dodatkowe zajecia , baseny, hokej itp i stac mnie na to???? na wycieczki do legolandu itp?? w pl bralam nadgodziny , pracowalam w kazda niedziele!!!! zeby mala chodzila na angielski-ktory i tak gooowno jej dal :P tu sie nauczyla wiecej:P

Chyba musze zmienić pracę , wydaje mi sie ze to moze byc przyczyna mojego dołka.Tylko ze zawsze sie zastanawiam ze jak zmienie prace to moze byc z deszczu pod rynne !!.

A co do hobby to jasne ze mam.Tylko ze malo tutaj ludzi z ktorymi idzie cos wspolnie porobic ciekawego , i nie mam tu na mysli pic od piatku do niedzieli .

Gość głosujcie na PO
po co siedzicie za granicą?? W Polsce jest dużo lepiej, pemsja minimalna już podniesiona, rośnie dochód narodowy, poza tym średnia pensja to teraz około 5 tys. brutto - to źle??

Gość numerowaaaa
EmigrantUK, postaraj sie zmienic prace i piac w gore. Poznawac nowych ludzi, robic to, co lubisz. Ja tez zaczynalam w fabryce i hotelacg, zajelo mi 6 lat dostanie fajniej pracy w duzej koropracji, gdzie nareszcie moge sie rozwijac i lepiej zarabiac. Czesto bylo ciezko i zaczynalam watpic czy kiedykolwiek uda mi sie cos osiagnac, ale grunt to sie nie poddawac. Serdecznie zycze powodzenia!

tez wpadalam w depresje na poczatku, ale to z tesknoty Cale szczescie w kraju w ktorym mieszkam ludzie sie szanuja i jeszcze nigdy nie slyszalam zlego slowa na temat swojego kraju

Strasznie w rozwoju i planowaniu przeszkdza mi tesknota za Polska :(.Ciagle mysle o rodzinie i dziecinstwie masakra.