Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awerht

SZWECJA- PRAWO PRACY

Polecane posty

Gość awerht

witam, jest ku ktoś mieszkający i pracujący w Szwecji? Jak nalicza się szwedzkie emerytury? Ile trzeba przepracować?

Gość ladacełe kosmatełe,,,,,
podniose z ciekawości

Gość awerht
dzięki:-)

Gość Wooly
to dosyc skaplikowane z "polskiego "punktu widzenia. Nie musisz pracowac by dostac emeryture ( najnizsza), a jesli pracujesz to bierze sie pod uwage 15 lat najwyzszych zarobkow.

Gość awerht
a ile wynosi najniższa emerytura i na podstawie jakich dokumentów mogę o nią wystąpić? I ile trzeba mieć ukończonych lat żeby osiągnąć wiek emerytalny?

Gość awerht
jednak bardziej interesuje mnie jak to jest z pracą bo wyjeżdżam żeby pracować a nie czekać na emeryturę :-)

Nie wiem jak to jest z emeryturami ale Szwecja to też mój cel jeśli chodzi o miejsce pracy.Jedziesz w ciemno?? Czy już wszystko wcześniej uzgodniłeś?

Jeśli chodzi o wiek emerytalny w Szwecji to słyszałam że chcą go podnieść do ponad 70

Gość Maja22Maja
Hej panie i panowie :) Przeprowadzam krótką ankietę dotyczącą Serwisów Plotkarskich. Ankieta jest całkowicie anonimowa :) Link: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform? formkey=dDIwQnJqb1JVMjBmSjgtb2hodTB3WUE6MQ Liczę na Wasze odpowiedzi z góry serdecznie dziękuję Pozdrawiam, Maja22Maja

Gość simian raticus
ŻYĆ WARTO TYLKO DOPÓKI JEST SENS ŻYCIA! W TYCH CZASACH CIĘŻKO W ZDROWIU POŻYĆ! NIM SIĘ OBEJRZYCIE PLERY, KRĘGOSŁUP WYSIĄDĄ I WZROK SIĘ SPJERDOLI! ZA DALEKO MYŚLAMI SIĘGACIE! ZGON TYLKO CZATUJE NA WAS! ROZWALCIE SIĘ NA WYRKU i PRZYFAZUJCIE PORZĄDNIE! NIE MA SENSU O STAROŚCI MYŚLEĆ JAK JEJ DOŻYĆ NIE PRZYJDZIE! ROOCHAJCIE SIĘ, KRADNIJCIE I MUZYKI SŁUCHAJCIE! SPALINY I SMOG! HAŁAS I ŻARCIE Z CHEMIĄ I ZABÓJCZY STRES! TO WYKOŃCZY! EMERYTURKA TO NIE RAJ! MŁODZI ALKOHOLICY I NARKOMANI W PRACY MAŁO WYDAJNI TO NAGROBEK POSTAWI MOPS LUB ZUS POCHOWA NA NOWYM CMENTARZYSKU! KREMATORIUM TAŃSZE! GAZEM TAM PALĄ CZY WĘGLEM? A MOŻE PODPAŁKĄ DO GRILL'a? AMEN DLA WSZYSTKICH MŁODYCH TRUPÓW, KTÓRYM EMERYTURY NIE BYŁO DANE DOŻYĆ! NIKT Z UŚMIECHEM NA TWARZY NIE UMIERA!

Gość awerht
do aisha- nie jadę w ciemno, organizuję się powoli żeby wyjechać, do jakiego miasta się wybierasz?

Na razie to tylko plany żadnych konkretów, w Gavle mieszka jednak mój znajomy, więc tam byłoby mi łatwiej, a Ty?

Gość awerht
Sztokholm

a pracę poszukałeś sobie sam?? czy przez jakąś agencję pracy?? zupełnie nie wiem jak mam zacząć:(

Gość awerht
mam tam kuzynkę więc na początek mogę się u niej zatrzymać. Wejdź sobie na str www.poloniainfo.se, tam są ogłoszenia z pracą i mieszkaniami. Nie jest tak źle jak myślałam. Martwi mnie tylko to, że jak wynajmę pokój u kogoś to trafię na jakichś dziwnych współlokatorów.