Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość styczniowy wróg

Ukraina to bogaty kraj. [UA]

Polecane posty

Gość styczniowy wróg

Tyle polaków tam wyjechało i ja poszukam pracy na Zachodniej Ukrainie uwielbiam zarabiać w hrywnach widzieć duże pensje nie tak jak w polsce, ukraina jest świetnym krajem do życia i bogatym są tam duże pieniądze dla ludzi. Lwów to piękne ukraińskie miasto na zdjęciu widzimy teatr zbudowany przez ukraińców w 1896 http://uchan.to/b/src/1328725729922.jpg Dworzec we lwowie jest to piękny przykłąd ukraińskiego elektyzmu http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/22/1._The_Lwów_Railway_Station_of_Art_Nouveau_architecture_in_former_Galicia._Lwów._Dworzec_Główny%2C_by_Silar_2005.png Starówka Lwowa typowy przykład zabytkowego planu architektonicznego ukraińskiego śródmieścia.na 1 planie widzimy ukraińskie kamienice na rynku tego pieknego ukraińskiego miasta. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/63/Lwów_-_Widok_z_wieży_ratuszowej_01.jpg

Gość zyja jeszcze potomkowie tych
co nalezeli do UPA i chetnie by wam gardla podcieli :P Przestancie w koncu wchodzic w dupe kazdemu kto sie tylko nawinie :O

Gość ja wędrowna
Zgadzam się, Ukraina to kraj bogaty w kulturę, tradycję, zagmatwaną historię. Czy dobrze się tam żyje, raczej nie każdemu, ale rzeczywiście jest co zwiedzać i podziwiać. http://www.tanie-podrozowanie.net/

Gość ciapata z ciapakiem
no widzisz my tu lubimy ukraińców ale tych skrótowych ukraińców co wymyślili sobie że anglia to dwie pierwsze litery od słowa ukraina nie.

Gość styczniowy przyjacięl
ukraina to bogaty kraj

Gość a g n i e s s z k a
rozumię cię siedze w ua już 8 lat zarabiam w hrywnach i sobie chwalę. mój przyszły partner jest ukraińcem i też sobie go chwalę, bo żaden z facetów nie był taki dobry w łóżku jak mój ukrainiec. nie wracaj do polski na ukrainie się dużo lepiej żyje i pamiętaj zarabiasz w hrywnach nie w złotówkach

Gość ukrainka/
Oczywiscie, ze my jestesmy bogaty kraj. Wiekszy i bogatszy od Polski. I nie ma u nas takiej biedy i brudu jak u was wszedzie jest. Ja widziala jak byla z wizyta u dalekiej famili. My podobni jestesmy do Niemcow - twardzi ludzie, nieustepliwi i mamy honor i dume. Polacy to podobny narod do Ruskow jest, glosny, krzyczacy i nic robic nie chce.

Gość Styczniowy przyjaciell
Warto siedzieć w UA

Gość kasia i tomekk
Tak, bylam na wycieczce i widzialam to bogatctwo. W Polsce psy maja sie lepiej niz na Ukrainie ludzie.

Gość ukrainka/
Nieprawda! Polska to kraj ludzi biednych i nieszczesliwych. Kraj brzydki, brudny. Ukraina to wielka potega, my mocno pracowici, honorowi. My podobni do Niemcow jestesmy. Silni. Polacy to slaby kraj i narod. Tu widac jaks ie klocicie iedzy soba, jak zlosc na siebie macie. Ukrainiec nigdy tak sie nie zachowa. Bo ma honor. Moja babcia byla Polka a teraz ona juz Ukrainka i tez tak mowi. Tak, Ukraina to potega, mocni ludzie, dobrzy, honorni i silni.

Gość sipsi
to po co z tej potęgi tak na potęgę wyjeżdzacie za granice ?

Gość łykacie pierwszy post i jego
prowo ,przeciez Lwów zbudowali Polacy- cała architektura , najwyzej włoska inspirowana. Dworzec Główny we Lwowie (Льввський залзничний вокзал) dworzec kolejowy we Lwowie, eklektyczny, wzniesiony w latach 18991904 według projektu Władysława Sadłowskiego w dawnej Dzielnicy II; największy dworzec Galicji, jeden z najcenniejszych zabytków polskiej architektury i techniki początków XX wieku.

Gość ukrainka/
Za granice to jezdza Polacy bo bieda u was w kraju jest niestety. My Ukraincy jestesmy silni, czasami wyjezdzamy dorobic do Niemiec i to wszystko. Tak to racja, ze na wschodnich terenach Ukrainy kiedys Polacy zamieszkiwali bo Ukraina to dobre panstwo ale to nasze tereny sa. Od wiekow. Wy Polacy powinniscie sie wstydzic ze zmieniacie historie jak wam wygodniej. Jestescie jak Ruscy krzykliwi i leniwi. Ja widze jak tu piszecie ze Ukraina ladna i chcecie u nas zyc i pracowac. Widze jak piszecie ze Ukraina ladniejsza niz te panstwa na zachodzie gdzie ciezko pracujecie na chleb. I tu macie racje, Ukraina jest najpiekniejsza, najlepsza na swiecie.

Gość biedny polak
droga ukrainko a jak z pracą i zarobkami w UA. warto do was jechać choćby sprzątać. mam już dość polski i biedy tu wole UA.

Jestem tam często bo moja siostra mieszka niedaleko przejscie granicznego i bylam pare razy alkohol fajki i artykuły spożywcze sa tanie natomiast sprzed RTV AGD nie opłaca się

Gość polacy pracujący w UA
ale sprzętu rtv i agd nie kupuje sie codziennie a jak z zarobkami w UA warto wyjechać i jakie formalności niestety mało jest stron o pracy na ukrainie i trudno sie dowiedzieć jak rynek pracy w UA wygląda.

Gość numerowaaa
Polacy moze i emigruja na Zachod, ale Ukraini emigruja do Polski.

Gość sipsi
hahahha " tylko do NIemiec "" już to widzę , tylko dziwnym trafem we Włoszech jest więcej Ukrainek niż Włoszek :)

Gość ZasiłkiUA
jak w polsce jest gorzej niż w UA, ja siedze z mężem w UA już 3 rok i wiem że tu jest o wiele lepiej niż w polsce. a tak prezentują sie zasiłki na dziecko w UA dane z 2010 r. Na Ukrainie: * "becikowe" otrzymywane na każde dziecko bez względu na dochody rodziców 8497 hrywien (ok. 5000 pln) * przez trzy miesiące przed i jeden po porodzie każda kobieta dostaje po 310h (186pln) miesięcznie, jeśli pracuje to dostaje zasiłek macierzyński, który jest oczywiście wyższy. * osoba opiekująca się dzieckiem (własnym czy cudzym), czy pracowała kiedykolwiek czy nie z tytułu zajmowania się dzieckiem przez 3 lata dostaje 362h (217pln)/miesiąc. Jeśli była zatrudniona może pozostać z dzieckiem do 6 lat, ale tylko 3 lata płatne. * zasiłek rodzinny na dziecko do lat 6 wynosi 188h (112pln) i jest niezależny od dochodów rodziców. * zasiłek rodzinny na dziecko od lat 6 do 18 wynosi 234h (140pln) i zależy od dochodów, ale granica jest tak ustawiona, że praktycznie wszystkie rodziny z dwójką i więcej dzieci go dostają. * samotni rodzice dostają powyższe zasiłki w podwójnej wysokości. * dzieci niepełnosprawne do lat 6 - 420h (250pln), starsze 480h(288pln), wyższe dostają opiekunowie sierot. * 362h/miesiąc dostaje też osoba, która opiekuje się osobą starszą, niedołężną itp. * są też ulgi podatkowe na dzieci, tak ustawione, że rodzina mająca trójkę dzieci z podatku dochodowego jest zwolniona

Gość nobjbvdsdsc
Rzeczywiscie majatek.

Gość a g n ii e s z k a
a ja bym sie pokusiła na taką kasę jaką ukraina oferuje polska nie oferuje takich pieniędzy i takiego godnego życia jak UA

Gość hhhjjhjhhj
a ja bym sie nie pokusił, jakbym miał emigrować to wole to co oferuje GB:D

Gość pan prezes
a ty zdesperowana sie nie wypowiadaj bo wiem że nienawidzisz polski. i pewnie ukrainy też a ten temat jest po to by wychwalać UA :).lubimy ukraińców bo są mili,sympatyczni i nie gadają jaka to w polsce bieda i dziadostwo co u was "Siedzących w uka" się często zdarza. ukraińcy nie mogą zarabiać relatywnie mniej niż polacy może w przeliczeniu na złotówki tak ale jednak jakiś standart życia musi być zachowany. i chyba to jest dobry wskaźnik jakości życia.

Gość numerowaaa
Taaa... Ukraina taka jest bogata... i tak sie tam dobrze zyje w porownaniu do Polski, zobaczmy: Wskaźnik Jakości Życia (Quality of Life Index, The Economist) - Ukraina 60. miejsce (na 111), Polska - 34. miejsce Sytuacja Matek Świata (State of the World's Mothers, Save the Children) - Ukraina 40. miejsce na 134, Polska 29. miejsce Wskaźnik Wolności Gospodarczej (Index of Economic Freedom, Heritage Foundation i The Wall Street Journal) w rankingu 2008 Ukraina zajęła 133. miejsce na 157, bezpośrednio przed Rosją i za Lesotho i została zaklasyfikowana do grupy państw w zasadzie bez wolnej gospodarki, na ostatnim miejscu w tej grupie, z wynikiem 51,1% (Polska 83. miejsce) Wskaźnik Rozwoju Społecznego (Human Development Index, HDI, Program Narodów Zjednoczonych ds. Rozwoju) Ukraina 76. mijesce, Polska 37. miejsce Wskaźnik Percepcji Korupcji (Corruption Perceptions Index, CPI, Transparency International) - Ukraina zajęła 134. miejsce na 180, razem z Komorami, Nikaraguą i Pakistanem (Polska 58. miejsce) Moge tak dalej wymieniac...

wcale nie chcialam sie wypowiadac w tym temacie, no ale juz takie glupoty tu piszecie... :) ua bogaty kraj... taaaa.. ps. jakby nie bylo to kocham polske tylko szkoda ze rzad robi z niej dziwke. to ze mowie ze w polsce jest zle to jest tylko trzezwe spojrzenie na sytuacje.

Gość prof.dr.hab.zw.
ta a niby wielka brytania lepsza co. zobacz sobie porównaj chociażby szerokość ulic w takim kijowie do londynu i okaże się że londyn to zadupie.