Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jo-------anna

Co byście zrobiły na moim miejscu?

Polecane posty

Gość Jo-------anna

Od lekarza z NFZ,który prowadzi moją ciążę dostałam skierowanie na usg genetyczne. U nas w szpitalu lekarze nie są najlepsi w swoim fachu, coś tam wiedzą, ale wiadomo - standardy małomiejskie.Usg miało się odbyć 24 lutego. 20 lutego byłam na usg genetycznym w większym mieście. Wszystko ok, dobry specjalista, prywatnie, super sprzęt. I moje pytanie - jutro i tak muszę iść do swojego ginekologa z NFZ - robiłybyście ponownie usg? Czy dać mu wyniki tamtego? Mój ginekolog raczej nerwowo podchodzi do konkurencji - no powiedziałabym prostacko. ostatnio na mnie nakrzyczał, że byłam u innego państwowego lekarza, a on wtedy nie przyjmował, a ja sięwystraszyłam, bo dostałam wysypki. Wiecie, w sumie okazja do podejrzenia maluszka. Tylko oni maluszka pomierzą, a nie mają na pewno tak dobrego sprzętu i jak wyniki wyjdą gorsze niż u prywatnego to będę się niepotrzebnie przejmowała. Co byście robiły?

a czego oczekujesz, po tym 2 wyniku ? i po co 2 usg genetyczne jakbys miała skierowanie jeszcze w 2 inne miejca na genetyczne tez bys poszła ? masz jedno po co mieszac sobie w głowie, co chcesz jeszcze sprawdzać ? ty poprostu boisz sie konfrontacji ze swoim ginek, ze znow mu sie nie spodoba ze poszłas prywatnie i zadecydowałas sama....dlatego masz dylemat.

Gość grzenia
Współczuje takiego lekarza prowadzącego! Jak on by na mnie krzyczał to napewno bym nie była mu dłuzna i zmieniła lekarza! Ja bym poszła w sumie na NFZ to darowe a jak by im wyszły gorsze wyniki to poprostu bym pokazała lekarzowi prowadzącemu oba i niech sie wypowie. Ale ja bym nie chodziła do takiego Ginekloga!

Gość miałam ciążę zagrożoną
I miałam na każdej wizycie-co 2 tygodnie usg. Nic od tego dziecku nie było. Zrób to drugie usg-sama mówisz,że sprzęt nie jest super,więc "olej"wynik-zresztą co może wyjść? że dziecko mniejsze/większe? tylko taka może być różnica-a będziesz miała spokój z lekarzem. i z innej beczki-kiedyś czytałam temat że kupiłaś dziewczynie buty dla dziecka. jak to się skończyło-wysłałaś jej? odebrała? masz z nią jakiś kontakt? potrzebuje czegoś jeszcze? bo koleżanka z pracy ma rzeczy po dziecku.

Gość Jo-------anna
Mama ma już buciki, nie mam pojęcia czy czegoś jeszcze potrzebuje.\Próbowałam znaleźć meila, niestety czyszczę regularnie skrzynkę. Ktoś się jeszcze wypowie w temacie?

Gość Jo-------anna
Up

Nie wiedziałam że lekarze z NFZ boją się konkurencji - przecież u nich chyba nigdy nie brakuje pacjentek?