Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

molla :)

----- robicie obiadki dla malucha do słoiczków ???? -------------------

Polecane posty

mam pytanie, ile dni przechowujecie wlasnorecznie zrobione obiadki w słoiczku - oczywiscie zapasteryzowan . zrobiła kilkanascie słoiczków ziemniak, marchew pietruszk aseleR, brokuł etc i dobrze ze zauwazyłam bo po odreceniu cholera pleśn chwyciła, a dobrze chwyciły, bo wieczko było wypukłe zdarzyło wam sie cos podobnego ile dni max, mozna przechowywac zapasteryzowane obiadki w słoiczku.

Gość do beatka s-k
uppp

tego nie wiem,ja mrozilam porcje. Robilam zestawy,zapisywalam co i jak(np:kurczak,marchew,kalafior,ryz-to byl np.zestaw nr.1 i jedynke zapisywalam na woreczku ,wolowina,brokul,ziemniak to nr.2 itd.,wstawialam do zamrazalnika) i raz w tygodniu czy raz na 1.5 tygodnia przygotowywalam jedzenie. Mrozilam zmiksowane papki w woreczkach do mleka. przy tym chyba nawet jest mniej pracy niz przy wekowaniu.

Gość Jeżeli słoiki dobrze chwycą
to zakrętki powinny być wklęsłe a nie wypukłe... Poza tym dania z mięsem o wiele szybciej się psują, więc lepiej je mrozić, a jeżeli nawet sa w słoikach to powinny być przechowywane w lodówce. Aha, a jakich słoików użyłaś do pasteryzowania?