Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wredna małpa27

kto robi w tym roku komunię w lokalu ?

Polecane posty

ja robiłam w zeszłym roku - 150 zł od osoby bez ciast i owoców

Obiad - rosół z makaronem, mięso - 2 rodzaje (rolady i schab0, óżne rodzaje sałatek, kluski slaskie i pyzy, ziemniaki Kawa, herbata, lody Kolacja - zimna płyta, strogonow, pieczywo Napoje bez ograniczeń - soki, cola, woda mineralna Mielismy na nasz stół 1 kelnerkę, więc wszystko szło sprawnie, prawie całą kolację zabrałam do domu, bo jedenia było dużo. Dzieci do 8 lat - 1/2 ceny, dzieci do 4 - gratis, ale miały swoje krzesła i talerze z zupą. W cenie był wodzirej, który urządzał dla dzieci gry i konkursy, więc dorosli mogli spokojnie porozmawiać. :) Miasto trochę powyżej 100 tysięcy.

mojemu urwisowi jeszcze troche zostalo czasu do komunii ale tez juz myslalam o tym i na pewno zrobie w lokalu na ok 50 osób, ale nie mam pojecia jakie atrakcje dla dzieci wymyslic? Jakiegos clowna czy cos? Macie jakies fajne pomysly?

Gość szopka w XXI wieku
to chore jest,trzeba byc niezle pierdolniętym,zeby w ogóle robic to zakłamane przedstawienie ,hhahaaa

mojemu urwisowi jeszcze troche zostalo czasu do komunii ale tez juz myslalam o tym i na pewno zrobie w lokalu na ok 50 osób, ale nie mam pojecia jakie atrakcje dla dzieci wymyslic? Jakiegos clowna czy cos? Macie jakies fajne pomysly?

Gość najlepsza atrakcaj
Beatka! weź sobie ksiedza pedofila,jest ich taka ilosć ,ze nie powinno byc problemu

a dlaczego zaklamane>? Ja kocham moja rodzine, zawsze mozemy na siebie liczyc, wiec nic tu nie jest zaklamane

Gość frexgdtbfgnh
Ja piernicze,zamiast sie skupic na tym czy dziecko jest dobrze przygotowane do Pierwszej Komuni,zamiast skupic sie na tym,aby dawac dziecku dobry przyklad jako osoba pratykujaca i modląca sie w domu to skupiaja sie na zarciu :O .Za chwilę zalozysz topik w co sie ubrac :O... koszmar!!!!!!!!!!11

Gość Kornelka. GO.
Ty wyzej na niejrzdzaj na ksiezy w tak wulgarny sposob,ciekawe jakie Ty masz grzeszki na sumieniu,pomysl o sobie a nie wytykaj innych palcem swietoszko !!! zobacz swoja belke w oku a nie cudza drzazge!!

Gość mama dwojeczki
Wiecie co, ja w prawdzie nie robie Komunii, a Chrzciny w 1 dzien Swiat Wielkanocnych, ale chcialam tylko napisac, ze w Szczecinie w ciagu 2 lat potwornie podskoczyly ceny. Pamietam, ze 2 lata temu czyli w 2010 (rowniez w 1 dzien Wielkanocy, bo wtedy byl chrzczony syn) bylo o 25-30 zl mniej od osoby niz w tym roku za dokladnie to samo menu! Kosmos normalnie!

no ja myślałam że u nas tak drogo 130zł ,ale widzę że u ciebie jeszcze drożej .u nas w 130zł-3 dania gorące,przystawki,ciasto ,napoje ,owoce ,bez tortu i alkoholu

Nie rozumiem wypowiedzi w stylu frexgdtbfgnh - czy te 2 rzeczy się wykluczają? Przecież można się dobrze przygotować i zrobić przyjęcie. :o Ludzie mają jednak bardzo ograniczony umysł i schematyczne myślenie :p

Gość grunt to dobra indoktrynacja
żeby samemu,w XXI wieku ,swoje własne dziecko prowadzic w łapy tej mafijnej organizacji,to trzeba byc młotem, pozbawionym własnego mózgu,no ale cóż tak indoktrynacja kościółkowa zrobiła z ludzi kretynów

ja jestem wierzaca i przede wszystkim najwazniejszy jest sakrament, dlatego dziecko nie bedzie moglo rozpakowywac prezentów w dniu komunii, aby nie przycmic sensu tego swieta. Ale przeciez o gosci tez sie trzeba zatroszczyc, wiec co mam ich po komunii wyslac do domu? smieszy mnie, jak ktos zaraz ocenia. Skoro robie przyjecie i chce jak najlepiej przyjac gosci, zaraz znaczy ze nie daje dziecku dobrego przykladu??????? No nie przesadzajcie

Gość ty za to jesteś
błyskotliwy.... :D Nie rozumiem dlaczego ludzie, którzy nie mają nic do powiedzenia na ten temat, się tu wypowiadają? Idzcie gdzie indziej szerzyć swoje frustracje, chamstwo i nietolerancję. Juz chyba lepiej byc zidoktrynowanym niz wulgarnym, chamskim i ograniczonym. :p

Gość mama dwojeczki
grunt to dobra indoktrynacja - pilnuj swojego nosa, a nie wtrajac sie w cudze zycie. Za duzo masz wolnego czasu czy brak twojego prywatnetgo zycia zmusza cie do zycia zyciem innych? Nie interesuj sie tym, czym nie powinnas :o

Nie wiem ze ludzie nie umieją odpowiedziec na pytanie tylko od razu musi być głupie pieprzenie że sakrament jest najważniejszy itd :o nikt o to nie pytał. Moja siostra ma w tym roku komunię w lokalu. Na 45 osób, 210 zl od osoby.

Gość mama dwojeczki
Lisabet - kurcze, 210 zl to bardzo duzo. My placimy 98 zl za Chrzciny. Robimy na 40 osob. W cenie jest: obiad z dwoch dan, lody na deser, cos tam na zimno na stole (ale niewiele, bo u nas nigdy nie schodzi), soki, kawa, herbata, lampka wina do obiadu, 3 rodzaje ciasta i tort. W 2010 za podobne menu, tylko z wieksza iloscia zimnych przystawek na stole zaplacilam 80 zl od osoby.

Nie wiem :) lokal jest taki lepszy i mojej mamie się podoba i dlatego tam. Nie mam pojęcia jakie menu, ale znając mamę niczego nie może zabraknąć i wszystko musi być super :) Ale co do ceny to nie jest żaden wyjątek bo my niedawno za roczek dziecka też płaciliśmy podobną kwotę.

Gość mama dwojeczki
Lisabet - a gdzie mieszkasz? U nas obiad taki typowo polski bedzie: zurek i schabowy, do tego kolorowe jajka i baby na stole :D Moj maz i jego rodzina nie sa Polakami, a bardzo lubia tak samo jak i ja i moja rodzinka polskie jedzenie, wiec nasz lokal to taki typowo polski, z polskim wystrojem, jedzeniem itd. :)

Gość jestem kobieta woda ogniem
ale was ludzie pogielo :-0 moja ma komunie za 2 lata i nawet nie sni mi sie wydawac takich majatkow na lokale :-0 zal mi na to kasy! Po cholere tylu zaproszonych jak na wesele? u mojej corki beda babcie, chrzesni i wsjo! Bedzie obiad, deser i ciepla kolacja. Stac mnie na wynajecie lokalu i impreze na 150 osob ale po co ludzie po co? Polecam zapoznanie sie z terminem sakramentu komunii swietej.

lisabet- ale u was ceny !!!!. u nas wesele są za 150 żł-5dań , a np chrzciny-70zł-3 dania . Chyba że mieszkacie w to W-wie

Gość nie biorę udziału w farsie
i hipokryzji,nie poślę swego dziecka na żadną komunię,mam to w dupie razem z tymi zakłamanymi klechami

jestem kobieta woda ogniem- a ktoś ci każe robić duże komunie?? nie chcesz to nie rób!! ktoś chce to robi :) jego pieniądze jego sprawa