Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hdlhlf

czy to źle?

Polecane posty

Gość hdlhlf

czy to źle że jako niepracująca matka nie posyłam dziecka do przedszkola (3latek) i nie zapiepszam do roboty?? Czy chodzenie do pracy (jezeli w domu niczego nie brakuje - tylko mąż pracuje) to obowiązek??? pomimo tego dorabiam w domu tak ok. 500zł/msc

Gość Supremus Dux
W jaki sposób dorabiasz ?

Gość hdlhlf
na stronach internetowych

Gość hdlhlf
czy ktos mi odpowie na moje pytanie? :(

Gość nie nie nie znajoma
a kogo to obchodzi.. to twoja i meża sprawa.. jesli wam starcza pensja męża to bez sensu malucha do przedszkola słać

Gość aadinka11
To nie jest źle, ale społeczeństwo jest lekko popaprane i ma coraz dziwniejsze wyobrażenia o życiu, równouprawnieniu itd... Jakbym mogła chętnie bym była z dzieckiem w domu aż pójdzie np. do 4 klasy i będę pewna, że ejst samodzielne na tyle abym mogła byc w pracy spokojna i skupiona na czym trzeba a nie zawracać sobie głowę czy da sobie radę założyć galoty do szkoły ;)

Gość ludzie po prostu zazdroszczą
lepiej wmówić komuś że jest leniem, kurą domową bez amicji, niż przyznać że też wolałyby mieć tyle kasy i nie musieć pracować większość jednak musi zapylać do pracy, oddawać dziecko pod opiekę babci, niani czy przedszkola i nawijać o tym jakie są ambitne że są businesswoman co do przedszkola, dzieciom dobrze robi przebywanie wśród rówiesników

Gość hdlhlf
mojej córce nie brakuje kontaktów z rowiesnikami... często zabieramy ją do znajomych którzy mają dzieci w podobnym wieku praktycznie co weekend z kimś się spotykamy. Dlatego tez jak widze jak niektore matki zapiepszają do roboty po 8-10h a dziecko widzą tylko wieczorem jak kładą je spać to wcale im nie zazdroszcze a one sie cieszą i mówią że nie wytrzymałyby z dzieckiem tyle godzin - juz wolą iść do roboty... Niektore znowu mowią mi ze mam poslac dziecko do przedszkola bo potem jej bedzie trudno iść... no ludzie ja tez poszłam do przedszkola jak mialam 6 lat i nie odczuwam żadnej traumy z tym związanej...

Gość Supremus Dux
Jesteś w komfortowej sytuacji. Nie dość, że możesz siedzieć w domu z dzieckiem, to mąż jest w stanie nad finansami domowymi zapanować, to jeszcze sama dorzucasz te 500zł. To jest na prawdę cacy.