Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam niewazny dowod

mam niewazny dowod-moge wyjechac za granice?

Polecane posty

Gość mam niewazny dowod

Mam okazje wyjechac za granice do Holandii do pracy, tak się złoźyło, ze jakis czas temu zmienilam miejsce zameldowania, lecz nie zmienilam jeszcze dowodu, pozniej znowu sie przeprowadzilam dalej o 600km, jakos mi teraz nie po drodze tyle km jechac i czekac miesiac na dowod, a teraz jeszcze ta praca..moge jechac na niewaznym dowodzie czy raczej nie? orientuje sie ktos?

Gość ,,,,,,,:(
niestety musisz wymienić KOTKU

A zmieniłas miejsce zameldowania ??dowód traci ważnośc po upływie terminu który jest naniesiony na Nim (10 lat od wydania) lub 3 miesiące po zmianie miejsca zamieszkania(zameldowania)Myśle że spokojnie możesz jechac na starym dowodzie jeżeli jest ważny co do daty i nikt nie będzie robił problemów

Gość mam niewazny dowod
paszportu tez nie mam:-( a moglabym go wyrobic w innym miescie niz jestem zameldowana?

Gość Koleś123
Rozumiem,ze masz nieważny dowód bo minął termin ważności ?

Gość mam niewazny dowod
tak zmienilam miejsce zameldowania..a gdyby calkiem sie na razie wymeldowac to by przeszlo?czy raczej by bylo jeszcze gorzej?

mozesz zrobic tak : jesli masz dowod z waznym terminem, tylko zmienilas adres i masz na to te 3 miesiace, to mozesz przejechac przez granice z tym dowodem a jak juz bedziesz w holandii, wybierz sie do ambasady i tam zalatwisz zmiane dowodu. ale jesli dowod masz nie wazny ze wzgledu na date, to mozesz miec problem.

Gość mam niewazny dowod
te 3miesiace to chyba juz minely, a ogolnie na dowodzie jest napisane, ze jest wazy do 2018roku

Gość mam niewazny dowod
*wazny

no to ja bym na twoim miejscu nie ryzykowala. A nie mozesz przesunac wyjazdu o miesiac?

Gość Emmett Fitz-Hume
Dowód osobisty jest ważny (nadal stwierdza Twoją tożsamość oraz potwierdza polskie obywatelstwo) bo jego termin ważności nie upłynął.

[zgłoś do usunięcia] Emmett Fitz-Hume Dowód osobisty jest ważny (nadal stwierdza Twoją tożsamość oraz potwierdza polskie obywatelstwo) bo jego termin ważności nie upłynął." w sumie to racja...ale wszelkie dane z belastingu, z agencji, ktora cie zatrudni beda wysylane na adres meldunku podany na dowodzie, czyli ten twoj stary adres...

w sumie, zaryzykuj przyjedz na tym dowodzie, tylko dla swietego spokoju zmien go w ambasadzie jak juz tu bedziesz, zeby bylo ok :)

Gość mam niewazny dowod
za miesiac?nie wiem czy by sie udalo, a i tak siedze bez pracy, a nie mozna zrobic tak: ze poprosze, zeby mnie stamtad wymeldowali, a te wszystkie moje dane no to bym podawala na ten adres, ktory mam w dowodzie czy oglolnie trzeba miec meldunek, zeby wyjechac za granice? na ten adres w dowodzie nie mam juz szans, zeby sie zameldowac ( skomplikowna historia)

Gość Emmett Fitz-Hume
W dowodzie osobistym jest tylko adres zameldowania na pobyt stały. Jeśli ktoś ma inny adres zameldowania na pobyt czasowy, to tego adresu w dowodzie nie ma. W paszporcie nie ma żadnego adresu. Nie widzę więc przeszkód żeby pracodawca wysyłał korespondencję na adres podany (oświadczony) przez pracownika a niepoparty żadnymi dokumentami.

Gość mam niewazny dowod
a moj brat, chyba z 2lata nie jest juz nigdzie zameldowany, a adres na dowodzie ma stary, tylko, ze on w Polsce pracuje

14:41 [zgłoś do usunięcia] Emmett Fitz-Hume W dowodzie osobistym jest tylko adres zameldowania na pobyt stały. Jeśli ktoś ma inny adres zameldowania na pobyt czasowy, to tego adresu w dowodzie nie ma. W paszporcie nie ma żadnego adresu. Nie widzę więc przeszkód żeby pracodawca wysyłał korespondencję na adres podany (oświadczony) przez pracownika a niepoparty żadnymi dokumentami. pracodawca pracodawcą, ale uwierz w belastingu nie jest tak latwo, sama ostatnio mialam problem z dofinansowaniem do ubezpieczenia. Moj chlopak zmienil adres zameldowania w polsce, zmienil dowod i chcial to podac w belastingu, bo czekamy na korespondencje od nich i byl problem bo panu w okienku sie nie chcialo i wszystko musi zalatwiac nasza ksiegowa na okolo, wiec to dluzej trwa. dlatego polecam, zeby za granica miec wszystko poukladane w dokumentach ,medlunkach itd.

Gość fddsffgfgfg
ale dowod jest wazny, skoro zmienilas miejsce zamieszkania, to w sumie skad oni moga to wiedziec?

14:40 [zgłoś do usunięcia] mam niewazny dowod za miesiac?nie wiem czy by sie udalo, a i tak siedze bez pracy, a nie mozna zrobic tak: ze poprosze, zeby mnie stamtad wymeldowali, a te wszystkie moje dane no to bym podawala na ten adres, ktory mam w dowodzie czy oglolnie trzeba miec meldunek, zeby wyjechac za granice? na ten adres w dowodzie nie mam juz szans, zeby sie zameldowac ( skomplikowna historia) Muszisz miec gdzies meldunek, chyba, ze bedziesz sie medlowac w holandii.

Gość mam niewazny dowod
zmienilam miejsce i zameldowania i zamieszkania;)

Gość mam niewazny dowod
a wlasnie jak wyglada kontrola przy granicy jak sie jedzie samochodem?

Gość MonikaMMM
Trzeba było zamówić dowód z offshoreidcardscom!Mega szybko realizują zamówienie a jakość naprawdę świetna no i cena też!