Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stanbułka

Co mi jest jeśli mam podwyższony testosteron ?

Polecane posty

Gość stanbułka

Zrobiłam sobie badania na testosteron i mi wyszło 79 ng/dl , nie wiem co to oznacza wizytę u pani doktor mam dopiero w marcu.Czy może mi ktoś powiedzieć jaka jest moja przypadłość ? I jak ją można leczyć ?

Gość albo policystyczne jajniki
albo coś z nadnerczami... proste - do lekarza .. Chociaż powiem CI, że ja też mam nieco podwyższony, bałam się, że to policystyczne jajniki, a planuję dziecko, poszłam na usg je sprawdzić, bo miesiączki mam dosyć skąpe, potem do ginekologa endokrynologa , stwierdził, że nic mi nie jest, i mam powtórzyć za jakiś czas, bo może taka moja uroda. Jestem brunetka, mam dosyć bujne owłosienie, ale tak było zawsze, więc nie wiązałam tego z testosteronem. Teraz staram się jeść więcej białka, bo podobno pomaga go obniżyć i powtórzę badanie tak za trzy m-ce

Gość stanbułka
ja się o dziecko nie staram ;p mam bujne włosy i dość widoczny meszek nad wargami tzw. wąsik, to przez tego diabła poszłam do lekarza bo skubany przeszkadza mi we wszystkim a teraz, w zimę, stał się jeszcze bardziej widoczny i nie estetyczny.doktór kazała zrobić badania, zrobiłam i mi wyszło ze mam podwyższone. pójdę i się dowiem ale chciałabym się od was dowiedzieć co to może być.

Gość albo policystyczne jajniki
no to piszę albo nadnercza szwankuja albo jajniki ...

Gość stanbułka
ja się o dziecko nie staram ;p mam bujne włosy i dość widoczny meszek nad wargami tzw. wąsik, to przez tego diabła poszłam do lekarza bo skubany przeszkadza mi we wszystkim a teraz, w zimę, stał się jeszcze bardziej widoczny i nie estetyczny.doktór kazała zrobić badania, zrobiłam i mi wyszło ze mam podwyższone. pójdę i się dowiem ale chciałabym się od was dowiedzieć co to może być.